Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλ. Κουντουρά: 'Αποδίδει η τουριστική μας πολιτική, περιμένουμε 32 εκατ. τουρίστες το '18'
Τουριστική πολιτική

Έλ. Κουντουρά: 'Αποδίδει η τουριστική μας πολιτική, περιμένουμε 32 εκατ. τουρίστες το '18'

Διψήφια η αύξηση στις κρατήσεις για το 2018 και θετικό ρεύμα για την Ελλάδα, όπως φαίνεται σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που έχει συμμετάσχει η χώρα, δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας.

Σε σημερινή συνάντησή της με δημοσιογράφους, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά τόνισε ότι η τουριστική πολιτική του υπουργείου αποδίδει καρπούς, καθώς έχουμε αύξηση 40% στις προκρατήσεις (όσον αφορά στη γερμανική αγορά) και αύξηση 15% στα πτητικά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών προς την Ελλάδα.

“Αν φέραμε το 2017 30,5 εκατ. τουρίστες, αυτή η χρονιά θα ‘κλείσει’ με άλλο ένα 1,5 εκατομμύριο, το λιγότερο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν είναι γεγονός, καθώς “έχουμε εννιά καλούς μήνες” (Μάρτιο έως και Νοέμβριο). “Το 2017, το 70% σε πανελλαδική κλίμακα, οι πληρότητες άγγιξαν το 80-90%. Στο υπόλοιπο 30% της χώρας, περιοχές που δεν ήταν τόσο τουριστικές ‘ανοιξαν’ τη σεζόν νωρίτερα, από τον Απρίλιο, και την κράτησαν έως το Νοέμβριο, πράγμα που δε συνέβαινε ποτέ μέχρι σήμερα”.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας είπε από την πλευρά του ότι “έχουμε διψήφια αύξηση στις κρατήσεις για το 2018. Υπάρχει ένα θετικό ρεύμα για την Ελλάδα, αυτό έχουμε δει σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που έχουμε βρεθεί, οι αγορές είναι πολύ θετικές”.


Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, ο κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η κα Αγγελική Γυπάκη από το γραφείο Τύπου του ΕΟΤ και ο αναπλ. γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Γιάννης Γούλιος.

Σε ερώτηση του TravelDailyNews για την αντίδραση των TOs και των τουριστών στο νέο φόρο διαμονής, ο κ. Τσέγας δήλωσε: “Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι πάντα ένας νέος φόρος είναι δυσάρεστος. Αλλά η εικόνα που έχω από το εξωτερικό είνα ότι δε δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Και μπορώ να σας πω ότι στα περισσότερα μέρη που έχω ταξιδέψει υπάρχει αντίστοιχος φόρος διαμονής – και μεγαλύτερος. Είναι δηλαδή κάτι που δεν το εφεύραμε εμείς, υπάρχει ήδη στην Ευρώπη, απλά εμείς το εφαρμόσαμε τελευταίοι. Είναι κάτι γενικότερο, που δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα”.

Στη φωτογραφία, από αριστερά, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, ο κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και ο αναπλ. γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Γιάννης Γούλιος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024