Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπεργία του προσωπικού της Air France αναστατώνει τις σημερινές πτήσεις
Αεροπορικές εταιρείες

Απεργία του προσωπικού της Air France αναστατώνει τις σημερινές πτήσεις

Τα συνδικάτα έχουν καλέσει στην απεργία τους πιλότους, το προσωπικό αέρος και εδάφους.

Ακύρωση του 50% των πτήσεών της μεγάλων αποστάσεων που αναχωρούν από το Παρίσι προβλέπει για σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France, λόγω της απεργίας με αίτημα αυξήσεις μισθών.

Σήμερα η Air France στοχεύει να πραγματοποιήσει το 75% των πτήσεών της, ενώ σκοπεύει να απεργήσει το 28% του προσωπικού της.

Πιο αναλυτικά, η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιήσει:

  • Το 50% των πτήσεων μακρινών αποστάσεων από το Παρίσι
  • Το 75% των μεσαίων αποστάσεων πτήσεών της από και προς το αεροδρόμιο Paris-Charles de Gaulle
  • Το 85% των πτήσεων κοντινών αποστάσεων

Η διεύθυνση της εταιρείας κατέθεσε ένα νέο σχέδιο συμφωνίας που προβλέπει μία γενική αύξηση, την πρώτη από το 2011, της τάξης του 1%, η οποία θα καταβληθεί σε δύο φάσεις και έναν φάκελο ατομικών αυξήσεων της τάξης του 1,4% μόνον για το προσωπικό εδάφους. Το κείμενο αυτό, το οποίο απέρριψε η πλειονότητα των συνδικάτων, υλοποιήθηκε μονομερώς από τη διεύθυνση.

Τα συνδικάτα που καλούν σε απεργία καταδικάζουν την αύξηση αυτή, λέγοντας ότι πρόκειται για “ελεημοσύνη”, η οποία “δε θα μπορέσει να αντισταθμίσει την αύξηση του κόστους διαβίωσης και να καλύψει τη διαφορά μετά το πάγωμα των μισθών από το 2011”.

Βελτιωμένα αποτελέσματα για τον όμιλο Air France-KLM το 2017
Όσον αφορά στα οικονομικά της αποτελέσματα, το τελευταίο τρίμηνο του 2017 χαρακτηρίστηκε από λειτουργικά κέρδη 44 εκατ. ευρώ, σταθερά σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Οι συνολικές πωλήσεις στον τομέα των επιβατικών αερομεταφορών ήταν λιγότερο δυναμικές προς το τέλος του έτους. Η εμπορευματική κίνηση αντίθετα, παρουσίασε θετική αύξηση της δραστηριότητας την περίοδο αυτή.

Ο όμιλος Air France ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα ύψους 590 εκατ. ευρώ
Τα λειτουργικά έσοδα του ομίλου Air France αυξήθηκαν κατά 218 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με το 2016, σε ένα γενικά δυναμικό περιβάλλον που συνδυάστηκε με την εξαιρετική απόδοση από την πλευρά των ομάδων πωλήσεων.

Το λειτουργικό περιθώριο ανήλθε στο 3,7%, βελτιωμένο κατά 1,3 μονάδες, αλλά εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές (με αντίστοιχο περιθώριο μεταξύ 8 και 12%).

Η αύξηση στα μοναδιαία κόστη οφείλεται κυρίως στην χαμηλότερη συνεισφορά του κλάδου συντήρησης, τα πρόσθετα κόστη της HOP! (λειτουργικές εντάσεις και ανταγωνισμός) και της αύξησης στις αποζημιώσεις των πελατών.
Το κόστος προμήθειας καυσίμων για το 2017 είναι σχεδόν ίδιο με του 2016.


Από αριστερά: Ο Chief Financial Officer της Air France KLM Frederic Gagey, πρόεδρος και CEO της KLM Pieter Elbers, ο πρέοδρος και CEO της Air France KLM Jean-Marc Janaillac και ο Chief Executive Officer της Air France Franck Terner σκατά τη συνέτευξη Τύπου για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2017 της Air France KLM Group στο Παρίσι στις 16 Φεβρουαρίου.


Προβλέψεις για το 2018
Στο γενικό πλαίσιο της δυναμικής της αεροπορικής βιομηχανίας, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και το κόστος καυσίμων πρόκειται να αυξηθεί το 2018. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο όμιλος πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές του για μείωση στα μοναδιαία κόστη και αύξηση στο λειτουργικό περιθώριο, ώστε να είναι πιο κοντά σε αυτό των άλλων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του.

Τα αποτελέσματα του ομίλου Air France-KLM αντικατοπτρίζουν βελτίωση στην δραστηριότητα, αλλά με διαφορετικό ρυθμό για την Air France σε σύγκριση με την KLM.

Κύκλος εργασιών ομίλου Air France-KLM: +3,8%
Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 25,8 δισ. ευρώ το 2017 σε σύγκριση με τα €24,8 δισ το 2016, αυξημένος κατά 3,8%. Η ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση (+5% στη συνολική παραγωγή χιλιομετρικών επιβατών), η βελτίωση των μοναδιαίων εσόδων (+2%) καθώς και η δύναμη του δικτύου και η αποτελεσματικότητα των εμπορικών πρωτοβουλιών συντέλεσαν στην αύξηση του ετήσιου κύκλου εργασιών.

  • Λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου Air France-KLM: 439 εκατ. ευρώ
  • Τα λειτουργικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,488 δισ. ευρώ, έναντι 1,049 δισ. ευρώ το 2016, σημειώνοντας αύξηση 439 εκατ. ευρώ
  • Η βελτίωση των μοναδιαίων εσόδων συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση αυτή (447 εκατ. ευρώ).
  • Λειτουργικό περιθώριο του ομίλου Air France – KLM: 5,8%
  • Το λειτουργικό περιθώριο του ομίλου (λειτουργικά έσοδα / αποτέλεσμα) άγγιξε το 5,8%. Εφόσον το λειτουργικό περιθώριο της KLM είναι 8,8%, της Air France είναι μόλις 3,7%

Καθαρό αποτέλεσμα του ομίλου Air France – KLM: αύξηση κατά 363 εκατ. ευρώ
Οι αλλαγές σε δύο συνταξιοδοτικά ταμεία της KLM επέτρεψαν σημαντική μείωση των κινδύνων στον ισολογισμό του ομίλου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μακροπρόθεσμες δαπάνες ύψους 1,429 εκατ. ευρώ, καθαρά. Το καθαρό αποτέλεσμα του ομίλου επομένως ανέρχεται στα -274 εκατ. ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024