Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤιμητική παγκόσμια προβολή για την Ελλάδα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Προώθηση προορισμού

Τιμητική παγκόσμια προβολή για την Ελλάδα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο Ρώσος κοσμοναύτης, Anton Shkaplerov, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το διάστημα εξυμνεί την Ελλάδα και χαιρετίζει το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας.

Την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό εξυμνεί σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το διάστημα όπου βρίσκεται, ο κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και διοικητής της 55ης αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), Anton Shkaplerov.

Το μήνυμα του κορυφαίου Ρώσου κοσμοναύτη, που έχει λάβει τον ανώτατο τίτλο τιμής του “Ήρωα της Ρωσίας”, συνιστά τεράστια προβολή και διαφήμιση της χώρας μας στη Ρωσία.

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Anton Shkaplerov έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη έναρξη στη Μόσχα του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018, με μία συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ.

Το Έτος Τουρισμού αποτέλεσε πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά που συνυπέγραψε με τη Ρωσίδα υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για τον τουρισμό Alla Manilova και περιλαμβάνει μία σειρά δυναμικών δράσεων και προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων και τη δυναμική ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια.

Κρατώντας το σήμα του ΕΟΤ που συμπεριέλαβε στην λίστα των προσωπικών αντικειμένων που πήρε μαζί του στην αποστολή, ο Anton Shkaplerov χαιρέτισε θερμά την έναρξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας και αναφέρθηκε στη στενή σύνδεση πολλών Ρώσων κοσμοναυτών με την χώρα μας. “Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα” τόνισε στο μήνυμά του δεδομένου ότι η χώρα μας τα  τελευταία χρόνια αποτελεί κορυφαία επιλογή των Ρώσων κοσμοναυτών για τα προγράμματα φυσικής αποκατάστασής τους μετά από την πολύμηνη παραμονή τους στο διάστημα.

Η κα Κουντουρά είχε συναντηθεί πριν από μερικούς μήνες με το συνάδελφο του Anton Shkaplerov, Ρώσο κοσμοναύτη Oleg Novitskiy στην Αθήνα, μετά από διαστημική του αποστολή. Ο κ. Novitskiy είχε δηλώσει γοητευμένος από την Ελλάδα και εξήρε τις ομορφιές, αλλά και τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας, που είναι ιδανικές για την φυσική αποκατάστασή των κοσμοναυτών.

Η κα Κουντουρά είχε εκφράσει την πλήρη στήριξή της για την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαία επιλογή προορισμού για προγράμματα φυσικής αποκατάστασης, και ειδικότερα στο πλαίσιο του υλοποιούμενου στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, που περιλαμβάνει τον ιατρικό και τον ιαματικό τουρισμό.

Ο κ. Shkaplerov αναφέρθηκε ακόμη στο μήνυμά του στον ελληνικής καταγωγής Ρώσο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν (Fyodor Yurchikhin), αλλά και σε μία εκ των δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Τουρισμού και αφορά στο 1ο Φεστιβάλ Αρχαίας Κληρονομιάς της Ρωσίας που διοργανώνεται σε περιοχές της Ρωσίας όπου υπήρχαν αποικίες ελληνικών πόλεων από τους αρχαίους χρόνους.

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Shkaplerov στα ελληνικά:

“Αγαπητοί Φίλοι,
έχω τη χαρά να σας χαιρετώ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατά το Έτος Τουρισμού δύο μεγάλων, ιστορικά συνδεδεμένων χωρών της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Πολλοί Ρώσοι κοσμοναύτες συνδέθηκαν στενά με την Ελλάδα. Ένας από τους σεβαστούς συναδέλφους μας, ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, έχει ελληνικές ρίζες ενώ τα τελευταία χρόνια αρκετοί κοσμοναύτες μετά τις πτήσεις κάνουν την αποκατάστασή τους σε ελληνικά θέρετρα.

Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα. Για αυτό πήρα μαζί μου στο Διάστημα το σηματάκι του ΕΟΤ και τα τραγούδια του “Έλληνα Ορφέα”, του Γιώργου Νταλάρα. Γνώρισα το έργο του Γ. Νταλάρα από τον καλό μου φίλο Θανάση Αυγερινό. Από τότε παίρνω πάντα μαζί μου ελληνική μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα.

Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται δραστήρια τα θέρετρα στη Ν. Ρωσία όπου χωρίς δισταγμό μπορούμε να προσκαλούμε τους ξένους συναδέλφους και φίλους μας.

Χαίρομαι διπλά που αφορμή για αυτόν τον διαστημικό χαιρετισμό είναι το πρώτο στο είδος του Φεστιβάλ Αρχαίας Κληρονομιάς της Ρωσίας που διοργανώνεται στο Γκελεντζίκ, την Ανάπα, το Νοβοροσίσκ και το Ταμάν, όπου στην αρχαιότητα αναπτύσσονταν αρχαιοελληνικές πόλεις.

Ζήτω η Φιλία της Ρωσίας και της Ελλάδας. Διαστημικούς χαιρετισμούς σε όλους!

Είμαι ο κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και διοικητής της 55ης αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, Αντόν Σκάπλεροφ”.

Στη φωτογραφία, ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Novitskiy (κέντρο) με την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στην Αθήνα, μετά από διαστημική του αποστολή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024