Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Airbnb ανοίγει επίσημα πλατφόρμα για διανομή ξενοδοχειακού προϊόντος, πρώτη συνεργασία με SiteMinder
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Η Airbnb ανοίγει επίσημα πλατφόρμα για διανομή ξενοδοχειακού προϊόντος, πρώτη συνεργασία με SiteMinder

Η συμφωνία δεν είναι αποκλειστική, με τη SiteMinder να είναι η πρώτη από μια σειρά πλατφορμών διανομής που αναμένεται να αποκτήσουν δικαιώματα σύνδεσης με την Airbnb με την πάροδο του χρόνου. Η σύνδεση αυτή θα είναι διαθέσιμη από το Μάρτιο του 2018.

Η Airbnb πρόκειται να επιτρέψει σε ξενοδοχεία και άλλους παρόχους διαμονής να καταχωρηθούν στην ιστοσελίδα της για πρώτη φορά, μέσω ενός επίσημου δικτύου διανομής τρίτων.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα χρεώνει ένα τέλος υπηρεσιών για τους παρόχους ξενοδοχείων, που θα κυμαίνεται σε 3-5%, πολύ χαμηλότερο από αυτό των ΟΤΑ, οι οποίοι μπορούν να χρεώσουν έως και 30%. Η Airbnb επίσης δε θα απαιτήσει από τους οικοδεσπότες να υπογράψουν συμβάσεις και θα διαχειρίζεται όλες τις πληρωμές και τις συναλλαγές.

Η SiteMinder θα είναι η πρώτη πλατφόρμα που θα λειτουργεί ως διαχειριστής καναλιών σε παγκόσμια κλίμακα, έτσι ώστε το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της να μπορεί να εμφανίζεται μαζί με τις υπάρχουσες καταχωρήσεις από οικοδεσπότες της Airbnb.

Η συμφωνία δεν είναι αποκλειστική, με τη SiteMinder να είναι η πρώτη από μια σειρά πλατφορμών διανομής που αναμένεται να αποκτήσουν δικαιώματα σύνδεσης με την Airbnb με την πάροδο του χρόνου. Η σύνδεση αυτή θα είναι διαθέσιμη από το Μάρτιο του 2018, αλλά η SiteMinder συνεργάζεται ήδη με έναν επιλεγμένο αριθμό ξενοδοχείων σε διάφορες αγορές διεθνώς, για να τεστάρει την συγεκεκριμένη υπηρεσία.

Ξενοδοχεία και B&B έχουν καταχωρηθεί στο Airbnb και στο παρελθόν, αλλά η διαδικασία είχε γίνει ανεξάρτητα και όχι μέσω μιας τρίτης υπηρεσίας διανομής.

Η SiteMinder διαθέτει περισσότερα από 28.000 ξενοδοχεία συνδεδεμένα στην πλατφόρμα διαχειρίσης καναλιών της, και αναφέρει ότι αναμένει παρουσία “σημαντικού ενδιαφέροντος” στην ευκαιρία αυτήν να εντάξει τη βάση πελατών της στις λίστες της Airbnb.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SiteMinder Mike Ford λέει: “Είμαστε ενθουσιασμένοι. Η Airbnb αποτελεί φαινόμενο και το να αποτελούμε μέρος της, να έχουμε δηλαδή επιλεγεί ως οι πρώτοι συνεργάτες τεχνολογίας ξενοδοχείων και να μπορούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα της Airbnb σε σύνδεση πραγματικού χρόνου, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, είναι συναρπαστικό”.

Η Airbnb δηλώνει ότι θα διατηρήσει ένα επίπεδο ποιοτικού ελέγχου στα ξενοδοχεία που θα προέλθουν από τη διανομή της SiteMinder, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια, όπως μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, τοπικές επιρροές, πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους συγκέντρωσης και υψηλής ποιότητας φωτογραφίες στις σελίδες τους.

Η εταιρεία επιθυμεί επίσης να συμπεριλάβει μονάδες που προσφέρουν τοπικές εκδρομές και χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα και ποτά.

Η επέκταση των υπηρεσιών της Airbnb να επιτρέψει τη διανομή τρίτων, είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στο βασικό προϊόν εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Cameron Houser, διευθυντής του προγράμματος Airbnb για ξενοδοχεία, σημειώνει: “Τα μικρά ξενοδοχεία και τα B&B έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό την Airbnb και τώρα δημιουργούμε νέα εργαλεία και συνεργασίες για να βοηθήσουμε αυτές τις τοπικές επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να συνεργαζόμαστε με μικρές επιχειρήσεις φιλοξενίας, που έχουν στόχο τους την προσφορά καλύτερων εμπειριών στους επισκέπτες τους και δε θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερο συνεργάτη από τη SiteMinder”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024