Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΝο1 προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα, με 540.000 επισκέπτες
Εκθέσεις

Νο1 προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα, με 540.000 επισκέπτες

H 'Greek Panorama' για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού, στις 5-6 Μαΐου, παρουσιάζει ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα με την έκθεση, στον ίδιο χώρο διοργανώνεται το μεγαλύτερο Boat Show της Κύπρου, με 20.000 και πλέον επισκέπτες.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για τους Κύπριους ταξιδιώτες. Με 540.000 επισκέπτες το 2016 – και όπου τα στοιχεία για το 2017 αναμένονται ακόμη υψηλότερα, η North Events επενδύει στρατηγικά και σε αυτήν την αγορά με σκοπό να χαρίσει ένα πλούσιο διήμερο εκδηλώσεων γεμάτο Ελλάδα.
 
Η πρώτη έκθεση “Greek Panorama” στην Κύπρο θα είναι υπαίθρια, και θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Μαΐου στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού. Η διοργάνωση θα παρουσιάζει ξενοδοχεία, τουριστικούς προορισμούς, πολιτιστικά δρώμενα και γαστρονομικές επιδείξεις, αλλά και μεγάλες ταξιδιωτικές προτάσεις για την Ελλάδα.

Η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι θα ενημερωθούν για διακοπές στην Ελλάδα, για μεγάλες προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και θα δοκιμάσουν ελληνικά ποιοτικά προϊόντα. Ο χώρος στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού έχει αναμορφωθεί πλήρως και αποτελεί πόλο έλξης της ευρύτερης περιοχής, αφού πλέον εντάσσεται στα επισκέψιμα σημεία της πόλης, όπως το πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο του κάστρου, και το εμπορικό κέντρο της παλιάς πόλης.

Παράλληλα με την έκθεση “Greek Panorama” στον ίδιο χώρο διοργανώνεται το μεγαλύτερο Boat Show της Κύπρου, με 20.000 και πλέον επισκέπτες.

Η Κύπρος παρουσιάζει ανάπτυξη της τάξεως του 3,7%, μετρά 847.000 κατοίκους με περίπου 20.500 ευρώ κατά κεφαλήν εισόδημα – στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής και συνεργασίας στον κλάδο του τουρισμού με την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2016 οι Κύπριοι επισκέπτες στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 540.000. Παράλληλα όμως και οι εξαγωγές της χώρας μας προς την Κύπρο, με συνολική αξία άνω των 1,6 δισ. ευρώ (2015) – δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελεί επίσης σημαντική αγορά και για την περαιτέρω προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κύπρος αποτελεί την 4η χώρα εξαγωγής για το ελληνικό κρασί.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία, η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Κύπριους, ενώ αντίστοιχα θετικά στοιχεία καταγράφονται και για τον κλάδο των προϊόντων.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, γευσιγνωσίες ελληνικών προϊόντων, διαγωνισμούς μαγειρικής, πολιτιστικά δρώμενα, δωρεάν διάθεση μικρών ελληνικών ελαιόδεντρων (δενδρύλλια ελιάς) και πολλά άλλα. Για πρώτη φορά στην έκθεση της Κύπρου “Greek Panorama” θα παρουσιαστεί η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητα VR-360 (Virtual Reality), η οποία θα περιλαμβάνει δείγματα από αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, τουριστικούς προορισμούς και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές, για τουριστικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, όσο και για τουριστικούς προορισμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024