Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Χαλκιδική εξακολουθεί να είναι κορυφαίος προορισμός για τους Ρώσους, με 80.000 τουρίστες το 2017
Εκθέσεις

Η Χαλκιδική εξακολουθεί να είναι κορυφαίος προορισμός για τους Ρώσους, με 80.000 τουρίστες το 2017

Η Χαλκιδική πέρυσι φιλοξένησε περίπου 80.000 Ρώσους τουρίστες σημειώνοντας αύξηση πάνω από το 10% σε σχέση με το 2016.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής -έχοντας στις βαλίτσες του- τις εξαιρετικά θετικές προοπτικές της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου, συμμετείχε στην 25η διεθνή τουριστική έκθεση Moscow International Travel & Tourism Exhibition (ΜΙΤΤ), μία από τις 5 μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο, με δικό του stand στην εθνική συμμετοχή του ΕΟΤ.

Η δυναμική της Ελλάδος φάνηκε με την έναρξη της έκθεσης, όπου η Ελλάδα βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προορισμός με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2018. Μία πολύ σημαντική διάκριση για την Ελλάδα καθώς σύμφωνα με την έρευνα της Ένωση Ρώσων Tour Operator, ATOR, οι διακοπές παραλίας είναι ο δημοφιλέστερος τύπος διακοπών που επιλέγουν οι Ρώσοι στο εξωτερικό και αντιπροσωπεύει παραδοσιακά το 70% των διακοπών τους.

Η Χαλκιδική πέρυσι φιλοξένησε περίπου 80.000 Ρώσους τουρίστες σημειώνοντας αύξηση πάνω από το 10% σε σχέση με το 2016, ενώ και φέτος προβλέπεται αύξηση των αφίξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης οριστικοποιήθηκε ένα ακόμα σημαντικό press trip φέτος το καλοκαίρι στη Χαλκιδική σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα. Η Χαλκιδική θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Μάιο, δημοσιογράφους από το περιοδικό Cosmopolitan της Ρωσίας, το οποίο αριθμεί 4 εκατομμύρια αναγνώστες στην έντυπη μορφή του και 30 εκατομμύρια στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Οι Ρώσοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τις εξωτικές παραλίες της Χαλκιδικής και τη γαστρονομία όσο και για το Άγιο Όρος, επιβεβαιώνοντας ότι η Ορθοδοξία αποτελεί βασικό σύνδεσμο μεταξύ των δύο λαών. Με γνώμονα αυτό και θέλοντας να προβάλει περαιτέρω τον θρησκευτικό τουρισμό, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, την Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη και την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής οργάνωσε πέρσι ένα θεματικό press trip για το ρωσικό περιοδικό Vokrug Sveta (το μεγαλύτερο ρωσικό τουριστικό περιοδικό, με σχεδόν 3,5 εκατομμύρια αναγνώστες και κοινό που συνολικά ανέρχεται σε 7,7 εκατομμύρια). Αποτέλεσμα αυτής της δημοσιογραφικής αποστολής, η οποία φιλοξενήθηκε τέσσερις ημέρες στο Άγιο Όρος είναι το 10σέλιδο αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό και κυκλοφορεί από μέσα Μαρτίου στη Ρωσία (τεύχος Απριλίου 2018). Το εκτενές άρθρο γραμμένο λιτά και σε ύφος ταξιδιωτικού οδοιπορικού αποπνέει σεβασμό προς τον μοναχικό βίο και εστιάζει στην πνευματική ανάταση με την οποία αποχωρεί ο επισκέπτης από το Άγιο Όρος, καταλήγοντας με τα λόγια του δημοσιογράφου ότι μετά από αυτή την εμπειρία “πήρε κάποια σημαντικά μαθήματα ζωής και απέκτησε πίστη… στους ανθρώπους”.

Ρωσικό fam trip στην Κεντρική Μακεδονία, για την ανάδειξη των μνημείων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Στη MITT συμμετείχε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος συναντήθηκε με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδια για θέματα τουρισμού, Alla Manilova, με την οποία συμφωνήθηκε η ανάπτυξη κοινών πολιτιστικών δράσεων στο πλαίσιο του αφιερωματικού “Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα, συμφωνήθηκε η διοργάνωση θεματικών fam trip με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και επαγγελματιών τουρισμού, οι οποίοι θα επισκεφθούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την ανάδειξη του ιστορικού τουρισμού και συγκεκριμένα των μνημείων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη λήξη του.

Παράλληλα, σε συνάντηση της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με εκπροσώπους της Βιβλιοθήκης Ξένης Λογοτεχνίας της Μόσχας, συζητήθηκε εκ νέου η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε δράσεις παρουσίασης και ανάδειξης των προσκυνηματικών χώρων και μνημείων των δύο περιφερειών (Κεντρικής Μακεδονίας και Μόσχας) σε μια κοινή πολιτιστική διαδρομή.

“Η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις διεθνώς, την έκθεση “ΜΙΤΤ” της Μόσχας, ήταν και φέτος εξαιρετικά εποικοδομητική. Είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε νέες επαφές με φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού από τη ρωσική αγορά, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα της περιοχής μας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού για τους Ρώσους. Προβάλλουμε συνεκτικά και ενιαία το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειάς μας και αξιοποιούμε τις εναλλακτικές μορφές, προσδοκώντας ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις φετινές αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά για όλη την τουριστική περίοδο”, τόνισε ο κ. Θάνος. Ο αντιπεριφερειάρχης  έκανε επίσης λόγο για τη διοργάνωση νέας συνάντησης των ρωσικών και των ελληνικών Περιφερειών υπό την αιγίδα του ΕΟΤ τον ερχόμενο Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη, “προκειμένου να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση των διμερών δράσεων που θα εκπονήσουμε από κοινού, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024