Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση 25% του τουριστικού ρεύματος από Ουκρανία προς Ελλάδα το 2018
Εκθέσεις

Αύξηση 25% του τουριστικού ρεύματος από Ουκρανία προς Ελλάδα το 2018

Η νέα διψήφια αύξηση για το 2018 έρχεται σε συνέχεια της αύξησης 20% το 2017, οπότε 98.979 Ουκρανοί τουρίστες, επισκέφθηκαν την Ελλάδα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά καταγράφεται αύξηση, έως και 25% για το 2018, στο τουριστικό ρεύμα από την Ουκρανία προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τις επαφές στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ουκρανίας U.I.T.T στο Κίεβο, όπου ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε με περίπτερο.

Η νέα διψήφια αύξηση για το 2018 έρχεται σε συνέχεια της αύξησης 20% το 2017, οπότε 98.979 Ουκρανοί τουρίστες, επισκέφθηκαν την Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας συνόρων της Ουκρανίας, Administration of State Frontier Service of Ukraine.

Στο πλαίσιο των επαφών κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, παρουσία του προϊσταμένου του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και χωρών ΚΑΚ κ. Πολύκαρπου Ευσταθίου, συζητήθηκε επίσης η αύξηση στον προγραμματισμό πτήσεων για το 2018 προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ρόδο και η προσθήκη νέου προορισμού προς την Κέρκυρα.


Ο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, γενικός γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία Γεώργιος Πουκαμισάς, η γενική γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ, Πολύκαρπος Ευσταθίου, στο ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Κιέβου

Σε εφαρμογή των στρατηγικών κατευθύνσεων του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, ο ΕΟΤ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί στην Ουκρανία ένα πολύ δυναμικό και στοχευμένο πρόγραμμα προώθησης και προβολής της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, με πλήθος θεματικών τουριστικών προϊόντων με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό, τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό, τον περιηγητικό τουρισμό και την γαστρονομία.

Η τουριστική κίνηση από την Ουκρανία προς την Ελλάδα αυξάνεται σταθερά κάθε χρόνο με διψήφιο ποσοστό αύξησης και στις θετικές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια συμβάλλει η κατάργηση από τον Ιούνιο του 2017 της υποχρέωσης έκδοσης θεώρησης Σένγκεν για τις χώρες της ΕΕ.


Η γενική γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα με τον διευθυντή του Παραρτήματος Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Σοφρώνη Παραδεισόπουλο

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην Έκθεση U.I.T.T με περίπτερο 100 τ.μ. και συνεκθέτες το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκπροσωπήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, πρόεδρο, και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, γενικό γραμματέα, το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού της Ουκρανίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Σερρών και Χερσονήσου Ηρακλείου και μεγάλους Έλληνες ταξιδιωτικούς ομίλους.

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις και επαφές με παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.


Στην εκδήλωση στο Κίεβο της πρωτοβουλίας “Sympossio Greek Gourmet Touring”

Η κα Κουρνέτα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΟΤ, επισκέφθηκαν την Έκθεση και το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου είχαν συναντήσεις με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Ουκρανίας και με Έλληνες συνεκθέτες.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η κα Κουρνέτα παρουσίασε την υλοποιούμενη εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που καθιστούν τη χώρα μας ιδιαίτερα ελκυστική στο ταξιδιωτικό κοινό της Ουκρανίας.


Γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης και η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα

Η κα Κουρνέτα, επίσης παρέστη στην ειδική εκδήλωση στο Κίεβο της πρωτοβουλίας “Sympossio Greek Gourmet Touring” για την προώθηση της γαστρονομίας και του γαστρονομικού πολιτισμού της Ελλάδας, στο εξωτερικό που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε και ο πρέσβης της Ελλάδος στο Κίεβο κ. Γιώργος Πουκαμισάς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024