Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Χαλκιδική πρώτη επιλογή διακοπών για τους Σέρβους
Εκθέσεις

Η Χαλκιδική πρώτη επιλογή διακοπών για τους Σέρβους

Οι χιλιάδες επισκέπτες από τη Σερβία και τη Ρουμανία έρχονται κατά κύριο λόγο οδικώς στη Χαλκιδική και αποτελούν παραδοσιακές αγορές για τη Χαλκιδική. Το 2017 σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων 10% στο νομό, ενώ το 2018 προβλέπεται περαιτέρω αύξηση.

Στην τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου συμμετείχε η Χαλκιδική μέσω του Τουριστικού της Οργανισμού από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018 με διπλό σταντ εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ. Την αποστολή της Χαλκιδικής πλαισίωσαν ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού και της Ένωσης Ξενοδοχείων, κ. Γρηγόρης Τάσιος, στελέχη του Οργανισμού, ξενοδόχοι, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χαλκιδικής και εκπρόσωπος του Δήμου Αριστοτέλη.

Στην έκθεση ITTFA 2018, η οποία αποτελεί εδώ και 40 περίπου χρόνια το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της Σερβίας, αλλά και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και το περίπτερο του ΕΟΤ καλαίσθητο και στο κεντρικό σημείο του μεγάλου Ηall 1. Στην έκθεση παραβρέθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σταθερή αύξηση των οργανωμένων διακοπών των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα από χρόνο σε χρόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το 2017 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 850.000 Σέρβοι τουρίστες και αναμένεται αύξηση 15% για το 2018. Οι προ-κρατήσεις προς ελληνικούς προορισμούς είναι 30% πάνω από τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους.

Η Χαλκιδική δε χρειάζεται συστάσεις στους Σέρβους, καθώς αποτελεί για αυτούς παραδοσιακά την πρώτη επιλογή διακοπών, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την υψηλή επισκεψιμότητα που είχε το περίπτερό της (πάνω από 1.500 επισκέπτες). Οι Σέρβοι προτιμούν κυρίως διαμερίσματα για τη διαμονή τους, αρκετά όμως είναι και τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στην έκθεση ως συν-εκθέτες εντός των περιπτέρων των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στην Σερβία και ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό προς τη Χαλκιδική αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η Χαλκιδική έδωσε ηχηρό παρών στην τουριστική έκθεση TTR2018 στο Βουκουρέστι (22-25 Μαρτίου 2018) με τη συμμετοχή ξενοδόχων, εκπροσώπων τουριστικών καταλυμάτων και επαγγελματιών της τουριστικής βιομηχανίας του νομού προωθώντας τις εξωτικές παραλίες, τις αξιοζήλευτα αξιοθέατά της, τις ποικίλες δραστηριότητες και το γαστρονομικό της πλούτο που την καθιστούν έναν επίγειο παράδεισο.

Θετικό είναι το πρόσημο των προ-κρατήσεων στη Ρουμανία για τη Χαλκιδική, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις που είχαν τα στελέχη του Οργανισμού με ταξιδιωτικά πρακτορεία και TOs της Ρουμανίας που δραστηριοποιούνται στο νομό. Μεγάλη όμως ήταν και η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κοινού για την περιοχή, με πάνω από 1.000 Ρουμάνοι να επισκέπτονται το περίπτερο, αριθμός που καταγράφηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα από τους εκπροσώπους του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής που παρέστησαν στην έκθεση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης TTR 2018, σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση των στελεχών των τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας για διάφορους Ελληνικούς προορισμούς και ανάμεσα σε αυτούς και την Χαλκιδική. Η διευθύντρια Marketing του Οργανισμού, κα Τάνια Ακριτίδου παρουσίασε και ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χαλκιδικής ως τουριστικός προορισμός.

Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Οργανισμού και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος, στελέχη του Οργανισμού, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής.

Οι χιλιάδες επισκέπτες από τη Σερβία και τη Ρουμανία έρχονται κατά κύριο λόγο οδικώς στη Χαλκιδική και αποτελούν παραδοσιακές αγορές για τη Χαλκιδική. Το 2017 σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων (+10%) στο νομό, ενώ το 2018 προβλέπεται περαιτέρω αύξηση.

Ξεχωριστή παρουσία είχε η Αμμουλιανή, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και το Δήμου Αριστοτέλη, μέσω της προσπάθειας του Αναπτυξιακού Συλλόγου του νησιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024