Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕκδήλωση ενημέρωσης για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό, στα Ιωάννινα
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Εκδήλωση ενημέρωσης για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό, στα Ιωάννινα

Στην ενημέρωση έγινε αναφορά στις επερχόμενες αναπτύξεις του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, αλλά και για τις τελευταίες διακρίσεις της Κύπρου, αναφορικά με τις υποδομές ΑΜΕΑ του Αεροδρομίου Λάρνακας, τις ολοένα και αυξανόμενες γαλάζιες σημαίες στο νησί και την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα καθαρότερα νερά κολύμβησης στην Ευρώπη, για 10η συνεχή χρονιά.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου σε γνωστό ξενοδοχείο στα Ιωάννινα, εκδήλωση ενημέρωσης για τις δυνατότητες της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, αλλά και ως προορισμού Sea & Sun plus, εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ).

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δ. Ιωαννιτών, κ. Ν. Γκόλας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και εξήρε τις δράσεις του ΚΟΤ και την παρουσία του στην περιοχή της Ηπείρου και ευχήθηκε να ισχυροποιηθεί περαιτέρω ο δεσμός Ιωαννίνων και Κύπρου, μέσω και της νέας αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων – Λάρνακας, μέσω της “διπλωματίας πόλεων”.

Η υπεύθυνη Μάρκετινγκ του γραφείου του Κυπριακού Οργανισμού στην Αθήνα, κα Ιωάννα Χατζηκωστή αναφέρθηκε στην ποιότητα που προσφέρει ο προορισμός και στα εμπλουτιστικά έργα του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου που έχουν ολοκληρωθεί, π.χ. Μαρίνα Λεμεσού, Νέο Terminal Επιβατών στο Λιμάνι Λεμεσού, αναμόρφωση παραλιακού μετώπου Λάρνακας, τη “θητεία” της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Ειδικότερα, η Πάφος είναι η πρώτη κυπριακή πόλη που έλαβε το σχετικό χρίσμα και η μικρότερη πόλη της Ευρώπης που το έλαβε ποτέ, διαθέτοντας ταυτόχρονα το χαμηλότερο προϋπολογισμό.

Μνεία έγινε επίσης για τις επερχόμενες αναπτύξεις του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, αλλά και για τις τελευταίες διακρίσεις της Κύπρου, αναφορικά με τις υποδομές ΑΜΕΑ του Αεροδρομίου Λάρνακας, τις ολοένα και αυξανόμενες γαλάζιες σημαίες στο νησί (62 φέτος/59 πέρυσι) και την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα καθαρότερα νερά κολύμβησης στην Ευρώπη, για 10η συνεχή χρονιά. Αναφορά επίσης έγινε στις πολυάριθμες και ιδιαίτερες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο νησί.

Εν συνεχεία, παρατέθηκαν τα σχέδια που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός και αφορούν ειδικές μορφές τουρισμού π.χ. μαθητικό, ηλικίας 55+, συνεδριακό, με σκοπό την αύξηση των αντιστοίχων τουριστικών ροών προς την Κύπρο. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στις δωρεάν Υπηρεσίες του CCB (Cyprus Convention Bureau) όπως: ενημέρωση για την συνεδριακή υποδομή της Κύπρου, παροχή αρχαιολογικών και  εναλλακτικών χώρων για την διεξαγωγή εκδηλώσεων C&I (Conferences & Incentives), ιδέες για Ομαδικές δραστηριότητες – ταξίδια κινήτρων.

Tα Σχέδια του ΚΟΤ για την προσέλκυση C&I είναι:

  • Σχέδιο Κινήτρων για την Οργάνωση Συνεδρίων / Συναντήσεων και Ταξιδίων Κινήτρων στην Κύπρο
  • Σχέδιο Κινήτρων για την οργάνωση Ταξιδίων Εξοικείωσης (fam trips) Τουρισμού Συνεδρίων και Ταξιδίων Κινήτρων στην Κύπρο
  • Σχέδιο κινήτρων για τη φιλοξενία δυνητικών πελατών τουρισμού συνεδρίων και ταξιδίων κινήτρων για σκοπούς επισκέψεων επιθεώρησης (inspection visits)
  • Σχέδιο κινήτρων για την πραγματοποίηση ταξιδίων στο εξωτερικό για σκοπούς προσέλκυσης Τουρισμού Συνεδρίων και Ταξιδίων Κινήτρων στην Κύπρο.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αναφορά στις πολύ καλές αριθμητικές επιδόσεις του κυπριακού τουρισμού την τελευταία διετία και με ένα κάλεσμα στην Κύπρο και όχι μόνο. Τη σκυτάλη έλαβε η pastry chef, κα Αθανασία Θεοδούλου, νικήτρια στην κατηγορία “Young Pastry Chef of Southern Europe” στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη. Η κα Θεοδούλου, μαγείρεψε ενώπιον των παρευρισκομένων χαλούμι Tempura με φράουλες και βαλσάμικο γλάσο και κεκάκια από Ταχίνι και Μπανάνα, ενώ “έντυσε” μπαγκέτες με κλασικές γεύσεις κυπριακής μαρμελάδας, όπως τριαντάφυλο, μόσφυλο και άσπρο σταφύλι.

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Ιωάννης Καραμπίνης, ο δήμαρχος Κόνιτσας, κ. Ανδρέας Παπασπύρου, ο δήμαρχος Ζαγορίου, κ. Βασίλειος Σπύρου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και ποιότητας ζώης Δήμου Ιωαννίνων, κ. Ν. Γκόλας, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος Αρταίων, κ. Κων/νος Χαρακλιάς, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου, κα Αγγελική Φωτεινού, ο πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος Καστοριάς, κ. Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνος Βλάχος, ο πρόεδρος Τουριστικων γραφείων Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Σταύρος Μανώλης, ο αντιπρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Άρτας, κ. Ανδρέας Μουργελάς, το μέλος του Επιμελητηρίου Άρτας, κ. Δημήτρης Κοσσυβάκης και η Μητρόπολη Ιωαννίνων, που εκπροσωπήθηκε διά του Πρεσβύτερου, κ. Νικόλαου Κατσούρη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι του Τύπου, συλλόγων, σχολείων και ταξιδιωτικών γραφείων της περιοχής.

Ακολούθησε δείπνο με κυπριακές γεύσεις (νηστίσιμες και μη) που επιβεβαίωσε την φήμη της κυπριακής κουζίνας. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση τέλος είχαν την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν πληροφοριακό υλικό για την Kύπρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024