Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή7ο Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδoχεία και τα δίκτυα διανομής-Σ/Μ
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

7ο Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδoχεία και τα δίκτυα διανομής-Σ/Μ

Παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων θα συναντηθούν με ιδιοκτήτες και διευθυντές ξενοδοχείων, αλλά και εκπροσώπους δικτύων διανομής το Σάββατο 24 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου.

Νέα ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ειδικότερα του γαστρονομικού τουρισμού αναμένεται να δώσει και φέτος το “Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδoχεία και τα δίκτυα διανομής-Super Market”, που διοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.

Παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων θα συναντηθούν με ιδιοκτήτες και διευθυντές ξενοδοχείων, αλλά και εκπροσώπους δικτύων διανομής το Σάββατο 24 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου, με στόχο τη συνεργασία για την προώθηση των προϊόντων αυτών στα κρητικά ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής.

Ο επιτυχημένος θεσμός έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Κρήτη και καταγράφει αυξανόμενη συμμετοχή, αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα έχει έμπρακτα αποτελέσματα.

Το  Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνεται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνεργασία του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, των ξενοδόχων Κρήτης και άλλων φορέων.

Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζεται και από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία στέκεται αρωγός στην προσπάθεια προώθησης καινοτόμων δράσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε: “Το Παγκρήτιο Φόρουμ έχει βοηθήσει αποδεδειγμένα στην προσπάθεια να αποκτήσει ο τόπος μας ταυτότητα και τα τοπικά προϊόντα να βρουν το χώρο που τους αξίζει στα ξενοδοχεία. Έχουμε παραγωγούς και ξενοδόχους που έρχονται κάθε χρόνο στη διοργάνωση γιατί έχουν δει ουσιαστικά αποτελέσματα από αυτή τη συνεργασία”.

Ο κ. Μανώλης Χνάρης, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης ανέφερε ότι “η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία γιατί γνωρίζει οτι μόνο με τη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια θα καταφέρουμε να βάλουμε τα κρητικά προϊόντα στα ξενοδοχεία, ώστε να τα γνωρίσουν τα εκατομμύρια των τουριστών μας. Στόχος μας είναι να γίνει η Κρήτη γαστρονομικός προορισμός ώστε τα οφέλη από τον τουρισμό να φτάσουν σε όλη την τοπική κοινωνία”.

Ο κ. Στέλιος Ηλιάδης, βοηθός γενικός διευθυντής Δικτύου Νότιας Ελλάδας και Νήσων Αιγαίου της Τράπεζας Πειραιώς επισήμανε ότι “η Τράπεζα Πειραιώς, ως η μεγαλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα, έχει δεσμευτεί στρατηγικά να υποστηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της ολοκληρωμένης υποστήριξης των υγιών παραγωγικών και επιχειρηματικών δυνάμεων της χώρας. Η Τράπεζα στηρίζει ενεργά την πραγματική οικονομία της Κρήτης και συνεργάζεται στενά με τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς,  διαθέτοντας τεχνογνωσία, ολοκληρωμένα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν, να επενδύσουν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί”.



“Το Φόρουμ αποδεικνύει ότι υπάρχει εκατέρωθεν ενδιαφέρον και η προσπάθεια είναι κοινή. Είναι επίσης σημαντικό ότι τα κρητικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται σε θέματα  συσκευασίας  και ποιότητας καθώς έχουν καταλάβει και οι παραγωγοί ότι ο μόνος δρόμος είναι η ποιοτική  παραγωγή και τυποποίηση”
, είπε ο κ. Μιχάλης Χαιρετάκης, γενικός γραμματέας Επιμελητηρίου Χανίων.

Ο κ. Μανώλης Ψαρουδάκης, α’ αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, τόνισε: “Φέτος συμμετέχουν  στο Φόρουμ 25 παραγωγοί και ξενοδόχοι του Ρεθύμνου και φιλοδοξούμε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες συναντήσεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο  μπορούμε να επιτύχουμε προστιθέμενη αξία για τα προϊόντα μας και ουσιαστικά οφέλη για τον τουρισμό.  Και είναι βέβαιο ότι η ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου θα βοηθήσει και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου“.

“Τα κρητικά προϊόντα έχουν ιδιαίτερη απήχηση στους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι πολλές φορές τα αναζητούν όταν επιστρέφουν στις επόμενες διακοπές τους.  Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, ωστόσο είμαστε σε επαφή με τους παραγωγούς, τους κατευθύνουνε σε θέματα  ποιότητας, συσκευασίας, χαρακτηριστικών, ώστε να τα προσαρμόσουμε στα γούστα των επισκεπτών και να έχουμε τα μεγαλύτερα οφέλη”, τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Σωμαράς, γενικός γραμματέας του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Η συμμετοχή στο 7ο Παγκρήτιο Φόρουμ είναι δωρεάν και φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 204 παραγωγοί / μεταποιητές, 64 όμιλοι ξενοδοχείων ( 95 ξενοδοχεία) και 13 δίκτυα διανομής, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συμμετάσχει και στις προηγούμενες διοργανώσεις εξασφαλίζοντας επικερδείς συμφωνίες.

Το φόρουμ περιλαμβάνει κατ’ιδίαν συναντήσεις παραγωγών / μεταποιητών με ξενοδόχους / διευθυντές ξενοδοχείων / εκπροσώπους δικτύων διανομής, καθώς επίσης έκθεση και γευσιγνωσία κρητικών προϊόντων, που προσφέρουν οι συμμετέχοντες παραγωγοί και μεταποιητές.

Σημειώνεται ότι το Παγκρήτιο Φόρουμ έχει βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου  το Επιμελητήριο Ηρακλείου εκπροσώπησε την Ελλάδα αποσπώντας το βραβείο στην κατηγορία “Special Μentions and Grand Jury Prize” στο πλαίσιο των “Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024