Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈκδοση της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το Φόρο Διαμονής
Τουρισμός και οικονομία

Έκδοση της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το Φόρο Διαμονής

Σύμφωνα με την Απόφαση το ειδικό στοιχείο – απόδειξη είσπραξης φόρου διαμονής δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ και εκδίδεται προς το διαμένοντα στο δωμάτιο ή διαμέρισμα μετά τη διαμονή του και πριν την αναχώρησή του.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ενημερώνει ότι εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Αριθ. ΠΟΛ 1015/2018 ΦΕΚ Β’308/2018), με την οποία καθορίζεται:

  • Ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης φόρου διαμονής, καθώς και η διαδικασία επιβολής και απόδοσης
  • Το περιεχόμενο, η διαδικασία και ο τρόπος έκδοσης του ειδικού στοιχείου – απόδειξης φόρου διαμονής

Σύμφωνα με την Απόφαση:

  • Το ειδικό στοιχείο – απόδειξη είσπραξης φόρου διαμονής δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ
  • Το ειδικό στοιχείο – απόδειξη είσπραξης φόρου διαμονής εκδίδεται προς το διαμένοντα στο δωμάτιο ή διαμέρισμα μετά τη διαμονή του και πριν την αναχώρησή του. Σε περίπτωση περισσοτέρων διαμενόντων στο ίδιο δωμάτιο ή διαμέρισμα σε έναν εξ αυτών
  • Το ειδικό στοιχείο – απόδειξη είσπραξης φόρου διαμονής μπορεί να εκδίδεται και συγκεντρωτικά όταν αφορά τη χρήση περισσοτέρων του ενός δωματίων ή διαμερισμάτων και το παραστατικό πώλησης (απόδειξη, τιμολόγιο) για τη συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών εκδίδεται για το σύνολο των δωματίων προς έναν εκ των διαμενόντων ή προς τρίτο (Tour Operator, εταιρεία κ.ο.κ.)

Το ΞΕΕ είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ΑΑΔΕ, η οποία ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει εγκύκλιος εντός των προσεχών ημερών, με την οποία θα παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις για τη φορολογική αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων, που δεν προκύπτουν με σαφήνεια από την εν λόγω απόφαση.

Aπόφαση για το Φόρο Διαμονής(Αριθ. ΠΟΛ 10152018 ΦΕΚ Β’3082018

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024