Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέο βιβλίο από τον Στρατή Λιμνιό και έκθεση έργων τέχνης της Μαριάννας Λούρμπα εμπνευσμένη από το βιβλίο
Βιβλίο

Νέο βιβλίο από τον Στρατή Λιμνιό και έκθεση έργων τέχνης της Μαριάννας Λούρμπα εμπνευσμένη από το βιβλίο

Στην εκδήλωση παρουσίασης θα παραστεί η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία θα μιλήσει για τον κ. Λιμνιό και ο νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Τουρισμού – δικηγόρος και εικαστικός κ. Γιώργος Βιδάλης, που θα μιλήσει για την κα Λούρμπα.

Το Πωλητήριο του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης” της GruppoGemello, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ηρόδοτος και την Apolyto Creative Spot παρουσιάζει το νέο βιβλίο του δημοσιογάφου κ. Στρατή Λιμνιού “Τι μου τη χάρισες αυτή την μπομπονιέρα;” και την έκθεση έργων τέχνης της κας Μαριάννας Λούρμπα με τίτλο “Σιγή Όντος”, ένα εικαστικό πόνημα 10 έργων εμπνευσμένο από το ίδιο το βιβλίο. Δύο κόσμοι της τέχνης συναντιούνται. Ένας συγγραφέας και Μια εικαστικός εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, με μόνο σημείο αναφορά  μια κοινή φίλη. Ενώνουν την έμπνευσή τους και δημιουργούν ο καθένας ένα αυτοτελές καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με κοινό παρονομαστή…  μια μπομπονιέρα.

Τόσο το περιεχόμενο του βιβλίου όσο και η έκθεση των έργων φιλοδοξούν να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να σχεδιάσει, να ονειρευτεί ή να θυμηθεί την ιστορία και την πορεία, της δικής του μπομπονιέρας, όντας κοινωνός των σκιών και σκέψεων των δυο δημιουργών.

Ο Στρατής Λιμνιός είναι καταξιωμένος δημοσιογράφος. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και  με τη συγγραφή βιβλίων. Έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR, ANT1, ALTER, ALPHA, όπως επίσης και με τις εφημερίδες ESPRESSO, REALNEWS, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Θεωρεί πηγή έμπνευσης την αλήθεια των ανθρώπων, που δε διστάζουν να εξομολογούνται μυστικά και σκέψεις τους με ειλικρίνεια και γενναιότητα.

Η Μαριάννα Λούρμπα είναι δημιουργός, καλλιτέχνης εικαστικών εφαρμοσμένων τεχνών (Visual designer). Αποφοίτησε με διάκριση από το Middlesex University, Bachelor of Arts (Hons) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο IED του Μιλάνου. Διδάσκει ως καθηγήτρια στην σχολή Velios School of Art, συνεργάζεται ως σχεδιάστρια αντικειμένων τέχνης για το Μουσείο Μπενάκη. Από το 2012 είναι Creative Director του εργαστηρίου “Apolyto CreativeSpot”. Έχει κάνει δυο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο κ. Σπύρος Μαγκλάρας, ενώ στην εκδήλωση παρουσίασης, στις 18 Απριλίου (ώρα 19.30) στο Clap the Restaurant του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης”, θα παραστεί η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία θα μιλήσει για τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Στρατή Λιμνιό και ο νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Τουρισμού – δικηγόρος και εικαστικός κ. Γιώργος Βιδάλης, που θα μιλήσει για την εικαστικό Μαριάννα Λούρμπα.

Στο πάνελ της παρουσίασης θα παραβρίσκονται και θα σχολιάσουν η παρουσιάστρια κα Φαίη Σκορδά, η δημοσιογράφος κα Έμη Λιβανίου, η δημοσιογράφος κα Ρένα Κουβελιώτη, η δημοσιογράφος- ραδιοφωνικός παραγωγός κα Ζωή Κρονάκη, ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος, η στιχουργός κα Σάννη Μπαλτζή, και ο δημοσιογράφος και μέλος Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κ. Χρήστος Μαζανίτης.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης και το συντονισμό της συζήτησης επιμελείται η κα Εύη Χατζημιχαήλ της GruppoGemello. Τα μουσικά αποσπάσματα της εκδήλωσης θα ερμηνεύσει η κα Μυρσίνη Δόξα.

Η διάρκεια έκθεσης είναι έως τις 29 Απριλίου 2018, με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00 και Πέμπτη: 10:00-20:00.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024