Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔιεθνείς ποδηλατικές διοργανώσεις καθιερώνουν τη Ρόδο ως προορισμό αθλητικού τουρισμού υψηλών προδιαγραφών
Αθλητικός τουρισμός

Διεθνείς ποδηλατικές διοργανώσεις καθιερώνουν τη Ρόδο ως προορισμό αθλητικού τουρισμού υψηλών προδιαγραφών

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φέρνει τη Ρόδο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού ενδιαφέροντος, με τους αγώνες International Rhodes Grand Prix και International Tour of Rhodes.

Με επιτυχία στέφθηκε το International Rhodes Grand Prix την Κυριακή 4 Μαρτίου. Άσσοι των πεντάλ απ’όλο τον κόσμο διαγωνίσθηκαν σε ένα αγώνα ποδηλασίας, ο οποίος αποτέλεσε ένα υπερθέαμα που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

Το International Rhodes Grand Prix συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Ποδηλατικό Όμιλο Ροδήλιος, την εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων Sports Tours Hellas, και τον Δήμο Ρόδου ενώ ο αγώνας είχε και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Η διοργάνωση όρισε την έναρξη της θερινής περιόδου, καθώς στον αγώνα έλαβαν μέρος 16 ποδηλατικές ομάδες, ανάμεσα τους εθνικές ποδηλατικές ομάδες, clubs και σωματεία από όλο τον κόσμο.

Οι διεθνείς  ποδηλατικοί αγώνες θα έχουν συνέχεια τις επόμενες ημέρες. Στις 9, 10 και 11 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο διεθνής ποδηλατικός γύρος της Ρόδου (International Tour of Rhodes), ένας αγώνας ο οποίος αναβίωσε πέρυσι ύστερα από 14 χρόνια, χάρη στην ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι εντυπωσιακές εικόνες από τον αγώνα, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο προβάλλοντας με μοναδικό τρόπο τον προορισμό. Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, οι διεθνείς ποδηλατικές ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους στη Ρόδο το 2018.

Οι διοργανώσεις αυτές επαναφέρουν το νησί στο παγκόσμιο καλεντάρι ποδηλασίας και το καθιερώνουν ως προορισμό αθλητικού τουρισμού υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων.

“Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φέρνει στη Ρόδο και στα νησιά διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες συμβάλουν στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού και κατ’επέκταση στην προβολή των προορισμών και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Οι ποδηλατικοί αγώνες International Rhodes Grand Prix και International Tour of Rhodes αποτελούν δύο κορυφαίες διοργανώσεις οι οποίες θέτουν τη Ρόδο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού ενδιαφέροντος σε μία περίοδο πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, καθιερώνοντας το νησί σαν τον ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Οι αθλητές, με την συμμετοχή τους σε αγώνες υψηλού επιπέδου, έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την προετοιμασία τους για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην Ευρώπη, να θαυμάσουν τις ομορφιές της Ρόδου και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα προορισμό ο οποίος προσφέρει ποικιλία εμπειριών”, αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024