Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΦεστιβάλ – γιορτή γιώτινγκ στη Μαρίνα Αλίμου, από 12 έως 15 Απριλίου
Θαλάσσιος τουρισμός

Φεστιβάλ – γιορτή γιώτινγκ στη Μαρίνα Αλίμου, από 12 έως 15 Απριλίου

Το Φεστιβάλ Γιώτινγκ – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού οργανώνεται 12 μέχρι 15 Απριλίου 2018, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του λεκανοπεδίου της πρωτεύουσας, αλλά και άλλους Έλληνες και ξένους επισκέπτες και επαγγελματίες, να γνωρίσουν από κοντά τη μοναδικότητα της απόλαυσης των ελληνικών θαλασσών μέσα από ένα – κυρίως – μικρότερο ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών άνευ (Μονίμου) Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ), για την ανάδειξη των δραστηριοτήτων του κλάδου του γιώτινγκ, για πρώτη φορά οργανώνει το Φεστιβάλ Γιώτινγκ, μία γιορτή θαλάσσιου τουρισμού στη Μαρίνα Αλίμου, τη μεγαλύτερη μαρίνα της χώρας, που είναι η κύρια επαγγελματική βάση των σκαφών στην Αττική.

Το Φεστιβάλ Γιώτινγκ – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του λεκανοπεδίου της πρωτεύουσας, αλλά και άλλους Έλληνες και ξένους επισκέπτες και επαγγελματίες, να γνωρίσουν από κοντά τη μοναδικότητα της απόλαυσης των ελληνικών θαλασσών μέσα από ένα – κυρίως – μικρότερο ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, που μπορούν είτε οι ίδιοι να κυβερνήσουν (με κατάλληλες γνώσεις και εκπαίδευση) είτε να χαρούν με τη βοήθεια και υποστήριξη από επαγγελματίες.

Την εβδομάδα μετά το Πάσχα 2018, στη Μαρίνα Αλίμου, περισσότερα από 100 σκάφη, μικρά και μεγάλα, όλων των τύπων, θα περιμένουν οικογένειες, ζευγάρια, παιδιά, νέους, φιλικές παρέες και μεμονωμένους, άτομα όλων των ηλικιών – γιατί προσφέρεται για όλους η δυνατότητα να κάνουν ημερήσιες, ολιγοήμερες ή πολύ-ήμερες περιηγήσεις με σκάφη – που θέλουν να εξοικειωθούν με δραστηριότητες στο θαλάσσιο περιβάλλον της χώρας, και με την μοναδική εμπειρία να πλέεις πάνω στο νερό.

Θα είναι μία πλωτή αλλά και χερσαία έκθεση και τόπος δραστηριοτήτων που απευθύνεται κυρίως στο ελληνικό κοινό, αλλά και εκτός Ελλάδος, σε όλους που θέλουν να γνωρίσουν αυτήν την δραστηριότητα και την μορφή αναψυχής. Στους προβλήτες της Μαρίνας Αλίμου, οι επισκέπτες μπορούν να επιβιβαστούν σε σκάφη, να ενημερωθούν για τους παράκτιους και νησιωτικούς προορισμούς, να παρακολουθήσουν μίνι συνεδριακές ημερίδες για τους επαγγελματίες και το κοινό και να παρακολουθήσουν επιδείξεις από τις διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν με ένα σκάφος.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ Γιώτινγκ θα πραγματοποιηθούν θα γίνονται εκδηλώσεις μουσικές, γαστρονομικές, χορευτικές, από τους διάφορους προορισμούς.

Για τους επαγγελματίες είναι μία μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν και να παρουσιάσουν τα σκάφη και τις υπηρεσίες τους, προς ένα ευρύ κοινό, ακόμη και ξένους επαγγελματίες (buyers) που έχουν προσκληθεί.
Στο Φεστιβάλ Γιώτινγκ – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού θα προβληθούν οι διάφορες δραστηριότητες στις παράκτιες και νησιώτικες περιοχές, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να επιβιβαστούν σε σκάφη, κάθε λογής, αλλά και να δοκιμάσουν, με κληρώσεις, μικρά και μεγαλύτερα ταξίδια, και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης ενός επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024