Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς89% των ταξιδιωτικών ιστοσελίδων δεν προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους
Έρευνα

89% των ταξιδιωτικών ιστοσελίδων δεν προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους

Μόνο ένα ποσοστό 11% (6/55) πέρασε με σκορ 4/5 ή καλύτερα την αξιολόγηση των ταξιδιωτικών ιστοσελίδων σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους, και μόνο μια ήταν αυτή που κατάφερε να έχει το τέλειο αποτέλεσμα 5/5, η Airbnb.

Η Dashlane, μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες ψηφιακής ασφάλειας στον κόσμο, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνάς της με τίτλο “Travel Website Password Power Rankings“, που εξέτασε κατά πόσο ασφαλείς είναι διάφορες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο. Η κατάταξη, η οποία προέκυψε μετά από ελέγχους για την ασφάλεια του κωδικού πρόσβασης αλλά και του λογαρισμού γενικότερα, σε 55 από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς ιστότοπους στον κόσμο, διαπίστωσαν ότι το 89% αυτών αφήνει τους λογαριασμούς των χρηστών τους εκτεθειμένους σε χάκερ, λόγω χρήσης επισφαλών προγραμμάτων κράτησης των κωδικών πρόσβασης.

Οι ερευνητές της Dashlane εξέτασαν κάθε ιστότοπο σε πέντε κρίσιμα κριτήρια ασφάλειας του λογαριασμού και του κωδικού πρόσβασης. Η κάθε σελίδα κέρδιζε έναν πόντο για κάθε κριτήριο που πληρούσε, με μέγιστο σκορ να ήταν το 5/5. Οποιοδήποτε σκορ κάτω των 4/5 θεωρήθηκε ανεπαρκές και η ιστοσελίδα που το είχε δεν πληρούσε το ελάχιστο όριο για την κατάλληλη ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης των επισκεπτών της.

Μόνο το 11% (6/55) των υπο εξέταση ιστοσελίδων πέρασε με σκορ 4/5 ή παραπάνω, και μόνο μια ήταν αυτή που κατάφερε να έχει το τέλειο αποτέλεσμα του 5/5, η Airbnb. Σε αντίθεση με την Airbnb, άλλα ονόματα όπως η American Airlines και η Carnival Cruise Lines απέτυχαν, λαμβάνοντας σκορ μόλις 1/5. Οι ιστοτόποι επέτρεψαν στους ερευνητές της Dashlane να δημιουργήσουν λογαριασμούς με αλφαριθμητικούς κωδικούς πρόσβασης “12345” και την λέξη “password.”

Πιστεύω ότι τα ταξίδια είναι η μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει κανείς από το στρες της καθημερινής ζωής και να διευρύνει παράλληλα τους ορίζοντές του“, δηλώνει ο Emmanuel Schalit, διευθύνων σύμβουλος της Dashlane. “Ωστόσο, ο σύγχρονος ταξιδιώτης πρέπει να υπολογίζει τους πολλούς ψηφιακούς κινδύνους που συνδέονται με ένα ταξίδι – από τις κρατήσεις πτήσεων, την κράτηση δωματίων ξενοδοχείων, τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων μέχρι και τις αναζητήσεις για online κριτικές – γεγονός που δημιουργεί πολλές πιθανότητες να διακυβευτούν τα προσωπικά δεδομένα του καθενός. Η πρόθεσή μας να ταξινομήσουμε τα τουριστικά sites σύμφωνα με την ασφάλεια που προσφέρει το καθένα, δεν είναι να απομακρύνουμε τους ανθρώπους από μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, αλλά να κάνουμε πιο ενημερωμένο τον σύγχρονο ταξιδιώτη. Οι ημέρες που ανησυχούσαμε απλώς και μόνο για τους πορτοφολάδες έχουν τελειώσει, οι ψηφιακοί κλέφτες είναι η πραγματική απειλή.”

2018 Rankings
5/5 (Καλύτερο)
– Airbnb

4/5
– Hawaiian Airlines
– Hilton
– Marriott
– Royal Caribbean
– United Airlines

3/5
– Alamo
– Alaska Airlines
– Avis
– Best Western
– Booking.com
– Budget
– Delta Airlines
– Enterprise
– Frontier Airlines
– Hertz
– Hostelbookers
– Hyatt
– KAYAK
– Momondo
– National
– Priceline
– Skyscanner
– Southwest Airlines
– Spirit Airlines
– Travelzoo

2/5
– Couchsurfing
– Disney Cruise Line
– Expedia
– Holland America
– HomeAway/VRBO
– Hostelworld
– Hotels.com
– JetBlue
– Orbitz
– Sheraton
– Sun Country
– Thrifty
– Travelocity

1/5
– Accor Hotels
– Agoda
– Air Canada
– Allegiant Air
– American Airlines
– Carnival Cruise Line
– Choice Hotels
– CruiseCritic
– Hostelz
– Hotwire
– Intercontinental Hotel Group
– Skiplagged
– Student Universe
– Trip Advisor
– Trivago

0/5 (Χειρότερο)
– Norwegian Cruise Line

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024