Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΟλοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών το 5o Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο
Θαλάσσιος τουρισμός

Ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών το 5o Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο

Την έκθεση παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 εμπορικοί επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Με αριθμό ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε χθες για 5η συνεχή χρονιά στο φιλόξενο λιμάνι του Ναυπλίου το Mediterranean Yacht Show, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το περασμένο Σάββατο 28 Απριλίου. Την έκθεση, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 εμπορικοί επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η θέα των σκαφών αποτέλεσε πόλο έλξης για επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη του Ναυπλίου.

Με εγγεγραμμένα περισσότερα από 107 επανδρωμένα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, η φετινή έκθεση ξεπέρασε φέτος κάθε προηγούμενο και, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, “καθίσταται πλέον η μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετοχών σε όλο τον κόσμο, πάνω από τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην Αντίγκουα και τη Βαρκελώνη, οι οποίες καλύπτουν τις αγορές του δυτικού ημισφαιρίου και της δυτικής Μεσογείου αντίστοιχα”.


Από αριστερά προς τα δεξιά, οι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής Αργολίδας, Κος. Μιχάλης Σκουλικίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA), Πέτρος Τατούλης, περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτριος Κωστούρος, δήμαρχος Ναυπλιέων, και Ιωάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας, κόβουν την κορδέλα κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.


Τα εγκαίνια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν στις 28 Απριλίου από τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Μιχάλη Σκουλικίδη, υπό την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Ναυπλίου κ. Δημήτρη Κωστούρου. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, εκπροσωπώντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο βουλευτής Αργολίδας για τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Γκιόλας, καθώς και ο βουλευτής Αργολίδας για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κ. Γιάννης Μανιάτης. Το Υπουργείου Τουρισμού εκπροσώπησε ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου, κ. Γεώργιος Μασαούτης.

Όπως κάθε χρόνο, η δεξίωση για την υποδοχή των επισκεπτών πραγματοποιήθηκε στο Παλαμήδι, όπου τη βραδιά έντυσε μουσικά το κουαρτέτο “Fortissimo”. Στο καλωσόρισμά του ο κ. Σκουλικίδης ανέφερε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ελληνικού προορισμού και σημείωσε τη δυναμική που αναπτύσσει συνολικά ο ελληνικός κλάδος επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής. Ταυτόχρονα τόνισε για μία ακόμη φορά τη σημασία του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ελληνικού τουρισμού.

  • Εγγεγραμμένος αριθμός σκαφών: 107 σκάφη.
  • Αριθμός εμπορικών επισκεπτών: Πάνω από 400 επισκέπτες.
  • Χώρες που εκπροσωπήθηκαν: Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αυστραλία, Αυστρία, Αργεντινή, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ισραήλ, Καναδάς, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Ανγκουίλα, Πολωνία, Ρωσία, Κροατία και Τουρκία.
  • Αριθμός Εκθετών: 24 περίπτερα εκθετών με υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός Chefs’ Competition με κριτές μεταξύ άλλων τη βραβευμένη με 2 Αστέρια Michelin σεφ κα Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου Funky Gourmet στην Αθήνα και τον βραβευμένο με 2 Αστέρια Michelin σεφ Antonio Mellino, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Quattro Passi στο Nerano.

Από το Yacht Show δε θα μπορούσε να λείπει και το κομμάτι της διασκέδασης, με πλήθος εκδηλώσεων και πάρτι να πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του event.

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς, πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στον Πολυχώρο Φουγάρο με live ήχους από το συγκρότημα Passepartout, η οποία κορυφώθηκε με την απονομή των βραβείων για τον διαγωνισμό Chefs’ Competition. Η βραδιά συνεχίστηκε με το καθιερωμένο πάρτι για τα πληρώματα των σκαφών που διοργανώνεται από την HYCA με την υποστήριξη του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού.

Κορυφαίες διεθνείς εταιρίες εκπροσωπήθηκαν στην έκθεση, όπως οι Camper & Nicholsons, Edmiston, Fraser, Yachting Partners International, Burgess, CharterWorld, CSO Yachts, IYC, Northrop & Johnson, Yachtzoo, Luxury Charter Group, West Nautical κ.λπ. Αντιπρόσωποι της MYBA, της Διεθνούς Ένωσης Θαλάσσιου Τουρισμού, επίσης παραβρέθηκαν στο event.

Το Mediterranean Yacht Show αποτελεί μια πρωτοβουλία που αποκλειστικό στόχο έχει τη διεθνή προώθηση του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού υψηλών προδιαγραφών και διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού. Η 5η διοργάνωσή του πραγματοποιήθηκε όπως και κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024