Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠιλότοι της easyJet έπαιζαν παιχνίδια στο Snapchat εν ώρα πτήσης
Αεροπορικές εταιρείες

Πιλότοι της easyJet έπαιζαν παιχνίδια στο Snapchat εν ώρα πτήσης

Οι πιλότοι πετούσαν με αεροσκάφος Airbus A320 της easyJet. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης και όσο το αεροσκάφος ήταν στον αυτόματο πιλότο.

Δύο πιλότοι της easyJet πήραν αναστολή από την εργασία τους, επειδή έπαιζαν παιχνίδια στο Snapchat στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στα 30.000 πόδια. Κανένας από τους πιλότους δεν ήταν επικεντρωμένος στα χειριστήρια ή τη διαδρομή του αεροσκάφους, καθώς ήταν απασχολημένοι στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο πιλότος Michel Castellucci δημοσίευσε βίντεο με τον συγκυβερνήτη του
να ασχολείται με ψηφιακούς χαρακτήρες animation στο κινητό του, την ώρα που ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο της καμπίνας, ενώ μετέφερε ένα αεροπλάνο γεμάτο με τουρίστες, στη διαδρομή από το Παρίσι στη Μαδρίτη, την περασμένη Τετάρτη..

Ο πιλότος στη συνέχεια δημοσίευσε μια selfie στο Instagram, ρωτώντας τους ακολούθους του “αν ήθελαν περισσότερα”, περιγράφοντας τον εαυτό του και το συνάδελφό του ως “#TeamFlyingnut”.

Το βιντεάκι προβλήθηκε πάνω από 6.000 φορές πριν διαγραφεί ο λογαριασμός του πιλότου. Ένας θεατής σχολίασε: “Το δίδυμο του πιλοτηρίου δεν επικεντρώνεται στα χειριστήρια, αλλά στο να περνάει καλά. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να γίνει κάτι καταστροφικό και κάτι να πάει στραβά, ακόμα και στη λειτουργία του αυτόματου πιλότου. Είναι επικίνδυνο, αντιεπαγγελματικό και δίνει στον κόσμο λάθος εικόνα. Τέτοιες ενέργειες στο θάλαμο διακυβέρνησης στα 30.000 πόδια δεν είναι ποτέ μια καλή εξωτερική εικόνα”.

Ο εμπλεκόμενος πιλότος δημοσίευε συχνά διάφορα ανέκδοτα στον λογαριασμό του στο Instagram, συμπεριλαμβανομένου και ενός σεξιστικού αστείου πέρυσι, αναφέροντας τι απαιτούσε από τους κατώτερους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Sun“, οι πιλότοι πετούσαν με αεροσκάφος Airbus A320 της easyJet. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης και όσο το αεροσκάφος ήταν στον αυτόματο πιλότο. Ακόμη ανέφερε ότι η πτήση διεξήχθη με ασφάλεια, αλλά ωστόσο θα μιλούσε στους εμπλεκόμενους πιλότους.

Εκπρόσωπος της easyJet πρόσθεσε: “Ενώ σε καμία περίπτωση δε διακινδυνεύθηκε η ασφάλεια των επιβατών, αυτό δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα που η easyJet αναμένει από τους πιλότους της. Θα μιλήσουμε με τους εμπλεκόμενους πιλότους”.

Η easyJet ανακοίνωσε αργότερα ότι και οι δύο πιλότοι έχουν πάρει αναστολή σύμφωνα με τις πειθαρχικές διαδικασίες της αεροπορικής εταιρείας, εν αναμονή του τελικού αποτελέσματος της έρευνας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024