Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝα ανακαλέσουν απολύσεις οι Μινωικές Γραμμές ζητά ο ΠΑΣΕΝΤ
ΠΑΣΕΝΤ

Να ανακαλέσουν απολύσεις οι Μινωικές Γραμμές ζητά ο ΠΑΣΕΝΤ

Ο "ΠΑΣΕΝΤ" και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Μινωικών Γραμμών και Θυγατρικών αυτής καλούν τις Μινωικές Γραμμές να ανακαλέσουν τις απολύσεις.

Να δοθεί άμεσα τέλος στις απολύσεις των εργαζομένων στις Μινωικές Γραμμές ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Μινωικών Γραμμών και Θυγατρικών αυτής. Πιο συγκεγκριμένα, ακολουθεί η πλήρης επιστολή τους:

Εκμεταλλευόμενη το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, που λύνει τα χέρια των εργοδοτών, οι Μινωικές Γραμμές προχωρήσαν σε αρκετές απολύσεις, ανάμεσα στις οποίες και συνδικαλιστικού στελέχους.

Οι απολύσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και καταχρηστικές! Είναι απολύσεις συναδέλφων με πολυετή υπηρεσία στην εταιρεία και με συνδικαλιστική δράση.

Οι Μινωικές Γραμμές, εμφανίζοντας πρόσωπο σκληρής πολυεθνικής εταιρείας, εφαρμόζει πρακτικές, με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Στοχοποιεί εργαζόμενους που έχουν πολυετή υπηρεσία και συνδικαλιστική δράση, συναδέλφους που έχουν συμβάλει στις συλλογικές διεκδικήσεις και στις συλλογικές κατακτήσεις του κλάδου.

Ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνει νέο προσωπικό με όρο την μη συμμετοχή του στα συνδικάτα. Στόχος η αποδυνάμωση των συνδικάτων.

Την ίδια στιγμή, η εταιρία έχει περάσει τα τελευταία χρόνια ξανά σε κερδοφορία και διαφαίνονται προοπτικές ανάπτυξης σε άλλες αγορές. Από την άλλη όμως, αδιαφορώντας πλήρως για το έμψυχο δυναμικό της εταιρείας, το οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά, όλα αυτά τα χρόνια, για την μεγέθυνση της εταιρείας, και την απόκτηση αυτού του καταλυτικού ρόλου στις θαλάσσιες μεταφορές της Ελλάδος και όχι μόνο, στέλνει εργαζόμενους στην ανεργία σε ηλικίες μάλιστα που είναι αδύνατον να ξαναμπούν στην αγορά.

Ο ‘ΠΑΣΕΝΤ’ και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Μινωικών Γραμμών και Θυγατρικών αυτής δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουν τέτοιες πρακτικές στον κλάδο και καλούν την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις.

Θα δώσουμε την μάχη μέχρι την τελική ΝΙΚΗ, την επαναπρόσληψη των συνάδελφων.”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024