Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ευρώπη παραμένει ο κορυφαίος μακρινός προορισμός για τους Κινέζους
Τάσεις

Η Ευρώπη παραμένει ο κορυφαίος μακρινός προορισμός για τους Κινέζους

Η πλειοψηφία (67%) των ερωτηθέντων από την Κίνα στην έρευνα 'Long-Haul Travel Sentiment Survey and Index' αναμένει ότι οι επόμενες διακοπές τους στην Ευρώπη θα διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα και θα περιλαμβάνουν επισκέψεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας “Long-Haul Travel Sentiment Survey and Index” της European Travel Commission, η προθυμία των Κινέζων να ταξιδέψουν στο εξωτερικό παραμένει έντονη τους πρώτους μήνες του 2018. Σχεδόν 3 στους 5 Κινέζους ερωτηθέντες (58%) σκοπεύουν να κάνουν διεθνή ταξίδια το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2018, πράγμα που σημαίνει ότι η ζήτηση από αυτήν την αγορά είναι πιθανό να διατηρηθεί στο εγγύς μέλλον.

Το 93% των Κινέζων ερωτηθέντων που σκοπεύουν να επισκεφθούν υπερπόντιους προορισμούς το πρώτο τετράμηνο του 2018 είναι πιθανό να επιλέξουν έναν ευρωπαϊκό προορισμό. Το έντονο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ευημερία των Κινέζων πολιτών, τη βελτιωμένη αεροπορική συνδεσιμότητα, τα ανταγωνιστικά αεροπορικά εισιτήρια και το άνοιγμα πολλών νέων κέντρων αιτήσεων για θεώρηση διαβατηρίων σε όλη την Κίνα. Επιπλέον, κάποιες πρωτοβουλίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που αποσκοπούν στην ενίσχυση της παρουσίας του ευρωπαϊκού τουρισμού στην Κίνα, π.χ. το Έτος Τουρισμού μεταξύ ΕΕ-Κίνας και το “Partnerships in European Tourism” αναμένεται να υποστηρίξουν την αύξηση των κινεζικών ταξιδιωτικών ροών στην Ευρώπη στο άμεσο μέλλον.

Οι Κινέζοι ταξιδιώτες επιθυμούν να εξερευνήσουν πολλούς προορισμούς σε ένα και μόνο ταξίδι
Η πλειοψηφία (67%) των ερωτηθέντων από την Κίνα αναμένει ότι οι επόμενες διακοπές τους στην Ευρώπη θα διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα και θα περιλαμβάνουν επισκέψεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, άλλοι προορισμοί, όπως η Ολλανδία και η Τσεχική Δημοκρατία κερδίζουν σε δημοτικότητα μεταξύ των Κινέζων. Σύμφωνα με τις παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις, το 60% των ερωτηθέντων από την Κίνα εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να ξεκινήσουν εξορμήσεις στην ύπαιθρο, για περισσότερες εμπειρίες σχετικές με τη φύση. Ταυτόχρονα, ο πολιτισμός, η ιστορία και τα διάσημα αξιοθέατα της Ευρώπης εξακολουθούν να προσελκύουν πολλούς επισκέπτες και να αποτελούν μεγάλο σήμα κατατεθέν των κινέζικων ταξιδιών στην Ευρώπη.

Long-Haul Travel Barometer 12 2018

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024