Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι δημόσιες τουαλέτες δείχνουν τον τουριστικό πολιτισμό των προορισμών – και φέρνουν έσοδα
Τάσεις

Οι δημόσιες τουαλέτες δείχνουν τον τουριστικό πολιτισμό των προορισμών – και φέρνουν έσοδα

Οι δημιουργοί της ιδέας των βραβείων International Toilet Tourism Awards στοχεύουν να αποδείξουν ότι καθαρές, δημιουργικές, ιδιόμορφες δημόσιες τουαλέτες σε τουριστικούς προορισμούς προωθούν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του προορισμού και φέρνουν τουριστικά έσοδα.

Μετά από πολλά χρόνια ανάλυσης των τουριστικών τάσεων, οι δημιουργοί της ιδέας των βραβείων “International Toilet Tourism Awards” για τις καθαρότερες δημόσιες τουαλέτες, MyTravelresearch.com, στοχεύουν να αποδείξουν ότι καθαρές, δημιουργικές, ιδιόμορφες δημόσιες τουαλέτες σε τουριστικούς προορισμούς προωθούν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του προορισμού και φέρνουν τουριστικά έσοδα. Οι άνθρωποι σταματούν για να ξοδέψουν κάποιο ποσό και καταλήγουν να ξοδέψουν περισσότερα.

Τα βραβεία του 2018 θα δωθούν στις δημόσιες τουαλέτες για τις εξής κατηγορίες: Καλύτερη οικονομική συνεισφορά, Καλύτερος χώρος, Καλύτερος σχεδιασμός, Η πιο ιδιότροπη εμπειρία σε τουαλέτα, Καλύτερη πρόσβαση σε τουαλέτα, Πρόοδος αποχέτευσης (που αποσκοπεί στην ανάπτυξη προορισμών οικονομίας που έχουν κάνει μεγάλα βήματα στη δημόσια παροχή τουαλέτας) και συνολικός νικητής.

Ο διαγωνισμός για τα βραβεία του 2018 ανακοινώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο Southern Highlands Welcome Centre του Mittagong της Νέας Νότιας Ουαλίας, τον προορισμό που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Οικονομικής Συνεισφοράς στα περυσινά βραβεία.

Τα Βραβεία 2018 θα δοθούν σε δημόσιες τουαλέτες στις εξής κατηγορίες:

  • Καλύτερης Οικονομικής Συνεισφοράς
  • Καλύτερης Τοποθεσίας
  • Καλύτερου Σχεδιασμού
  • Πιο περίεργης εμπειρίας σε τουαλέτα
  • Καλύτερης προσβάσιμης τουαλέτας
  • Μεγαλύτερης προόδου σε υγιεινή (με στόχευση τους προορισμούς σε αναπτυσσόμενες περιοχές που έχουν κάνει μεγάλα βήματα στις υποδομές δημόσιων τουαλετών) και, τέλος,
  • Μεγάλος νικητής

Η Carolyn Childs, συνιδρύτρια του MyTravelResearch.com και των βραβείων, δήλωσε: “Όλο και περισσότεροι ‘έξυπνοι’ προορισμοί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την ανάγκη των ανθρώπων να επισκεφθούν μια τουαλέτα ως προωθητική τους τοποθέτηση. Υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα σε όλο τον κόσμο και θέλουμε να αναγνωρίσουμε τους κορυφαίους από αυτούς για την καλή τους δουλειά”.

Στην εκδήλωση ανακοίνωση των βραβείων για το 2018 ο Steve Rosa, διευθυντής Τουρισμού & Εκδηλώσεων του Destination Southern Highlands, (στη νότια Αυστραλία) ανέφερε ότι “Μπορούμε πλέον να πούμε ότι οι τουαλέτες μας έχουν καταστεί σήμα κατατεθέν από μόνες τους μετά από τη νίκη μας πέρυσι”. Η Childs δήλωσε ότι οι δημόσιες τουαλέτες στα Southern Highlands ήταν παράδειγμα προς μίμηση για τη μεταμόρφωση που μπορεί να κάνει ο κάθε προορισμός, ώστε να είναι υπερήφανος για τις δημόσιες ευκολίες που προσφέρει.

Για παράδειγμα, οι τουαλέτες του Κέντρου Υποδοχής Southern Highlands ανακαινίστηκαν στα τέλη του 2015 ως μέρος μιας μεγάλης αναμόρφωσης του κέντρου. Σήμερα οι τουαλέτες περιλαμβάνουν φωτεινά χρωματικά σχέδια, αφίσες, μουσική, περίεργα αυτοκόλλητα και δωρεάν Wi-Fi. Τις τελευταίες εβδομάδες το κέντρο πρόσθεσε επίσης και έναν φωτεινό μωσαϊκό τοίχο στην είσοδο των τουαλετων.

Ο Rosa είπε ακόμη ότι η ανακαίνιση των τουαλετών του Κέντρου Υποδοχής οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων του μαγαζιού κατά 20%. “Η ελκυστικότητα των τουαλετών μας μάς επέτρεψε να προσελκύσουμε επισκέπτες στο κέντρο πληροφόρησης, όπου μπορούσαμε να τους εκπαιδεύσουμε, να τους παρακινήσουμε και να τους πουλήσουμε διάφορα προϊόντα. Επίσης, οι επισκέπτες έκανα από εκεί κρατήσεις ξενοδοχείων, εστιατορίων και άλλων δραστηριοτήτων. Μας έδωσε την ευκαιρία να ‘διασκορπίσουμε’ περισσότερους επισκέπτες στα νότια highlands και να τους κρατήσουμε περισσότερο στην περιοχή”.

Σημειώνεται ότι ο μεγάλος νικητής θα λάβει δωρεά ποσού 2.000 δολ. Αυστραλίας από τον World Toilet Organization, χρήματα τα οποία θα δοθούν για σχέδια αποχέτευσης σε μια αναπτυσσόμενη οικονομία. Η δωρεά θα γίνει στο όνομα του μεγάλου νικητή, ο οποίος θα λάβει επίσης ένα αντίγραφο από κάθε έρευνα του MyTravelResearch.com για το 2018 (αξίας 8.000 δολ. Αυστραλίας) και την πρόσβαση σε τουριστικά ερευνητικά γεγονότα. Οι άλλοι νικητές κατηγοριών θα λάβουν τα ίδια δώρα, πλην της δωρεάς από τον World Toilet Organization.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024