Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Αττική αποκτά σταθερή θέση στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Ρώσων
Εκθέσεις

Η Αττική αποκτά σταθερή θέση στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Ρώσων

Οι επισκέπτες της Αττικής από Ρωσία που γνωρίζουν καλά τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, συνήθως κατευθύνονται σε θέρετρα των νοτίων προαστίων, ή επιλέγουν πολυτελή σκάφη για κρουαζιέρες στα νησιά, επισκέπτονται ορθόδοξες μονές και εκκλησίες, ενώ έχουν αυξημένες καταναλωτικές συνήθειες σε είδη πολυτελείας.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ σε ξεχωριστό χώρο (stand), στην σημαντική αυτή διεθνή έκθεση τουρισμού για την Ρωσία και τις χώρες ΚΑΚ, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2018.

Σε όλη την διάρκεια της έκθεσης ήταν εμφανές το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του τουρισμού και του κοινού, για τις θεματικές εμπειρίες που προσφέρει η Αττική, σχετικές με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τη διοργάνωση κρουαζιέρας στα νησιά, τη διοργάνωση επαγγελματικών και ιδιωτικών εκδηλώσεων, κ.ά.

Οι επισκέπτες της Αττικής από Ρωσία που γνωρίζουν καλά τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, συνήθως κατευθύνονται σε θέρετρα των νοτίων προαστίων, ή επιλέγουν πολυτελή σκάφη για κρουαζιέρες στα νησιά, επισκέπτονται ορθόδοξες μονές και εκκλησίες, ενώ έχουν αυξημένες καταναλωτικές συνήθειες σε είδη πολυτελείας.

Τα στελέχη και οι συνεργάτες της Π.Α. πραγματοποίησαν σε πολύ φιλικό κλίμα πολυάριθμες επαγγελματικές συναντήσεις με την συνδρομή των στελεχών των γραφείου ΕΟΤ Μόσχας και στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου που δεν επιλέγουν μαζική μετακίνηση και allinclusive παροχές και την διεύρυνση των επιλογών τους με συμπληρωματικές προτάσεις- εμπειρίες για μεμονωμένους ταξιδιώτες (individualtravelers).

Ενδεικτικά, ορισμένες από τις σημαντικότερες επαφές ήταν:

  • Με το περιοδικό γάμου “Wedding”, για την φιλοξενία γάμων και δεξιώσεων. Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες επιλογών γαμήλιων δεξιώσεων σε πολυτελή ξενοδοχεία και σε κτήματα, επισκέψιμα οινοποιεία κ.λπ.
  • Με το τουριστικό γραφείο MoMAG, για την φιλοξενία, αλλά και παρακολούθηση πολιτιστικών παραστάσεων και φεστιβάλ στην Αθήνα, καθώς και στα νησιά του Σαρωνικού. Ειδικότερο ενδιαφέρον έδειξαν για την Ύδρα και την καλλιτεχνική κληρονομιά της με στόχο την άμεση πραγματοποίηση ταξιδιού σπουδαστών καλλιτεχνών και ζωγράφων. Επίσης, προτάθηκε μεταξύ άλλων και η Ελευσίνα – “Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021”, ως σπουδαίος πολιτιστικός προορισμός για τα επόμενα έτη, το Φεστιβάλ των Αισχυλείων, καθώς και άλλες μεγάλες διοργανώσεις (π.χ αυθεντικός Μαραθώνιος).
  • Με τους επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου για πιθανή συνεργασία και φιλοξενία προπονήσεων στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Αττική. Αναμένονται συνέργειες με την πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για τη φιλοξενία σε σταθερή βάση περίπου 1.500 αθλητών και των συνοδών τους.
  • Συναντήσεις έγιναν επίσης με τις εταιρείες TEZ Τ Ελλάδος, ActiTourRussia, FlyVoyage, Solvex, κ.ά., καθώς και με bloggers, όπως TravelQ, κ.ά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι αιρετοί εκπρόσωποι της Π.Α., η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Τουρισμό, κα Ελένη Δημοπούλου και η περιφερειακή Σύμβουλος κα Καλλιόπη Βέττα, είχαν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρο Θάνο, για θέματα Διαπεριφερειακών συνεργειών σχετικά με την διοργάνωση από κοινού θεματικών ταξιδιών εξοικείωσης (famtrips), όπου θα συμμετέχουν Ρώσοι επαγγελματίες και τα οποία προγραμματίζονται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανάλογες συναντήσεις έγιναν και με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που στηρίζει την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού. Ειδικότερα, παρόντες ήταν: ο Πρόεδρος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, και ο γραμματέας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος. Στις συναντήσεις μετείχε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’, ενώ βασικό θέμα των συζητήσεων ήταν οι από κοινού δράσεις για την τόνωση του εισερχομένου προσκυνηματικού τουρισμού από την Ρωσία.

