Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήDolce Attica Riviera, το νέο εγχείρημα της Wyndham στην Αττική
Ξενοδοχεία

Dolce Attica Riviera, το νέο εγχείρημα της Wyndham στην Αττική

Το ξενοδοχείο (πρώην Mare Nostrum) στη Βραυρώνα βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και, ταυτόχρονα, στην α' φάση ανακαίνισής του, ύψους 5 εκατ. ευρώ. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαΐου. Στόχος της διεύθυνσης είναι να προσανατολιστεί σε πελατολόγιο MICE.

Το brand Dolce Hotels and Resorts ανήκει στον Όμιλο Wyndham Hotel, LLC από το 2015. Από τις 23 Απριλίου 2018, τα Dolce Hotels and Resorts της Wyndham εμπλουτίζονται με 7 ακόμη ξενοδοχεία στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA). Πρόκειται για τα Dolce Attica Riviera (Ελλάδα), Dolce La Hulpe Brussels (Βέλγιο), Dolce Chantilly and Dolce Fregate Provence (Γαλλία), Dolce Bad Nauheim (Γερμανία), Dolce CampoReal Lisboa (Πορτογαλία) και Dolce Sitges (Ισπανία).

Το Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα, που αναπτύσσεται σε 48 στρέμματα κατά μήκος της ακτής, αποτελείται από 326 δωμάτια (από αυτά 6 σουίτες και 123 bungalows), 4 εστιατόρια, beach bar, εσωτερική και εξωτερική πισίνα και 7 συνεδριακές αίθουσες δυναμικότητας 1.700 ατόμων. Βρίσκεται μόλις 12 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό για τη διοργάνωση διεθνώς συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Zeus International κ. Χάρης Σιγανός, είναι το πρώτο franchise που δίνει η Wyndham παγκοσμίως και ένα από τα πρώτα 20 ξενοδοχεία Dolce που λειτουργούν διεθνώς.

Το κτίσμα προϋπήρχε ως ξενοδοχείο με την ονομασία Mare Nostrum Hotel Thalasso. “Η κεντρική ιδέα από την οποία εμπνευστήκαμε την αλλαγή στο Dolce, είναι μια εξοχική κατοικία στην Ιταλία της εποχής του μεσοπόλεμου, που ανακαινίζεται και εξοπλίζεται στη δεκαετία του 60 και μετατρέπεται σε κοσμικό θέρετρο. Στόχος ήταν η αλλαγή του αρχιτεκτονικού ύφους -όσο αυτό είναι εφικτό- σε ένα κτίριο που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή. Ο σχεδιασμός βασίστηκε στην προοπτική ενός ξενοδοχείου με σύγχρονο πολυτελές ύφος, κατάλληλου να λειτουργεί ως συνεδριακό κέντρο με έντονη την αίσθηση της διακριτικής πολυτέλειας και της χαλαρής ατμόσφαιρας ενός παραθαλάσσιου resort” λέει η αρχιτέκτων κα Νένη Σπάρτση για το concept του Dolce Attica Riviera.

“Το υπάρχον κτίριο με τα τοξωτά πέτρινα ανοίγματα, αλλά και η θέα μέσα από αυτά προς τη θάλασσα παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Ιονίου και σε εξοχικές βίλες στην ιταλική Ριβιέρα, που αποτέλεσαν και τα βασικά concept της ανακαίνισης”.

Στο λόμπυ, βελούδινα έπιπλα σε ανοιχτά χρώματα σε συνδυασμό με ξύλινες επενδύσεις σε γεωμετρικά τρισδιάστατα μοτίβα και το δάπεδο με τα ένθετα “χαλιά” από κεραμικά ψηφιδωτά πλακάκια, εκπλήσσουν ευχάριστα. Επιπλέον, από το δάπεδο ως την οροφή, μεταλλικά κατακόρυφα στοιχεία με έγχρωμα γυάλινα πετάσματα σηματοδοτούν τη διαδρομή από την είσοδο προς τις αίθουσες εκδηλώσεων, τα εστιατόρια και τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Στο μεγάλο διάδρομο που ενώνει τις αίθουσες εκδηλώσεων με τα εστιατόρια, τα φωτιστικά σώματα οροφής που αντανακλώνται τριπλασιαζόμενα στους έγχρωμους καθρέφτες των οροφών σε συνδυασμό με τις επενδύσεις των τοίχων, εντυπωσιάζουν. Στο χώρο του βασικού all-day restaurant του ξενοδοχείου, οι χρωματικοί τόνοι αλλάζουν και γίνονται ακόμα πιο φωτεινοί και ευχάριστοι. Τα υφάσματα εδώ είναι λινά, τα δοκάρια του χώρου γεμίζουν κρεμαστές γλάστρες με λουλούδια που διπλασιάζονται στις επενδυμένες με καθρέφτη οροφές.

Στα υπαίθρια καθιστικά, αντίστοιχα κατασκευασμένα μεταλλικά στοιχεία και πολλά μαξιλάρια, δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα μετά από μια βουτιά στη θάλασσα ή στην υπαίθρια πισίνα.

Μεταλλικά διαχωριστικά αντίστοιχα με του λόμπυ, με γεωμετρικά μοτίβα και έγχρωμα γυαλιά, οργανώνουν τα καθιστικά τόσο στο all-day όσο και στο a la carte εστιατόριο, όπου τα έπιπλα είναι ξύλινα με βελούδινα υφάσματα. Σε συνδυασμό με τα γεωμετρικά μοτίβα και τα θερμά χρώματα τοίχων και οροφών δημιουργούν διακριτικά την απαιτούμενη ατμόσφαιρα πολυτέλειας.

Στα δωμάτια είναι εμφανής η ριζική ανακαίνιση. Με τη χρήση καθρεπτών σε συγκεκριμένα σημεία των τοίχων, την ελαφρά στροφή ως προς τη βασική καθετότητα και το σχεδιασμό των ψευδοροφών, δημιουργείται η αίσθηση πως μεγαλώνει το μέγεθος του δωματίου. Ευχάριστα χρώματα, με δρύινα έπιπλα και ταπετσαρίες, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας και οικειότητας.

Η Zeus Intermnational είναι μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κλάδο. Η εταιρεία διαθέτει μία έμπειρη ομάδα εξειδικευμένων στελεχών, τεχνικών και συμβούλων με πολυετή εμπειρία στην τεχνικο-οικονομική ανάπτυξη έργων στον τουριστικό τομέα, ενώ παράλληλα έχει εδραιωθεί ως μία από τις ηγέτιδες εταιρείες σχεδιασμού, εφαρμογής και παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών διαχείρισης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Οι περιοχές που δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ιταλία, όπου έχει αναλάβει τη λειτουργία αρκετών ξενοδοχείων, κάποια εκ των οποίων είναι σε συνεργασία με το brand της Wyndham Hotel Group, της μεγαλύτερης αλυσίδας ξενοδοχείων στον κόσμο, της οποίας η Zeus Intermnational είναι στρατηγικός εταίρος στα Βαλκάνια. Κατά τη διάρκεια των οκτώ τελευταίων μηνών, η Zeus Intermnational εγκαινίασε πέντε νέα ξενοδοχεία, εν των οποίων τέσσερα στην Αθήνα και ένα στο Μιλάνο, στην περιοχή του αεροδρομίου Malpensa. CΠρόκειται για τα:

  • Κ29
  • Dolce Attica Riviera
  • Ramada Attica Riviera
  • Wyndham Athens Residence
  • Hilton Garden Inn Milan Malpensa
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024