Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση της Έλ. Κουντουρά με τον γενικό γραμματέα του UNWTO για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη
Υπουργείο Τουρισμού

Συνάντηση της Έλ. Κουντουρά με τον γενικό γραμματέα του UNWTO για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

H υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συμμετείχε και ήταν κεντρική ομιλήτρια στην Υπουργική Συνάντηση για το Δρόμο του Μεταξιού, παρουσία της ηγεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και 50 περίπου υπουργών και αξιωματούχων κρατών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Η Ελλάδα, τόνισε η υπουργός, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018, που συνδιοργανώνει το Υπουργείο Τουρισμού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili απηύθυναν πρόσκληση στους  υπουργούς να συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

Επίσης η υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού για την ενεργή υποστήριξη του Δρόμου του Μεταξιού, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών.

Επιπλέον, η κα Κουντουρά πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον κ. Pololikashvili. Σε συνέχεια της εκλογής της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΠΟΤ για την περίοδο 2018-2021, συζήτησαν για τη στενότερη συνεργασία και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η υπουργός, την πρώτη ημέρα της ΙΤΒ, επισκέφθηκε και συνομίλησε με όλους τους συνεκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024