Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Amadeus δημιουργεί το πρόγραμμα NDC-X για να ηγηθεί της καινοτομίας στην ταξιδιωτική βιομηχανία
Τεχνολογία

Η Amadeus δημιουργεί το πρόγραμμα NDC-X για να ηγηθεί της καινοτομίας στην ταξιδιωτική βιομηχανία

Το πρόγραμμα NDC-X θα ενώσει ειδικούς από όλους τους επιχειρηματικούς τομείς της Amadeus και θα επικεντρωθεί σε περιπτώσεις πρακτικής χρήσης του προτύπου, υιοθετώντας μια test and learn προσέγγιση για να προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες στη βιομηχανία.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία κινείται προς την αύξηση της προσωποποίησης, καθώς οι τεχνικές merchandizing φέρνουν νέα έσοδα και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, και οι ταξιδιώτες περιμένουν πλέον από τις εταιρείες να τους κατανοούν και να προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους ανάλογα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Amadeus ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου προγράμματος που θα οδηγήσει την εφαρμογή του NDC στη βιομηχανία και θα διασφαλίσει την επιτυχία του για όλους τους παίκτες της ταξιδιωτικής αγοράς.

Το New Distribution Capability (NDC), το οποίο δημιουργήθηκε από την IATA, είναι ένα XML-based πρότυπο μεταφοράς δεδομένων, που κρύβει τεράστιες ευκαιρίες για την ταξιδιωτική βιομηχανία και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στις εταιρείες ταξιδιών – από τις αεροπορικές εταιρείες έως τα ταξιδιωτικά γραφεία – να εξελίξουν την ταξιδιωτική διανομή και το merchandizing.

Έχοντας αυτό υπόψιν το πρόγραμμα NDC-X θα ενώσει ειδικούς από όλους τους επιχειρηματικούς τομείς της Amadeus και θα επικεντρωθεί σε περιπτώσεις πρακτικής χρήσης του προτύπου, υιοθετώντας μια test and learn προσέγγιση για να προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες  στη βιομηχανία. Το πρόγραμμα NDC-X αποτελεί μια συνέχεια των προηγούμενων προσπαθειών της Amadeus για την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας και τη δημιουργία εμπορικών δυνατοτήτων γύρω από το πρότυπο NDC.

Ο Gianni Pisanello, που κατείχε μια σειρά ηγετικών θέσεων στο Τμήμα Αεροπορικών Εταιρειών της Amadeus, τόσο στο τεχνολογικό κομμάτι, όσο και στο κομμάτι της διανομής, έχει οριστεί επικεφαλής του νέου προγράμματος NDC-X.

“Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο από άποψη ανάπτυξης του προτύπου και ετοιμότητας της βιομηχανίας” σχολιάζει ο Gianni Pisanello, αντιπρόεδρος του προγράμματος NDC-X. “Για να απογειωθεί πραγματικά το NDC, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό πρότυπο, όχι μόνο για λόγους πρωτόκολλου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πωλητών ταξιδιών και ότι έχει τη σωστή οικονομική δομή που στη συνέχεια θα τροφοδοτήσει επενδύσεις. Στην Amadeus αναγνωρίζουμε την ευθύνη που έχουμε να κάνουμε επιτυχημένο το NDC για όλους τους παίκτες της αγοράς και αυτό ακριβώς είναι που σκοπεύουμε να κάνουμε μέσα από το πρόγραμμα NDC-X”.

“Το πρόγραμμα NDC-X αποτελεί μια στρατηγική προτεραιότητα για την Amadeus. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε καλύτερα ταξίδια για τους ταξιδιώτες μέσα από την βέλτιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας, και μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα συνεργαστούμε με τους πωλητές ταξιδιών και τους πελάτες μας στον κλάδο της αεροπορικών ταξιδιών για να πετύχουμε ακριβώς αυτό”, λέει ο Decius Valmorbida, SVP, Travel Channels, Amadeus. “Διοχετεύουμε τους κατάλληλους πόρους προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε τοποθετήσει ένα ηγετικό στέλεχος, με αποδεδειγμένη εμπειρία στη βιομηχανία, να καθοδηγήσει το εγχείρημα με επιτυχία”.  

Η Julia Sattel, SVP, Airlines, Amadeus δήλωσε: “Το πρότυπο NDC προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στην ταξιδιωτική βιομηχανία και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου ψηφιοποίησης, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες και οι πωλητές ταξιδιών δοκιμάζουν νέους τρόπους να προσαρμόσουν τις δραστηριότητές τους και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ταξιδιώτες. Στην Amadeus εργαζόμαστε εντατικά για να αντιμετωπίσουμε τις τεχνολογικές προκλήσεις των πελατών μας σε τομείς όπως το merchandizing, dynamic pricing και cloud servicing, που πιστεύουμε ότι αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» στην προσπάθεια που θα καταστήσει το NDC και τη βελτιωμένη διαδικασία πώλησης  πραγματικότητα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024