Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΚρουαζιερόπλοια της γαλλικής Ponant θα 'πιάνουν' Ρέθυμνο από το 2019
Κρουαζιέρα

Κρουαζιερόπλοια της γαλλικής Ponant θα 'πιάνουν' Ρέθυμνο από το 2019

Aπό τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2019, το νεότευκτο 'Le Bougainville', μετά τη Νίκαια, τη Σικελία, την Κορσική και τις ακτές του Αμάλφι, θα 'δένει' στο λιμάνι του Ρεθύμνου για 12 ώρες, πριν συνεχίσει για το Ναύπλιο και την Αθήνα.

Σημαντικές επαφές για την προώθηση του Ρεθύμνου ως προορισμό κρουαζιέρας, με θετικά αποτελέσματα είχε στο Μαϊάμι η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, κα Ρένα Κουτσαλεδάκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2018.

Από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου, το λιμάνι του Ρεθύμνου έδωσε το “παρών” στην έκθεση για δεύτερη φορά, φιλοξενούμενο στο περίπτερο του ΕΟΤ, διεκδικώντας δυναμικά μερίδιο της σημαντικής αγοράς του mega yachting. Στις συναντήσεις της, η κυρία Κουτσαλεδάκη κάλεσε τους εκπροσώπους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας με πολυτελούς κατασκευής πλοία μεσαίου μεγέθους (έως 140 μ), να εντάξουν στο πρόγραμμα τους το Ρέθυμνο.

Ήδη, η μεγάλη γαλλική εταιρεία Ponant, που διαθέτει στον στόλο της υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια για επιβάτες με υψηλές απαιτήσεις, επέλεξε το Ρέθυμνο ως σταθμό στη Μεσόγειο. Όπως παρουσίασαν επιτελικά στελέχη της εταιρείας στο Μαϊάμι, μέσω του επισήμου εντύπου με το πρόγραμμα της Ponant, από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2019, το νεότευκτο “Le Bougainville“, μετά τη Νίκαια, την Σικελία, την Κορσική και τις ακτές του Αμάλφι, θα “δένει” στο λιμάνι του Ρεθύμνου για 12 ώρες, πριν συνεχίσει για το Ναύπλιο και την Αθήνα. Επίσης, μια ακόμα μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην Κρήτη ανακοίνωσε για πρώτη φορά την άφιξη στο λιμάνι του Ρεθύμνου ενός πολυτελούς πλοίου της με 234 επιβάτες, τον Ιούλιο του 2019.

Εκτός από την αναλυτική παρουσίαση του λιμένα που έγινε με την υποστήριξη του ειδικού τεχνικού συμβούλου του ΔΛΤΡ, η pρόεδρος του ΔΛΤΡ αναφέρθηκε και στην εκδρομική δυναμική του Ρεθύμνου ως boutique προορισμός. Η κα Κουτσαλεδάκη επεσήμανε τη μοναδικότητα & την αυθεντικότητα της πόλης, καθώς και στον πολυποίκιλο χαρακτήρα του νομού γενικότερα, επισημαίνοντας τις αμέτρητες επιλογές για ποιοτικό θεματικό τουρισμό. Ιδιαιτέρως θετική ήταν η ανταπόκριση των εταιρειών όσον αφορά στις σημαντικές διακρίσεις που έχει αποσπάσει το Ρέθυμνο στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, καθώς καθιστούν την πόλη επιλέξιμο προορισμό κρουαζιέρας για ΑμεΑ.

Η πρόεδρος του ΔΛΤΡ συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Τζιάλλα, με τον οποίον συζήτησαν για την προοπτική εδραίωσης του Ρεθύμνου στην αγορά κρουαζιέρας. Όπως επεσήμανε η κα Κουτσαλεδάκη, στόχος του ΔΛΤΡ είναι η βελτίωση των υποδομών και δυνατοτήτων, ώστε το Ρέθυμνο να μπορεί να προσελκύει στο μέλλον μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024