Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Turkish Airlines προσθέτει τη Σαμαρκάνδη και την Άκαμπα στο δίκτυό της
Αεροπορικές εταιρείες

Η Turkish Airlines προσθέτει τη Σαμαρκάνδη και την Άκαμπα στο δίκτυό της

Η Σαμαρκάνδη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων της 'Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς' και έχει τεθεί υπό την προστασία της UNESCO, προστέθηκε στο δίκτυο προορισμών ως ο 302ος προορισμός της Turkish Airlines. Επιπλέον, η εταιρεία προσέθεσε από τις 19 Μαρτίου και την Άκαμπα, ως δεύτερο προορισμό της στην Ιορδανία.

Η Σαμαρκάνδη, η οποία ιδρύθηκε στον Δρόμο του Μεταξιού και είναι ένας από τους  σημαντικότερους κόμβους του διεθνούς εμπορίου εδώ και αιώνες, είναι ο δεύτερος προορισμός της Turkish Airlines στο Ουζμπεκιστάν μετά την πρωτεύουσα, Τασκένδη.

O διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines, Bilal Eksi κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Σαμαρκάνδης, τόνισε: “Ξεκινάμε τις πτήσεις προς τη Σαμαρκάνδη, μια από τις σημαντικότερες πόλεις του πολιτισμού μας, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μέσω των απευθείας πτήσεων που ξεκινήσαμε, θα μπορέσουμε να συνδέσουμε τη Σαμαρκάνδη με 121 χώρες.

Πιστεύω ότι αυτή η πόλη-μαργαριτάρι που φιλοξενεί μεντρεσέδες, τζαμιά, μουσεία, ταφικά μνημεία, παρατηρητήρια και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, θα εξελιχθεί σαν τουριστικός προορισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, είμαστε χαρούμενοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε αυτήν την πόλη που αποτελεί την αιώνια κατοικία ιστορικών προσωπικοτήτων και διανοητών.

Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι ενισχύουμε τους δεσμούς μεταξύ δύο αδελφών χωρών μέσω της διεξαγωγής πτήσεων από το 1992. Η Turkish Airlines πετάει 7 φορές την εβδομάδα προς την Τασκένδη,  και θα εκτελεί πτήσεις προς και από τη Σαμαρκάνδη δύο φορές την εβδομάδα. Επομένως, αναμένουμε ότι οι πτήσεις προς και από τη Σαμαρκάνδη θα φτάσουν στη συχνότητα των τριών την εβδομάδα.

Πιστεύω ότι η πρόσφατη ανανέωση της συμφωνίας των αεροπορικών μεταφορών θα ενισχύσει την αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα να πετάμε πιο συχνά και σε περισσότερους προορισμούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις αρχές του Ουζμπεκιστάν”.


Η Turkish Airlines στο αεροδρόμιο της Άκαμπα.

Επιπλέον, η Turkish Airlines προσθέτει τώρα στις υπάρχουσες υπηρεσίες της προς το Aμμάν, την Άκαμπα, δεύτερο προορισμό της στην Ιορδανία. Ξεκινώντας ήδη από τις 19 Μαρτίου, οι πτήσεις προς Άκαμπα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Πρόγραμμα πτήσεων από και προς τη Σαμαρκάνδη

Αρ. Πτήσης

Μέρες

Αναχώρηση

Άφιξη

TK 372

Τρίτη, Παρασκευή

IST

06:00

SKD

12:20

TK 373

Τρίτη, Παρασκευή

SKD

13:50

IST

17:05

Όλες οι ώρες είναι τοπικές.

Προγραμματισμένες πτήσεις από και προς Άκαμπα από την 19η Μαρτίου

Αριθμός πτήσης

Ημέρα

Αναχώρηση

Άφιξη

TK818

Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή

IST

22:00

AQJ

23:50

TK819

Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

AQJ

00:45

IST

04:20

Όλες οι ώρες είναι τοπικές.

Προγραμματισμένες πτήσεις προς και από Άκαμπα από την 30ή Μαρτίου

Αριθμός πτήσης

Ημέρα

Αναχώρηση

Άφιξη

TK818

Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή

IST

22:00  

AQJ

00:50

TK819

Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

AQJ

01:45

IST

04.20

Όλες οι ώρες είναι τοπικές.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την ανακοίνωση της Σαμαρκάνδης ως δεύτερου προορισμού της Turkish Airlines στο Ουζμπεκιστάν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024