Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημοφιλέστερος προορισμός των Βαλκάνιων τουριστών
Εκθέσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημοφιλέστερος προορισμός των Βαλκάνιων τουριστών

Ισχυρή και με θετικά αποτελέσματα ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT 2018 στο Βελιγράδι, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR 2018 στο Βουκουρέστι και τη Διεθνή Έκθεση Holiday & Spa Expo στη Σόφια.

Με γνώμονα την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας σε σημαντικές αγορές- στόχους των Βαλκανίων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία και στις τρεις εκθέσεις ισχυροποιώντας τη θέση της στην περιοχή, καθώς οι τουρίστες από τα Βαλκάνια επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιλέγουν την Κεντρική Μακεδονία για δωδεκάμηνο τουρισμό.

Με την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα, ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “IFT 2018” στο Βελιγράδι, όπου την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και συμμετείχε στα εγκαίνια με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Σερβίας και υπουργό Τουρισμού Rasim Ljajić. Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της σερβικής κυβέρνησης, τους πρέσβεις των δύο χωρών, εμπορικούς ακολούθους, στελέχη του ΕΟΤ, καθώς και με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού και δημοσιογράφους σερβικών και άλλων ξένων ΜΜΕ.

Στον χώρο της περιφέρειας μέσα στα περίπτερο του ΕΟΤ σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι, αλλά και του Δήμου Σερρών στη Σόφια φιλοξενήθηκαν φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού από την Κεντρική Μακεδονία που είχαν την ευκαιρία να προβληθούν και να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους. Παράλληλα, τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωναν το κοινό και εκπροσώπους ξένων φορέων του τουρισμού για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο της περιοχής στην πολύ σημαντική αγορά των Βαλκανίων.

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών τα τελευταία χρόνια. Οι οδικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο, ξεπερνώντας πλέον συνολικά τα 6,5 εκατομμύρια, ενώ και το τουριστικό ρεύμα κατά τους μήνες εκτός της θερινής τουριστικής περιόδου αυξήθηκε κατά 30%. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό των τουριστών από χώρες των Βαλκανίων, όπως η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Διαρκής στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας τόσο από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές όσο και από νέες τουριστικές αγορές. Η πολιτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τουρισμό είναι μια σύγχρονη επιθετική πολιτική που λειτουργεί, αποδίδει και φέρνει καρπούς. Η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, η εξειδικευμένη προσέγγιση ειδικών κοινών που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες μορφές τουρισμού, η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η καθιέρωση του 12μηνου τουρισμού, η ανάπτυξη συνεργιών και συμπράξεων, η σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό, καθώς και το άνοιγμα σε νέες αγορές – στόχους, είναι όλες οι επιμέρους δράσεις που συναπαρτίζουν την ολοκληρωμένη και ενιαία πολιτική μας στον Τουρισμό. Με αλλά άλλα λόγια διαμορφώνουμε σήμερα, την αναπτυξιακή βάση της επόμενης πενταετίας, για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, “η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί για τις βαλκανικές χώρες έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους γείτονές μας και ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνονται με τον καλύτερο δυνατό και επωφελή τρόπο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των προκρατήσεων για το 2018, η εισροή τουριστών από τη Σερβία έχει αυξηθεί κατά 15% κι εμείς αναμένεται να ωφεληθούμε ιδιαίτερα, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του εισερχόμενου οδικού τουρισμού από τη Σερβία κατευθύνεται σε δικούς της τουριστικούς προορισμούς. Επίσης και για τους Ρουμάνους τουρίστες η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί πόλο έλξης και αναζήτησης νέων προορισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρουμάνικη αγορά έχει ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και δείχνει να αναζητά ποιοτικότερες διακοπές όχι απαραίτητα χαμηλού κόστους, πρόκληση που οφείλει η Π.Κ.Μ να αντιμετωπίσει. Το ίδιο και η Βουλγαρία με την ταχεία ανάπτυξή της αποτελεί αγορά- στόχο για την Κεντρική Μακεδονίας. Σε επίπεδο περιφέρειας, και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, το έτος 2016 η Βουλγαρία αποτέλεσε την δεύτερη χώρα σε επισκέψεις (1.454.000) ενώ σε διανυκτερεύσεις ακολουθεί τη Γερμανία μαζί με την Σερβία και τα Σκόπια. Η επιθυμία των επισκεπτών για δραστηριότητες όλο τον χρόνο βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία υποστηρίζει το δωδεκάμηνο τουρισμό καθώς διαθέτει προϊόντα και προορισμούς που προσφέρονται για θεματικό τουρισμό καθώς και άλλες ειδικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, γεγονός που την καθιστά  τον ιδανικό προορισμό για μοναδικές, αυθεντικές εμπειρίες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024