Το περίπτερο της Π.Α. επισκέφθηκαν επίσης: Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο προϊστάμενος του Γραφείου εξωτερικού ΕΟΤ Ρωσίας, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, ο πρέσβης της Ελλάδος στη Μόσχα, κ. Ανδρέας Φρυγανάς και η επικεφαλής του Γενικού Προξενείου Μόσχας, κα Ελένη Βακάλη. Ειδικότερα, με την κα Βακάλη συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αναγκαιότητα συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων των Ρώσων τουριστών στην Αττική.

Στο περιθώριο της έκθεσης αρκετοί τουριστικοί επαγγελματίες και δημοσιογράφοι, που έχουν φιλοξενηθεί από την Π.Α. στο πλαίσιο των press-famtrips επισκέφθηκαν το stand και ενημέρωσαν για τα σχετικά δημοσιεύματα που προέκυψαν. Το περιοδικό μάλιστα “ΒΟΚΡΥΓ CBETA” στο τεύχος Φεβρουαρίου 2018, έχει ήδη ένθετο για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας του Νοεμβρίου 2017, εκθειάζοντας αυτήν την εμπειρία.

Η κα Δημοπούλου δήλωσε: “Παρά το σχετικά ασαφές εμπορικό κλίμα της έκθεσης, είμαι ικανοποιημένη από τις συναντήσεις που είχαμε με τους Ρώσους τουριστικούς επαγγελματίες. Ενώ διαπιστώνεται δηλαδή κάποια συνολική διστακτικότητα στις προκρατήσεις τους, οφειλόμενη κυρίως σε οικονομικούς και πολιτικούς λόγους, έχουμε αισιοδοξία για την παρούσα τουριστική χρονιά στην Αττική, που προέρχεται κυρίως από την δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια προκειμένου να προσελκύσουμε συγκεκριμένο τμήμα της ρωσικής αγοράς. Γνωρίζοντας πλέον τις ιδιαιτερότητες των Ρώσων ταξιδιωτών, που μοιάζουν πολύ με των Ελλήνων, καθώς είναι πελάτες που προβαίνουν σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής, εργαζόμαστε προς την στοχευμένη τουριστική προβολή της Π.Α. με κάθε διαθέσιμο επικοινωνιακό εργαλείο, ώστε να τονωθεί περαιτέρω η τουριστική ζήτηση για τον προορισμό μας, επενδύοντας σε στοχευμένα ταξίδια εξοικείωσης των τουριστικών γραφείων και κυρίως των ΜΜΕ.

Τέλος, η επιμονή μας και η μεθοδική σχέση με τους διαμορφωτές κοινής γνώμης (keyplayers) της ρωσικής αγοράς, καθώς και η άμεση επικοινωνία της συναδέλφου κας Καλλιόπης Βέττα στην ρωσική γλώσσα, για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού, δημιούργησε κλίμα εμπιστοσύνης και φιλίας και εξέπληξε ευχάριστα όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024