Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Κρήτη 5ος κορυφαίος προορισμός στον κόσμο, κατά το TripAdvisor
Προορισμός

Η Κρήτη 5ος κορυφαίος προορισμός στον κόσμο, κατά το TripAdvisor

Το TripAdvisor επισημαίνει την παραλία Ελαφονίσι, το ενυδρείο Aquaworld στη Χερσόνησσο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείο, μεταξύ άλλων 1.612 πραγμάτων που, όπως αναφέρεται, μπορεί να δει κανείς στο νησί.

Το TripAdvisor ανακοίνωσε πρόσφατα τους νικητές των βραβείων Travellers’ Choice για προορισμούς ανά τον κόσμο, κατατάσσοντας τα αγαπημένα μέρη των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο. Φέτος, το Παρίσι είναι ο παγκόσμιος νικητής, ενώ παράλληλα η Κρήτη κατατάσσεται στην 5η θέση παγκοσμίως και την 4η για την Ευρώπη, με την Σαντορίνη επίσης να κλείνει τη δεκάδα στην τελευταία λίστα. Επίσης, η Νέα Υόρκη κατατάσσεται στην πρώτη θέση για τις ΗΠΑ για όγδοη συνεχή χρονιά.

Οι νικητές προσδιορίστηκαν μέσω ενός αλγορίθμου που βασίζεται στην ποσότητα και την ποιότητα των κριτικών και των αξιολογήσεων για ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα σε προορισμούς παγκοσμίως, που συγκεντρώθηκαν σε περίοδο 12 μηνών, καθώς και στο πόσο ενδιαφέρον δείχνουν για κρατήσεις οι επισκέπτες του TripAdvisor σε αυτούς τους προορισμούς. Τα βραβεία διακρίνουν 402 προορισμούς, σε 42 λίστες ανά τον κόσμο.

“Είναι ξεκάθαρο ότι κοιτάζοντας τη φετινή λίστα των βραβευμένων προορισμών, καταλαβαίνει κανείς πως τα εκατομμύρια των κριτών μας σε όλο τον κόσμο αγαπούν να εξερευνούν γραφικές πόλεις γεμάτες πλούσια ιστορία και πολιτισμό”, δήλωσε ο Brooke Ferencsik, ανώτερος διευθυντής επικοινωνίας για την TripAdvisor. “Οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το TripAdvisor για να εμπνευστούν, για να σχεδιάσουν και να κλείσουν το επόμενο ταξίδι τους σε ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, διακεκριμένα εστιατόρια και υψηλής ποιότητας μέρη για διασκέδαση σε αυτούς τους δημοφιλείς προορισμούς”.

Κορυφαίοι προορισμοί στον κόσμο
1. Παρίσι, Γαλλία
2. Λονδίνο, Αγγλία
3. Ρώμη, Ιταλία
4. Μπαλί, Ινδονησία
5. Κρήτη, Ελλάδα
6. Βαρκελώνη, Ισπανία
7. Πράγα, Δημοκρατία της Τσεχίας
8. Μαρακές, Μαρόκο
9. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
10. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Οι 10 κορυφαίωοι ευρωπαϊκοί προορισμοί
1. Παρίσι, Γαλλία
2. Λονδίνο, Αγγλία
3. Ρώμη, Ιταλία
4. Κρήτη, Ελλάδα
6. Βαρκελώνη, Ισπανία
7. Πράγα, Δημοκρατία της Τσεχίας
7. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
8. Λισαβόνα, Πορτογαλία
9. Μαγιόρκα, Ισπανία
10. Σαντορίνη, Ελλάδα

Στη φωτογραφία, το Ελαφονήσι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024