Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑθρόα προσέλευση των Σουηδών στο Panorama World Festival
Εκθέσεις

Αθρόα προσέλευση των Σουηδών στο Panorama World Festival

Μεγάλη προσέλευση των Σουηδών (9.302 επισκέπτες) στην έκθεση Panorama World Festival, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Στοκχόλμη στις 17-18 Φεβρουαρίου. Πρωτοεμφανιζόμενοι προορισμοί στην έκθεση ο Δήμος Κισσάμου και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων.

Η μοναδική έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης “Panorama World Festival” ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την Ελλάδα, αφού η χώρα μας συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Σουηδούς επισκέπτες, όπως και αντίστοιχα μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των Ελλήνων εκθετών.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο της χώρας, Stockholmsmässan στις 17 και 18 Φεβρουαρίου, με σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις την ημέρα των επαγγελματιών στις 16 Φεβρουαρίου, όσο όμως και εντός των έκθεσης, όπου η γαστρονομία και οι πολιτιστικές επιδείξεις είχαν τον κύριο λόγο.

Στους σημαντικότερους ελληνικούς προορισμούς που είχαν δυναμική παρουσίαση και μεγάλη συμμετοχή αναφέρουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία πραγματικά ενθουσίασε το κοινό και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, αφού στο περίπτερό της φιλοξένησε πλούσιες εκδηλώσεις, με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και γευσιγνωσίες.

Ομοίως, σημαντική ήταν και η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντίστοιχες εκδηλώσεις για την τοπική γαστρονομική κουλτούρα του προορισμού αλλά και άλλες εκδηλώσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον των Σουηδών.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία συνεχίζει την παρουσία της στις εκθέσεις Panorama της Σουηδίας στηρίζοντας έτσι ένα σημαντικό δημογραφικά κομμάτι για τον εισερχόμενο ποιοτικό τουρισμό της περιοχής, είχε επίσης πολύ καλή παρουσία. Σημαντική παρουσίαση είχε όπως κάθε έτος η Περιφέρεια Κρήτης, ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Σουηδών.

Ολοκληρώνοντας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία παραδοσιακά τιμά τους Σκανδιναβούς επισκέπτες της, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει από κοντά με τους πιστούς της φίλους, και να ανανεώσουν το ραντεβού τους στους φιλόξενους προορισμούς της για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Από τους παραδοσιακούς προορισμούς της έκθεσης στη Στοκχόλμη ο Δήμος Χερσονήσου, ο Δήμος Κω και ο Δήμος Αλοννήσου επίσης έδωσαν το “παρών”, όπως και κάθε έτος από την διοργάνωση της πρώτης σχεδόν Panorama στη Στοκχόλμη από το 2014, ενισχύοντας τους δεσμούς τους με τους Σουηδούς επισκέπτες τους.

Πρωτοεμφανιζόμενοι προορισμοί στην έκθεση ο Δήμος Κισσάμου και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, οι οποίοι επένδυσαν στην σουηδική αγορά ως μία από τις πλέον εύρωστες και πιο σταθερές, σε επίπεδο επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, αλλά και σε επίπεδο δαπάνης ανά διανυκτέρευση. Τέλος, ο Δήμος Σάμου είχε μία πολύ καλή παρουσία με εκπροσώπους του προορισμού να δίνουν το “παρών” και να δίνουν ουσιαστική συνέχεια στην παρουσία τους στην αγορά.

Ο ΕΟΤ αντίστοιχα είχε σημαντική παρουσία και σπουδαίο ρόλο στην έκθεση, παρουσιάζοντας ολόκληρη την Ελλάδα και τις ειδικές μορφές τουρισμού της σε χιλιάδες αγαπητούς Σουηδούς επισκέπτες.

Από την έκθεση δεν έλειπαν οι συμμετοχές από τον ιδιωτικό τουριστικό κλάδο της Ελλάδας, όπως αλυσίδες ξενοδοχείων και μεγάλες μονάδες σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, τα Ιόνια Νησιά, τη Χαλκιδική κ.ά., όπως και η Aegean Airlines και η SAS – Avedis Aviation.

