Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Σαουδική Αραβία ξεκινά για πρώτη φορά την έκδοση τουριστικής βίζας (ακόμη και για τουρίστριες μόνες)
Προορισμός

Η Σαουδική Αραβία ξεκινά για πρώτη φορά την έκδοση τουριστικής βίζας (ακόμη και για τουρίστριες μόνες)

Για πρώτη φορά, στις γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω θα μπορεί να εκδοθεί τουριστική βίζα 30 ημερών χωρίς άνδρες συνοδούς.

Η Σαουδική Αραβία θα ξεκινήσει να εκδίδει τουριστικές βίζες για πρώτη φορά μετά τις μεταρρυθμίσεις από τον πρίγκιπα της χώρας Mohammad bin Salman. Με σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού hotspot στην περιοχή του Κόλπου, η Σαουδική Αραβία διαθέτει μίλια παρθένων ακτών τόσο στην Ερυθρά Θάλασσα όσο και στη Χερσόνησο του Κόλπου. Υπάρχουν ακόμη σχέδια για την κατασκευή ενός κέντρου ψυχαγωγίας που θα ανταγωνιστεί αυτό του Λας Βέγκας.

Αυτό το βαθιά συντηρητικό έθνος ελπίζει να καλωσορίσει 30 εκατ. επισκέπτες ετησίως έως το 2030. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι πρώτες τουριστικές θεωρήσεις θα εκδοθούν σε ταξιδιώτες από την 1η Απριλίου 2018, παράλληλα με ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους, προσκυνητές που κάνουν θρησκευτικά ταξίδια και άτομα που επισκέπτονται συγγενείς. Για πρώτη φορά, στις γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω θα εκδοθεί τουριστική βίζα 30 ημερών χωρίς να υπάρχει ανάγκη για άνδρες συνοδούς. Πρόκειται για μια ουσιαστική αλλαγή από την περίοδο 2006-2010, όταν το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας “έκλεισε” σε μεγάλο βαθμό τη χώρα στους τουρίστες αναψυχής.

Το σχέδιο έκδοσης των νέων τουριστικών θεωρήσεων αποκαλύφθηκε σε μια νέα έρευνα ενόψει της Arabian Travel Market (ΑΤΜ) 2018 που θα γίνει στο Dubai World Trade Centre από 22 έως 25 Απριλίου.

Η αλλαγή στάσης της χώρας ακολουθεί τις υποσχέσεις του πρίγκιπα Mohammad bin Salman για ένα “μετριοπαθές, ανοιχτό Ισλάμ”. Αμβλύνοντας τους πιο αυστηρούς κανόνες του έθνους, ο πρίγκηπας είναι υπεύθυνος για την πρόσφατη άρση της περίφημης απαγόρευσης οδήγησης για τις γυναίκες.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας αποκάλυψε τα σχέδιά του να καλωσορίσει τους τουρίστες στο πλαίσιο του σχεδίου “Vision 2030”. Δήλωσε: “Είμαστε ανοιχτοί σε ανθρώπους που κλείνουν δουλειές, σε ανθρώπους που εργάζονται στη Σαουδική Αραβία, επενδύουν στη Σαουδική Αραβία και σε ανθρώπους που επισκέπτονται τη χώρα για ειδικούς σκοπούς. Και τώρα θα είμαστε και πάλι ανοιχτοί για τον τουρισμό σε επιλεγμένη βάση”.

Τα νέα σχέδια για την προσέλκυση τουριστών είναι μεγαλεπήβολα, με μεγάλους επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ο Richard Branson της Virgin, που φημολογείται ότι επενδύει στην τουριστική βιομηχανία της αραβικής χώρας. Υπάρχουν επίσης σχέδια για τη μετατροπή 50 νησιών της Ερυθράς Θάλασσας σε θέρετρα πολυτελείας, που δε θα υπόκεινται στους κανόνες του συντηρητικού βασιλείου. Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις αναμένεται να οδηγήσουν τον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας τα επόμενα πέντε χρόνια, σε μια αναμενόμενη ετήσια αύξηση 13,5% έως το 2022.

Ο Simon Press, ανώτερος εκθεσιακός διευθυντής της Arabian Travel Market, δήλωσε: “Μετά τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις και τη χαλάρωση των κανονισμών για τις θεωρήσεις, η Σαουδική Αραβία πρόκειται να κεφαλαιοποιήσει αυτούς τους παράγοντες, καθώς καλλιεργεί έναν ζωντανό τομέα αναψυχής και ψυχαγωγίας, υποστηριζόμενο από μια νέα γενιά ξενοδοχείων”.

Στη φωτογραφία, ο πρίγκηπας του Βασιλίου της Σαουδικής Αραβίας Mohammad bin Salman.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024