Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο δίκτυο Bike Friendly παρόν σε ημερίδα για τον εναλλακτικό τουρισμό στη Ζάκυνθο
Εναλλακτικός τουρισμός

Το δίκτυο Bike Friendly παρόν σε ημερίδα για τον εναλλακτικό τουρισμό στη Ζάκυνθο

Η ημερίδα αποτέλεσε μια ευκαιρία οι επαγγελματίες να γνωρίσουν τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών τους, μέσω της πιστοποίησης με πρότυπα ποιότητας.

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ζακύνθου, πραγματοποίησε την 1η διοργάνωση ημερίδας με θέμα “Αειφορία και Εναλλακτικός Τουρισμός”, στις 23 Απριλίου, στο Πνευματικό κέντρο.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Μαριγιάννα Χαλκιαδάκη, εκπρόσωπος από πρότυπο ποιότητας We Do Local (“We do local-ένα πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων & πλοίων για τη διασύνδεση μεταξύ αγρο-διατροφής και τουρισμού”), Φοίβος Τσαραβόπουλος, διαχειριστής Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece (“Hiker’s Friendly Hotels- Καταλύματα φιλικά στον πεζοπόρο-Δημιουργία και Προβολή Δικτύων Πεζοπορικών Μονοπατιών”, Τατιάνα Ρόκου, υπεύθυνη Ύλης / αρχισυντάκτρια traveldailynews.gr, εκπρόσωπος από το πρότυπο Biker’s Friendly και του διαδικτυακού τουριστικού ιστοτόπου TravelDaily News (“Ποδηλατικός Τουρισμός & Bike Friendly Hotels”) Ιωάννης Παππάς, εκπρόσωπος, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (“Αειφόρος Τουρισμός: Καλές Πρακτικές και Πιστοποίηση”), Σωτήρης Μυλωνάς, εκπρόσωπος Travelife Ελλάδος (“Travelife for Hotels and Accommodations – Τα βήματα επίτευξης της πιστοποίησης και παραδείγματα καλών πρακτικών”), Αριστοτέλης Μαρτίνης, καθηγητής ΤΕΙ Περιβάλλοντος Ζακύνθου (“Φυσικός πλούτος της Ζακύνθου”) και Αναστασία Κολοκοτσά, γεωπόνος – στέλεχος του Φ.Δ. του Ε.Θ.Π.Ζ.

Το Bike Friendly” δίκτυο ξενοδοχείων και δήμων-προορισμών συμμετείχε στο πάνελ της εκδήλωσης με την κα Τατιάνα Ρόκου, εκπρόσωπο του προτύπου Biker’s Friendly και του διαδικτυακού τουριστικού ιστοτόπου TravelDaily News. Στην ομιλία της η κα Ρόκου αναφέρθηκε στη δημιουργία του προτύπου Bike Friendly, σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα. Τα μέλη του δικτύου φέρουν το σήμα “Bike Friendly”, που πιστοποιεί ότι πληρούν μια σειρά πανευρωπαϊκά αποδεκτών κριτηρίων και μέσω αυτών την ετοιμότητά τους να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που επιθυμούν να περιηγηθούν-απολαύσουν την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το ποδήλατο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Το δίκτυο “Bike Friendly” πλαισιώνεται και από μία σειρά συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από τον χώρο των ενοικιάσεων και επισκευών ποδηλάτων, καθώς και οργάνωσης εκδηλώσεων και εκδρομών με ποδήλατο. Η κα Ρόκου επεσήμανε πάντως ότι όσα πρότυπα πιστοποίησης και αν αποκτήσουν τόσο ξενοδοχεία όσο και προορισμοί, αυτό δε θα έχει υπαρκτό αντίκρυσμα εάν δε βελτιωθούν οι υποδομές στη χώρα. “Τι νόημα έχει για έναν ποδηλάτη, είτε Έλληνα είτε ξένο, να κάνει ποδηλατικό τουρισμό στην Ελλάδα, εάν οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες, δεν υπάρχει φωτοσήμανση και ικανοποιητικός φωτισμός κατά  μήκος του οδικού δικτύου;” είπε χαρακτηριστικά.

Οι διοργανωτές της ημερίδας φιλοδοξούν να αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς δραστηριοτήτων για την προώθηση των εναλλακτικού τουρισμού, μέσω της ενσωμάτωσης και πιστοποίησης των επιχειρήσεων σε δράσεις που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η ημερίδα αποτέλεσε μια ευκαιρία οι επαγγελματίες να γνωρίσουν τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών τους, μέσω της πιστοποίησης με πρότυπα ποιότητας.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Ζακύνθου κ. Αντώνης Νικολουδάκης κάλεσε τους επαγγελματίες να γνωρίσουν τα πρότυπα που ισχύουν ήδη και εφαρμόζονται από ξενοδοχεία νά την Ελλάδα και να τα εισάγουν ως πρακτικές επιτυχημένες στις επιχειρήσεις τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024