Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΈναρξη λειτουργίας του ICAS Greece για την προσέλκυση 100.000 ερασιτεχνών αθλητών ετησίως στην Ελλάδα
Αθλητικός τουρισμός

Έναρξη λειτουργίας του ICAS Greece για την προσέλκυση 100.000 ερασιτεχνών αθλητών ετησίως στην Ελλάδα

Το ICAS Greece έχει σκοπό την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα μέσα από την οργάνωση ετήσιων παγκόσμιων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της διεθνούς ομοσπονδίας ICAS World.

Σε ειδική εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ανακοινώθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η ίδρυση του ICAS Greece. Το ICAS Greece αποτελεί το ελληνικό τμήμα του ICAS World, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, ενός από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς ερασιτεχνικού αθλητισμού και πολιτισμού στον κόσμο.

Η συνέντευξη Τύπου του νεοσύστατου φορέα ICAS Greece έγινε παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Τσιρώνη, εκπροσώπων των Υπουργείων Αθλητισμού, Τουρισμού και Ναυτιλίας, του δημάρχου Βέροιας, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, προέδρων Αθλητικών, Επιχειρηματικών και Τουριστικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων και πλήθους προσκεκλημένων, προσωπικοτήτων της αθλητικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Το ICAS Greece έχει σκοπό την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα μέσα από την οργάνωση ετήσιων παγκόσμιων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της διεθνούς ομοσπονδίας ICAS World. Mε την παράλληλη στήριξη άλλων θεσμικών αθλητικών και κοινωνικών παραγόντων της χώρας αναμένεται να επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι από 100.000 άτομα κάθε χρόνο για να συμμετέχουν σε περισσότερα από 30 αγωνίσματα σε αντίστοιχες πόλεις της πατρίδας μας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και αναδεικνύοντας τις ομορφιές της καθεμίας από αυτές.

Παράλληλα μια σειρά από πολιτιστικά γεγονότα θα συνοδεύουν κάθε μία από τις αντίστοιχες αθλητικές διοργανώσεις και θα ακολουθούνται από διεθνείς ημερίδες, συνέδρια, φόρουμ με θεματικά που θα σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες της κάθε πόλης που θα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις.

Στην συνέντευξη τύπου  ο κ. Νίκος Παπαδάκος, πρόεδρος του ICAS Greece, αφού χαιρέτησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ανέπτυξε τον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει  το ICAS όχι μόνο στον τομέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, αφού οι εκδηλώσεις που θα διοργανώνει κάθε χρόνο αναμένεται να συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδων αθλητών, συνοδών και φιλάθλων από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τον  τουρισμό σε όλη την Ελλάδα κυρίως σε περιόδους χαμηλής επισκεψιμότητας.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ICAS Greece ανακοίνωσε τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς και την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για την χορήγηση της Αιγίδας των υπουργείων τους στους Πρώτους Παγκόσμιους Αγώνες Κολύμβησης και Ανοικτής Θάλασσας, τους οποίους θα διεξαγάγει ο ICAS το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Αθήνα, καθώς και στον υπουργό και υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου και κ. Γιώργο Βασιλειάδη αντίστοιχα, για τη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια του φορέα.

Ο Vladimir Fomin, γενικός γραμματέας του ICAS World, βετεράνος κολυμβητής ο ίδιος, μίλησε για τη χαρά που έχουν οι ερασιτέχνες αθλητές όταν ερχόμενοι από όλο τον κόσμο, συναγωνίζονται για τον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος, από αυτόν της ανάπτυξης ισχυρών δεσμών φιλίας.

Ο κ. Τσιρώνης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του στην ιδέα του ICAS καθώς όπως είπε “έχει χαθεί η χαρά της προσπάθειας και του να είσαι ‘εκεί’, όταν οι άνθρωποι προσπαθούν”.

Ο δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, διαβεβαίωσε τους παρισταμένους για την ετοιμότητα της πόλης να δεχτεί τους αγώνες Handball και αθλητές από όλο τον κόσμο, αφού όπως δήλωσε η πόλη του ήταν και θα είναι “η πόλη των πολλών πολιτισμών και θρησκειών”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης εξέφρασε την στήριξη του στην προσπάθεια και την πρόθεση του δήμου να συνεργαστεί με τον φορέα στην υλοποίηση των στόχων του και ειδικά στην διεξαγωγή αγώνων ανοικτής θάλασσας στα όρια του δήμου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι τουριστικές υποδομές της χώρας μας, τόσο σε έμψυχο όσο και άψυχο υλικό, έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στην πρόκληση του ICAS παρέχοντας στους επισκέπτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Παγκρατίου κ. Ανδρέας Μαζαράκης αναφέρθηκε στην πολιτιστική διάσταση των αγώνων και στον ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στην επιστροφή του αθλητισμού στην πραγματική ερασιτεχνική του βάση.

Τέλος ο συντονιστής των Παγκόσμιων Αγώνων ICAS κ. Λάρης Φυλακτού ανακοίνωσε την πρόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το όραμα της ανάδειξης της πατρίδας μας σε κέντρο του παγκόσμιου ερασιτεχνικού αθλητισμού ανακοινώνοντας και μία σειρά από αθλητικές εκδηλώσεις στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής μόνιμων παγκόσμιων αγώνων ερασιτεχνών στην Ελλάδα οι ομιλητές τέλος ανακοίνωσαν κάποιες λεπτομέρειες για τους πρώτους παγκόσμιους αγώνες κολύμβησης και υδάτινων σπορ, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο ΟΑΚΑ την περίοδο 6-9 Ιουνίου 2018 (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού) και ανοιχτής θαλάσσης στις 10 Ιουνίου (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας), καθώς και την πρόθεση για διεξαγωγή αγώνων Handball στη Βέροια κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024