Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣυνεργασία του Φεστιβάλ Yachting στη Μαρίνα Αλίμου με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής 'Ακρόπολις'
Yachting

Συνεργασία του Φεστιβάλ Yachting στη Μαρίνα Αλίμου με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής 'Ακρόπολις'

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Yachting στη Μαρίνα Αλίμου, κάθε μέρα θα υπάρχει μία διαφορετική προβαλλόμενη κουζίνα.

Συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” στην οργανωτική δομή του Φεστιβάλ Yachting – Γιορτής Θαλάσσιου Τουρισμού, ανακοίνωσαν οι οργανωτές , το Σύνδεσμο – Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ (Μονίμου) Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ και την εταιρεία MACT Media, που ασχολείται με την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την διοργάνωση τουριστικών εκθέσεων.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” ιδρύθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, με κεντρικό άξονα της Λέσχης την  προβολή της εθνικής και τοπικής κουζίνας, της  ζαχαροπλαστικής τέχνης και της Γαστρονομικής Ελληνικής Κουλτούρας.

Ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Μουζάκης, δήλωσε ότι “η πελατεία των τουριστικών σκαφών είναι μία επιλεγμένη ομάδα επισκεπτών της χώρας μας, και πρέπει να γνωρίσουν και από κοντά την ελληνική γαστρονομία”.

Για τις μεγάλες θαλαμηγούς, στο πλήρωμα συνήθως περιλαμβάνεται και κάποιος σεφ, ενώ για τα μικρότερα σκάφη πρέπει είτε να προετοιμαστούν γαστρονομικά εδέσματα με υπηρεσίες catering, είτε στις διάφορες προσεγγίσεις στα αγκυροβόλια να επισκεφθούν οι επιβαίνοντες τα τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια που προσφέρουν τοπικές συνταγές, τηρούν προδιαγραφές γαστρονομικής ποιότητας και γενικότερα μεριμνούν να αναδειχθεί και η τοπική γαστρονομία, μέσα στο πλαίσιο των προσφορών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Yachting στη Μαρίνα Αλίμου, κάθε μέρα θα υπάρχει μία διαφορετική προβαλλόμενη κουζίνα, ενώ οι αρχιμάγειροι – chef, μέλη της Λέσχηςμ θα κάνουν και επιδείξεις μαγειρέματος, εξηγώντας και τις σχετικές συνταγές χαρακτηριστικών εδεσμάτων της Ελλάδας.

“Εμείς θα είμαστε παρόντες όλες τις ημέρες του φεστιβάλ και θα έχουμε να προτείνουμε και ενδιαφέροντα φαγητά αλλά και συνταγές στους επισκέπτες, ενώ κάθε μέρα θα υπάρχει ειδική περίοδος γευσιγνωσίας των προετοιμαζόμενων φαγητών”, ανέφερε ο κ. Μουζάκης.

“Η εκδήλωση που είναι ουσιαστικά μία γιορτή του Θαλάσσιου Τουρισμού, τελικά απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη και υποψήφιου πελάτη, και βέβαια και στη γεύση”, συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος Καραχρήστος, εκπρόσωπος της Οργανώτριας εταιρείας MACT Media.

Σημειώνεται ότι, εκτός από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υπουργείο Τουρισμού) την αιγίδα τους στην εκδήλωση έχουν ήδη παράσχει:

  • Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος – ΚΕΔΕ
  • Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος
  • Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – ΟΑΕΝ
  • FEDHATTA – Συνομοσπονδία των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων
  • Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών – ΕΣΜΕΘ
  • Δήμος Αλίμου

Σημειώνεται ότι, εκτός από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υπουργείο Τουρισμού) την αιγίδα τους στην εκδήλωση έχουν ήδη παράσχει:
– Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού
– Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος – ΚΕΔΕ
– Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος
– Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – ΟΑΕΝ
– FEDHATTA – Συνομοσπονδία των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων
– Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών – ΕΣΜΕΘ
– Δήμος Αλίμου

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024