Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Cyprus Airways ξαναρχίζει τις πτήσεις προς Αθήνα
Αεροπορικές εταιρείες

Η Cyprus Airways ξαναρχίζει τις πτήσεις προς Αθήνα

Η αεροπορική εταιρεία θα συνδέει τη Λάρνακα με την Αθήνα, ξεκινώντας αρχικά με δύο πτήσεις την εβδομάδα από τις 29 Μαρτίου 2018 και 4 πτήσεις την εβδομάδα από την 1η Ιουνίου 2018.


H Cyprus Airways ξεκινά πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα και Αθήνα, σηματοδοτώντας μια μεγάλη “επιστροφή” στην ελληνική αγορά. Η νέα κυπριακή εταιρεία που φέρει μια επωνυμία με ιδιαίτερο βάρος και ιστορία στον αεροπορικό χώρο, θα συνδέει τη Λάρνακα με την Αθήνα, ξεκινώντας αρχικά με δύο πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη) από τις 29 Μαρτίου 2018 και 4 πτήσεις την εβδομάδα από την 1η Ιουνίου 2018 (και Παρασκευή και Κυριακή).

Βασικοί πελάτες για την Cyprus Airways είναι οι επιβάτες αναψυχής από Ρωσία και Ισραήλ, λόγω πτήσεων προς/από Αγ. Πετρούπολη και Τελ Αβίβ (δύο φορές την εβδομάδα). Ακόμη, η εταιρεία έχει συνάψεις συμφωνίες Κοινού Κωδικού με τη ρωσική αεροπορική S7 στα δρομολόγια Λάρνακα – Μόσχα, Πάφος – Μόσχα και Λάρνακα – Νοβοσιμπίρσκ.

Αυτήν τη στιγμή η Cyprus διακινεί 50.000 επιβάτες και μέσα στο 2018 ο στόχος της είναι να φτάσει τις 200.000. Για τον χειμώνα του 2018-2019 υπάρχουν σκέψεια να προστεθούν και άλλοι ελληνικοί προορισμοί.

Με την ευκαιρία της έναρξης των πτήσεων, η Cyprus Airways, σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών πραγματοποίησε εκδήλωση γνωριμίας με τους εκπρόσωπους του Τύπου.


H κα Κική Χάιδα, διευθύντρια Μάρκετινγκ της Cyprus Airways.

H κα Κική Χάιδα, διευθύντρια Μάρκετινγκ της Cyprus Airways, δήλωσε: “Μετά από 8 μήνες επιτυχούς λειτουργίας, είμαστε ενθουσιασμένοι με την εισαγωγή του νέου δρομολογίου Αθήνα – Λάρνακα στο δίκτυό μας. Παρακολουθούμε συνεχώς το πτητικό μας πρόγραμμα και είμαστε σίγουροι ότι το νέο αυτό δρομολόγιο θα είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους Κύπριους ταξιδιώτες, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αύξηση των επιβατών από Ελλάδα που επισκέπτονται την Κύπρο”.


Η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ.

“Καλωσορίζουμε τη νέα Cyprus Airways στην Αθήνα! Η προσθήκη αυτή στο δίκτυο του αεροδρομίου μάς χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς ενισχύει ακόμη περισσότερο την ταχύτατα αναπτυσσόμενη  αγορά της Κύπρου, με την οποία βέβαια μας ενώνουν ιδιαίτεροι δεσμοί. Ευχόμαστε στη νέα Cyprus καλή επιτυχία με πολλές και γεμάτες πτήσεις!“, είπε η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ.

Για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η κυπριακή αγορά είναι πολύ σημαντική και κατέχει ποσοστό 7,5% της επιβατικής κίνησης, με περισσότερους από 1 εκατ. επιβάτες ετησίως.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024