Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικά ΤαξίδιαΓάλλοι μαθητές στον τομέα του τουρισμού επισκέπτονται τη Μαγνησία
Περιφέρεια

Γάλλοι μαθητές στον τομέα του τουρισμού επισκέπτονται τη Μαγνησία

Γαλλική αποστολή του Lycée Professionnel Funay Hélène Boucher από το Le Mans φιλοξενούμενη της 'Μαγνήτων Κιβωτού', από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο της σειράς δράσεων και εκδηλώσεων που υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια, ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, “Μαγνήτων Κιβωτός”, φιλοξενεί από τις 18-27 Μαρτίου 2018 στην περιοχή της Μαγνησίας 46 μαθητές, εκ των οποίων 4 καθηγητές, του Lycée Professionnel Funay Hélène Boucher, της πόλης Le Mans της Γαλλίας. Οι μαθητές εκπαιδεύονται σε διάφορα επαγγέλματα του Τουρισμού και η Μαγνησία προσφέρεται ως περιοχή για ποικίλες τουριστικές δραστηριότητες.

Στις 20 Μαρτίου έγινε υποδοχή από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στο ξενοδοχείο Xenia Palace Portaria όπου και έγινε εκτενής ενημέρωση για τις δράσεις, τις προοπτικές και τις επιδιώξεις του ξενοδοχειακού κλάδου στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα, η Ένωση παρουσίασε τα είδη τουρισμού που μπορεί να απολαύσει ένας επισκέπτης Μαγνησίας και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, στο πλήθος των εκκλησιών και των μοναστηριών που υπάρχουν στη Μαγνησία, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, τις παραλίες κατά μήκος του Αιγαίου και του Παγασητικού καθώς και τις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί να βιώσει κανείς στο Πήλιο, ανάμεσα σε αυτές και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Την επόμενη μέρα, 21 Μαρτίου, η γαστρονομία της περιοχής έγινε πράξη, καθώς η επίσκεψη της αποστολής στον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” για την παρακολούθηση παραγωγής και εμφιάλωσης ελληνικού κρασιού και τσίπουρου, έδωσε την ιδέα να γίνει ένα live μάθημα μαγειρικής ως προς την παρασκευή της μουσταλευριάς από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου και από τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Αγχιάλου. Η γαλλική αποστολή είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακές πίτες και μουστοκούλουρα από τις γυναίκες της περιοχής, ενώ το μενού “έκλεισε” με το αγαπημένο φαγητό “χοιρινό με λάχανο”. Παράλληλα έγινε παρουσίαση της περιοχής μέσω διαφόρων videos.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024