Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕργασίες στο λιμάνι της Μυκόνου για την καλοκαιρινή σεζόν
Λιμένες

Εργασίες στο λιμάνι της Μυκόνου για την καλοκαιρινή σεζόν

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού μέχρι τα τέλη του μηνός Απριλίου.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο λιμάνι της Μυκόνου προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών του καλοκαιριού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίσας iefimerida.

Τα έργα που γίνονται είναι η αντικατάσταση κυβόλιθων, η δημιουργία ειδικών διαδρομών ΑΜΕΑ, καθώς και η συντήρηση των πλακοστρώσεων στο νέο λιμάνι.

Το έργο υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου με αξιοποίηση δημοτικών πόρων.

Η αντικατάσταση των κυβόλιθων στη ζώνη Segen κρίθηκε αναγκαία για την ασφαλή πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοπράτηση έργου με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών στη ράμπα 6, όπως και στο μώλο των Δηλιανών στο παλιό λιμάνι.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού μέχρι τα τέλη του μηνός Απριλίου.

Παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού και πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων του Πάσχα, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των τουριστών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου (ΚΕΠΟΜ) ασκούσε έντονες πιέσεις για την προώθηση σχεδίων της δημοτικής αρχής για δημιουργία τουριστικών αγκυροβολίων σε διάφορες παραλίες της Μυκόνου.

Λέγεται μάλιστα πως τα σχέδια αυτά, προσβλέπουν στα έσοδα από τις εν δυνάμει 1.400 θέσεις ελλιμενισμού, θέσεις που σύμφωνα με την πρόταση διαθέτει ο Άλιμος και ο Αγ. Κοσμάς μαζί, ενώ νησιά μεγαλύτερα από την Μύκονο όπως η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Λέρος, η Κως δεν διαθέτουν περισσότερες από 250 το κάθε ένα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024