Για μία ακόμη χρονιά οι σημαντικότεροι Tour Operators που φέρνουν τουρισμό στη χώρα μας έδωσαν το “παρών”, με μεγάλα περίπτερα, ωριαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων για οικογένειες με παιδιά, και, κυρίως, με μεγάλες προσφορές για ταξίδια σε γνωστούς ελληνικούς προορισμούς. Μεταξύ αυτών ήταν οι TUI, APOLLO, VING, AIRTOURS, DETUR, TEMA RESOR – JAMBO TOURS και GRAND TOURS – PRO.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι τις ημέρες της έκθεσης εκατοντάδες υπήρξαν οι Σουηδοί που παρακολούθησαν τις δωρεάν παρουσιάσεις “Travel Stories”, με θεματολογία τον ειδικό τουρισμό και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες από το μεγάλο τουριστικό γραφείο TEMA TOURS, όσο και η ενότητα “Food Talk” στην οποία διάσημοι Σουηδοί σεφ –μεταξύ των οποίων και ο σεφ Elias– παρουσίαζαν άγνωστες πτυχές της ελληνικής διατροφής και των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων μαζί με γευστικές δοκιμές και προτάσεις διατροφής.

Για την ημέρα των επαγγελματιών την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν δύο παράλληλες εκδηλώσεις, μία για τον τουρισμό και μία για την γαστρονομία και τα εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας με σημαντική επιτυχία.

Πρώτη η ειδική εκδήλωση δικτύωσης (networking event) μεταξύ Ελλήνων εκπροσώπων από τον κλάδο των τροφίμων με τους Σουηδούς εισαγωγείς, διανομείς αλλά και δημοσιογράφους/ bloggers στο περίφημο Ατελιέ Γαστρονομίας του AVEQIA στο κέντρο της Στοκχόλμης. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις πλαισιώθηκαν με την σημαντική και εκτενή ζωντανή παρουσίαση του “Πρωινού του Νοτίου Αιγαίου” στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και συγκεκριμένα  από τους σεφ της Λέσχης, κ.κ. Κώστα Μπουγιούρη, Νίκο Κουκιάσα, Ευαγγελία Φωτεινιά και Μαρία Ρηγούτσου, οι οποίοι ειδικά για την περίσταση ετοίμασαν ένα εξαιρετικό πρωινό που γεύτηκαν όλοι οι προσκεκλημένοι με παραδοσιακές γεύσεις των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και επιλεγμένα κρασιά από την ΕΟΣ Σάμου ως βασικός οινικός πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό με εξαγωγές σε ολόκληρο τον κόσμο, και αντίστοιχη πλαισίωση από εκπροσώπους της Σάμου στην εκδήλωση.

Για τον κλάδο του τουρισμού η διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης North Events διεξήγαγε ένα σημαντικό forum στους χώρους του World Trade Center στη Στοκχόλμη – με τίτλο “A Panorama View over the Nordic Market”, με σκοπό την ενημέρωση των εκθετών για το προφίλ και τις σύγχρονες τάσεις του Σκανδιναβού επισκέπτη – όπως διαμορφώνονται σήμερα, με σημαντικούς ομιλητές από την τουριστική βιομηχανία της Σουηδίας, όπως και tour operators.

Στους ομιλητές του forum υπήρξαν σημαντικά ονόματα, όπως οι Anna Lennhammer – General Manager, Association of Swedish Travel Agents & Tour Operators, Hans Remvig – General Manager Resurs AB/Swedish Travel and Tourist Data Base και Johanna Strand, Senior Product Manager TUI Nordic. Και στις δύο παραπάνω εκδηλώσεις απεύθυνε χαιρετισμό και παρουσίαση ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας συνδέοντας άρρηκτα την γαστρονομία με την ταυτότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, και την προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών στην χώρα μας.

Η έκθεση Panorama World Festival είχε συμμετοχές και από τις χώρες της Κύπρου, της Τυνησίας, της Ισπανίας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας και από τις Φιλιππίνες, οι οποίες ειδικότερα παρουσίασαν πρόγραμμα εκδηλώσεων με χορούς και παραδοσιακές γεύσεις του προορισμού.

Επίσημη καταγραφή από την Stockholmsmässan των Σουηδών επισκεπτών στην Panorama World Festival:

  • Σάββατο 17/2: 5.874 επισκέπτες
  • Κυριακή 18/2: 3.428 επισκέπτες
  • Σύνολο: 9.302 επισκέπτες

Η επόμενη διοργάνωση Panorama θα ανακοινωθεί προσεχώς με ανανεωμένο πρόγραμμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024