Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2018 είναι ελληνικές
Στατιστκά στοιχεία

Μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2018 είναι ελληνικές

Αφιερωμένη στον τουρισμό της Ευρώπη, η European Best Destinations διοργανώνει τον διαγωνισμό για τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για πάνω από μία δεκαετία.

Το European Best Destinations αποτελεί την επίσημη ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προώθηση των καλύτερων προορισμών της Ευρώπης, στην οποία συμπεριλαμβάνονται λίστες με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, όλες επιλεγμένες από τους ίδιους τους ταξιδιώτες. Αφιερωμένη στον τουρισμό της Ευρώπη, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού (δίκτυο EDEN) και με περισσότερα από 300 ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία, η European Best Destinations διοργανώνει τον διαγωνισμό για τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για πάνω από μία δεκαετία.

Φέτος 12.840 ταξιδιώτες από 129 χώρες ψήφισαν τις αγαπημένες τους ευρωπαϊκές παραλίες

  1. Carvoeiro, Algarve – Πορτογαλία
  2. Μαραθονήσι, Ζάκυνθος, Ελλάδα
  3. Beach of Peljesac, Peljesac Peninsula – Κροατία
  4. Παραλία ροζ άμμου Ελαφονήσι, Κρήτη – Ελλάδα
  5. Cameo Island, Ζάκυνθος – Ελλάδα
  6. Atrani, Ιταλία
  7. Παραλία Sakarun, Dugi Island – Κροατία
  8. Παραλία Fuseta, Ilha da Armona – Πορτογαλία
  9. Calella de Palafrugell, Costa Brava – Ισπανία
  10. Saint Malo, Britanny – Γαλλία
  11. Παραλία Pizzomunno rock, Vieste – Ιταλία
  12. Παραλία Saint Ives, Cornwall – Αγγλία
  13. Μήλος – Ελλάδα
  14. Κεφαλονιά – Ελλάδα
  15. Παραλία Castlecove, Caherdaniel – Ιρλανδία

Όπως αναφέρει η European Best Destinations για το Μαραθονήσι στη Ζάκυνθο, “πρόκειται για ένα νησί στη μέση του κόλπου του Λαγανά, και μοιάζει με χελώνα στη μέση του ωκεανού. Είναι ένας μικρός παράδεισος στη γη, ένας μοναδικός, αποκλειστικός χώρος, προστατευμένος από τον πολύ κόσμο. Θα σας πάρει περίπου δέκα λεπτά για να φτάσετε στην παραλία Μαραθονήσι από το λιμάνι του Λαγανά ή του Αγίου Σώστη.”

Για την παραλία του Ελαφονησίου στα δυτικά της Κρήτης, σημειώνεται ότι “έιναι 1 ώρα με αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο των Χανίων. Τα ζεστά νερά αυτής της λιμνοθάλασσας περιβάλλονται από ροζ άμμο που κάνει τη φήμη αυτού του προορισμού, μοναδική στον κόσμο. Το ροζ χρώμα οφείλεται σε ένα κόκκινο μικροοργανισμό που αναπτύσσεται στο κοράλλι αυτής της ακτής. Είναι αρκετά σπάνιο και μόνο μερικές παραλίες του κόσμου διαθέτουν αυτή την όμορφη λεπτή ροζ άμμο.”

Για το νησί Cameo της Ζακύνθου, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι “πρόκειται για ένα ιδιωτικό νησί που μπορεί να προσεγγιστεί μέσω μιας ξύλινης γέφυρας που συνδέεται με το λιμάνι του Αγίου Σώστη στο νησί της Ζακύνθου (μόλις 55 λεπτά με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Αθήνας). Η παραλία του νησιού Cameo είναι μια μοναδική παραλία, με ένα μικρό μπαρ, ομπρέλες και ξαπλώστρες για να απολαύσετε εξαιρετικές στιγμές.”

Η παραλία Σαρακίνικο βρίσκεται στη Μήλο και φημίζεται για τα ηφαιστειογενή βράχια που δίνουν τη δυνατότητα για ηλιοθεραπεία σε ένα σεληνιακό τοπίο“, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Τέλος, για την παραλία Ξι της Κεφαλονιάς, σημειώνεται πώς “είναι ένα από τα πολλά θαύματα της Κεφαλονιάς. Διαθέτει μια ιδιαίτερη κόκκινη-πορτοκαλιά άμμο, και λέγεται πως έχει πάρει το όνομά της από το σχήμα του νησιού.”

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024