Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι Αυστριακοί συνταξιούχοι 'ψηφίζουν' Χερσονήσο Κρήτης
TOs

Οι Αυστριακοί συνταξιούχοι 'ψηφίζουν' Χερσονήσο Κρήτης

Το τουριστικό πρακτορείο Trend Touristic Services έκλεισε συμφωνία για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων της Αυστρίας 'Senioren Reisen' για το 2019 και το 2020, με προορισμό ξενοδοχεία του Δήμου Χερσονήσου.

Ολοκληρώθηκε χθες το εκπαιδευτικό τριήμερο στην περιοχή Αγίας Νάπας/Πρωταρά της Κύπρου, όπου η δημοτική αρχή Χερσονήσου είχε προσκληθεί να συμμετέχει από τη διευθύντρια του Αυστριακού Οργανισμού Senioren Reisen, Gerlinde Zehetner.

Ο συγκεκριμένος Οργανισμός – Ομοσπονδία Συνταξιούχων της Αυστρίας ιδρύθηκε το 1949 και διακινεί τα μέλη της σε προορισμούς διακοπών εδώ και 40 χρόνια, ενώ πριν από 30 χρόνια ίδρυσε και το δικό της τουριστικό πρακτορείο με την ίδια επωνυμία, Senioren Reisen. Ο διακεκριμένος Tour Operator διοργανώνει για τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων κάθε χρόνο ταξίδια, συνήθως το μήνα Απρίλιο, για περίπου 15.000 Αυστριακούς συνταξιούχους σε ένα συγκεκριμένο καλοκαιρινό προορισμό. Η άφιξή τους, συνήθως, γίνεται σε έξι εβδομαδιαία γκρουπ των 1.500 ατόμων, με δικές τους ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ της Austrian Airlines, με τη συνοδεία ιατρικού προσωπικού και περίπου 40 συνοδών. Η Senioren Reisen είναι μία θυγατρική εταιρεία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας (Pensionistenverband Österreichs – PVÖ), η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συνταξιούχων στην Αυστρία και η οποία αριθμεί τα 400.000 ενεργά μέλη.

Σημειώνεται ότι το τουριστικό πρακτορείο Trend Touristic Services, με έδρα το Ηράκλειο, έκλεισε συμφωνία για λογαριασμό του παραπάνω οργανισμού, του μεγαλύτερου της Αυστρίας, για τα έτη 2019 και 2020 με προορισμό ξενοδοχεία του Δήμου Χερσονήσου.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης Χερσονήσου, κ. Ευθύμιος Μουντράκης δήλωσε: “Σκοπός της επίσκεψης στην Κύπρο ήταν η εξοικείωσή μας με όλες τις διαδικασίες υποδοχής των επισκεπτών τρίτης ηλικίας από την άφιξη τους στο αεροδρόμιο, κατόπιν στο ξενοδοχείο, την οργάνωση εκδηλώσεων, καθώς δεν αποτελεί ένα απλό ταξίδι διακοπών αλλά μία εβδομάδα εμπειριών για τα τοπικά στοιχεία του προορισμού, εκδρομών, κ.ά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των αποσκευών από την αρχή του ταξιδιού (αεροπλάνο, δωμάτιο ξενοδοχείου) και η επιστροφή στη Βιέννη χωρίς την παρέμβαση του επισκέπτη.

Άλλωστε, ο συγκεκριμένος Tour Operator παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του, που είναι άτομα τρίτης ηλικίας και δεν έχουν τη δυνατότητα για διάφορους λόγους να ταξιδέψουν μόνα τους, να πραγματοποιήσουν ταξίδια με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού που τα φροντίζει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, από τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι τους για το αεροδρόμιο μέχρι και την επιστροφή τους σε αυτό. Μία ομάδα συνοδών και ξεναγών βρίσκεται μαζί τους μέρα και νύχτα, καθώς επίσης και μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που τους φροντίζει σε ότι χρειαστούν.

Να επισημάνω ότι εκπρόσωποι του Δήμου Χερσονήσου, είχαμε μεταβεί το Νοέμβριο του 2015 στην ειδική έκθεση ηλικιωμένων στη Βιέννη, με στόχο τη διεκδίκηση των συγκεκριμένων γκρουπ για το 2019 και το 2020″.

Σήμερα, παρόντες στο ταξίδι εξοικείωσης είναι οι ιδιοκτήτες του Trend Touristic Services, κ.κ. Μάνος Αποστολάκης και Νίκος Ρουμελιώτης, οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων Cactus Hotels κ.κ. Χαλκιαδάκης και Βασίλης Κρασανάκης και ο κ. Τηλέμαχος Παπαδομιχελάκης από το ξενοδοχείο Sirens Beach. Θεωρούμε πολύ σημαντικό γεγονός την φιλοξενία του παραπάνω οργανισμού στο δήμο μας, καθώς θα πραγματοποιηθεί το μήνα Απρίλιο – δηλαδή σε μια περίοδο με χαμηλή τουριστική κίνηση – ενώ ο αριθμός και η ποιότητα των μελών του είναι πολύ υψηλός”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024