Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕυρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης στοχεύει στην αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού
Τουριστική εκπαίδευση

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης στοχεύει στην αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ως μέρος μιας προσπάθειας να αναβαθμιστεί ο τομέας στην ευρύτερη περιοχή.

Υπάρχει προβληματισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού σε “αγορές-κλειδιά”. Το πρόγραμμα IdEATE της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση σε άτομα που αναζητούν εργασία  στον τομέα του τουρισμού, καθώς και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου. Η πρωτοβουλία IdEATE στοχεύει να περιφρουρήσει την αειφορία της ανάπτυξης του τουρισμού, βοηθώντας χώρες όπως η Ελλάδα, να διευρύνουν το παραδοσιακό μοντέλο “ήλιος και θάλασσα” που υιοθετείται, και να εισαγάγουν πιο καινοτόμες, ποικιλόμορφες μεθόδους. Η πρωτοβουλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύει τα προσόντα των υπαλλήλων στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Φινλανδία.

Με το πρόγραμμα IdEATE, όσοι αναζητούν εργασία, καθώς και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε έναν πιλοτικό εκπαιδευτικό κύκλο, διάρκειας 20 ωρών, ο οποίος έχει διαμορφωθεί από εκπροσώπους από 6 χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Φινλανδία, Βέλγιο και Ελλάδα).

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας (AKEP), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα και πρόκειται να διεξαγάγει ενημερωτική συνάντηση στις 15 Φεβρουαρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση, χρειάζεται να συμπληρώσουν μια online αίτηση για άτομα που αναζητούν εργασία) ή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ΑΚΕΠ διοργανώνει επίσης ένα workshop, προσφέροντας επιπλέον πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στα γραφεία της (Τσίλλερ 61, Αθήνα), την ίδια ημέρα, στις 18.00.

Στο workshop θα μιλήσει ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, επικεφαλής του τμήματος International Tourism and Hospitality στο DEREE-The American College of Greece, με θέμα: “Εκπαίδευση στον τουρισμό και στην φιλοξενία: τάσεις και ευκαιρίες στην ανάπτυξη ικανοτήτων”.

“Η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη στον τουρισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ποιότητα είναι πάντα ανάλογη. Ελλιπώς εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι ίσως βλάπτουν τον κλάδο, πράγμα που συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να αναλάβουν δράση”, τονίζει ο Alessandro Carbone, Tourism Department Director στην ΑΚΕΠ.

Το πρόγραμμα θα εκπαιδεύσει τα άτομα που αναζητούν εργασία σε τρεις τομείς: Communications, soft skills, the media markets. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα εκπαιδευτούν στους τομείς: soft skills, selection and recruitment, professional needs assessment. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στα αγγλικά, και οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

H Ακαδημία Επιχειρηματικότητας (AKEP.EU) έχει λάβει μέρος σε 20 προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την ίδρυση της το 2007. Με workshops, φόρουμ και έρευνα, υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, καινοτομία και άτυπη εκπαίδευση, στον τουρισμό και την “γαλάζια” ανάπτυξη, μεταξύ άλλων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024