Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Airbnb έρχεται όλο και πιο κοντά στην ξενοδοχία – Στόχος το 1 δισ. πελάτες έως το 2028
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Η Airbnb έρχεται όλο και πιο κοντά στην ξενοδοχία – Στόχος το 1 δισ. πελάτες έως το 2028

Παρόλο που η Airbnb έχει διατηρήσει αθόρυβα λίστα με ξενοδοχεία B&B στην ιστοσελίδα της εδώ και χρόνια, τα ξενοδοχεία αποτελούν βασικό κομμάτι της στρατηγικής της, για τη δημιουργία μιας πλήρους υπηρεσιών ταξιδιωτικής εταιρείας. Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να προσελκύσει επιχειρήσεις από την Expedia και την Booking.com.

Η Airbnb παρουσίασε ένα νέο “Οδικό Χάρτη”, ώστε να καταστήσει τις υπηρεσίες της περισσότερο κοινές για όλους και με στόχο να εξυπηρετεί ένα δισ. πελάτες έως το 2028: Αυτό θα το επιτύχει με το να τονίσει περισσότερο τα ξενοδοχεία στην ιστοσελίδα της, να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα επιβραβεύσεων καθώς και τη δυνατότητα να “ταιριάζει” επισκέπτες με καταλύματα που είναι τα κατάλληλα για τους προϋπολογισμούς και τα γούστα τους.

Πιο αναλυτικά, ο Οδικός Χάρτης περιλαμβάνει:

  • Αναβαθμισμένα προνόμια για τους λεγόμενους “Superhosts”
  • Έναρξη νέου συμμετοχικού προγράμματος για τους πελάτες
  • Έναρξη τεσσάρων νέων τύπων ιδιοκτησίας – Vacation Home, Unique, B&B και Boutique
  • Έναρξη της Airbnb Collections (σπίτια που θα είναι ιδανικά για κάθε περίσταση)
  • Έναρξη της Airbnb Plus (καταχωρήσεις πιστοποιημένες για την ποιότητα και την άνεσή τους)
  • Έναρξη του Beyond by Airbnb (πολυτελή ταξίδια, προσαρμοσμένα στον πελάτη)

Σε χθεσινή εκδήλωση για τα 10 χρόνια της εταιρείας, ο Brian Chesky, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε ένα νέο είδος καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου, που θα ονομάζεται Airbnb Plus. Τα σπίτια αυτά υψηλότερου επιπέδου θα τα επισκέπτεται επιθεωρητής, ο οποίος θα καθορίζει εάν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως οι καθαρές, όμοιες μεταξύ τους πετσέτες, καθώς και οικιακές συσκευές, ούτως ώστε να υπάρχει δέσμευση ότι θα παρέχεται στην κουζίνα του σπιτιού επιλογή από τσάι και καφέ, παρόμοια με τις προσφορές των ξενοδοχείων στα δωμάτια.

Παρόλο που η Airbnb έχει διατηρήσει αθόρυβα λίστα με ξενοδοχεία B&B στην ιστοσελίδα της εδώ και χρόνια, ο Chesky κατέστησε σαφές ότι τα ξενοδοχεία αποτελούν βασικό κομμάτι της στρατηγικής του, για τη δημιουργία μιας πλήρους υπηρεσιών ταξιδιωτικής εταιρείας. Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να προσελκύσει επιχειρήσεις από την Expedia και την Booking.com. Μάλιστα, επειδή η Airbnb χρεώνει πολύ χαμηλότερη προμήθεια, η υπηρεσία αυτή θα μπορούσε να είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τους άλλους δύο ανταγωνιστές. “Σε υψηλό επίπεδο, αυτό είναι κάτι αρνητικό για την Booking και τη Expedia, δήλωσε ο Kevin Kopelman, αναλυτής της Cowen & Co.

Ενώ η Airbnb χρεώνει 15% προμήθεια στους επισκέπτες, τα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα πληρώνουν 3-5% για κάθε κράτηση. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό από το μέσο όρο του 17% της αμοιβής που παίρνει η Expedia και η Booking από τα ξενοδοχεία, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Cowen.

Αντίδραση των Αμερικανών ξενοδόχων στις νέες υπηρεσίες Airbnb Plus & Boutique της Airbnb
Ο Troy Flanagan, πρόεδρος State & Local Government Affairs του American Hotel & Lodging Association (AHLA), σχετικά με την ανακοίνωση της Airbnb για τα νέα προγράμματα Airbnb Plus και Boutique, δήλωσε:

“Είτε λέγεται Plus είτε Boutique, το πρόσφατο σχέδιο της Airbnb αποτελεί απλώς περαιτέρω απόδειξη ότι η επιχείρηση προσπαθεί να ‘παίξει’ στο χώρο του ξενοδοχείου, παρακάμπτοντας τους κανονισμούς της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Εάν η Airbnb επιθυμεί να εισέλθει στην ξενοδοχία, τότε πρέπει να ρυθμιστεί, να φορολογηθεί και να υπόκειται στις ίδιες συμμορφώσεις ασφάλειας και εποπτείας που τηρούν οι νόμιμες ξενοδοχειακές εταιρείες σε καθημερινή βάση.

Το ερώτημα που θα πρέπει να θέσουν οι πόλεις και οι γειτονιές είναι αν αυτές οι λίστες ‘Plus’ ή ‘Boutique’ περιλαμβάνουν εμπορικούς διαχειριστές, που εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα της Airbnb για τη λειτουργία παράνομων ξενοδοχειακών καταλυμάτων που έχουν κατακερματίσει τις κοινότητές μας, έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και έχουν αυξήσει τις τιμές των ενοικίων, ενώ παράλληλα εξαντλούν τις προσιτές επιλογές στέγασης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024