Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΛ. Λαζάρου, Χρ. Πέσκιας, Στ. Παρλιάρος δημιουργούν το νέο μενού της Business Class της Aegean
Αεροπορικές εταιρείες

Λ. Λαζάρου, Χρ. Πέσκιας, Στ. Παρλιάρος δημιουργούν το νέο μενού της Business Class της Aegean

Οι κ.κ. Λευτέρης Λαζάρου, Χριστόφορος Πέσκιας, Στέλιος Παρλιάρος δημιουργούν το νέο μενού της Business Class, έχοντας συνοδοιπόρο τον Master of Wine κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη για τις οινικές επιλογές. Η νέα φιλοσοφία των 'Gastronomics' εμπνέεται από τον γευστικό πλούτο της χώρας.

Η Aegean ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τρεις διακεκριμένους Έλληνες σεφ και μαζί ταξιδεύουν ιστορίες ελληνικής γαστρονομίας μέσω της νέας πρωτοβουλίας “Gastronomics“. Για πρώτη φορά, η αεροπορική εταιρεία φέρνει κοντά τους τρεις εκφραστές της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, κ.κ. Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορο Πέσκια και Στέλιο Παρλιάρο για να δημιουργήσουν το νέο μενού της Business Class και να δώσουν στους επιβάτες της τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πιάτα που αναδίδουν τα αρώματα του τόπου μας. Σε αυτό το γευστικό ταξίδι που ξεκινά, συνοδοιπόρος στην επιλογή των κρασιών είναι ο πρώτος Master of Wine της Ελλάδας και οινικός σύμβουλος της Aegean, κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης για να αναδείξουν, όλοι μαζί, τη μοναδική ελληνική γαστρονομική ταυτότητα.

Η νέα φιλοσοφία των “Gastronomics” εμπνέεται από τον γευστικό πλούτο της χώρας, τα αρώματα, τη φύση, αλλά και τις αναμνήσεις που συνθέτουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία. Γεύσεις από Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε κάθε προορισμό εξωτερικού που ταξιδεύει η Aegean, για να αποκαλύψουν ένα κομμάτι του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας μας. Γεύσεις από την Κρήτη, τη Νάξο, την Πελοπόννησο, συστατικά από όλη την Ελλάδα, συνδυάζονται μοναδικά από τα χέρια των τριών κορυφαίων σεφ δημιουργώντας ένα μενού με πάνω από 40 διαφορετικά πιάτα που αναδεικνύουν τοπικά προϊόντα και κρασιά μικρών και μεγάλων παραγωγών από κάθε γωνιά της χώρας, παρουσιάζοντας το πιο αυθεντικό κομμάτι της Ελλάδας.

Παράλληλα με την ενέργεια αυτή η Aegean θέλει εκτός από το πρώτο χαμόγελο να προσφέρει μέσω του γεύματος και το πρώτο γευστικό καλωσόρισμα της χώρας μας, αλλά και το γαστρονομικό αντίο που θα πάρει μαζί του ο επισκέπτης πριν επιστρέψει στην πατρίδα του.

Η συνεργασία της Aegean με τους τρεις σεφ θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια του 2018. Σκοπός είναι η περαιτέρω διεύρυνση του προγράμματος με στόχο να δημιουργηθεί ένα κίνημα ελληνικότητας που θα κάνει γνωστή την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο με τη συνεισφορά γνωστών Ελλήνων σεφ. Παράλληλα, επενδύοντας ουσιαστικά σε ένα μενού υψηλού επιπέδου, η Aegean
ενισχύει και προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει στον επιβάτη.

Η φιλοσοφία των “Gastronomics” εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος για την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στις πτήσεις της Aegean και της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της να προβάλει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και να ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες προωθώντας τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς μέσα από το δίκτυό της όσο και μέσα από προγράμματα και πρωτοβουλίες που υλοποιεί.


Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine (φωτό: Γιώργος Μαρκοζάνης).

H διαδρομή της Aegean στην ελληνική γαστρονομία, ξεκίνησε το 2010 μέσα από το πρόγραμμα “Ανακαλύψτε την Ελληνική Κουζίνα”. Εδώ και 8 χρόνια προωθεί και ενημερώνει το επιβατικό κοινό για επιλεγμένα ελληνικά κρασιά σε συνεργασία με τον οινικό σύμβουλό της, κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη (Master of Wine). Από τις αρχές του 2010 έως σήμερα έχουν προσφερθεί, στους επιβάτες των πτήσεων της Aegean, περισσότερες από 450.000 φιάλες ποιοτικού οίνου από 85 ελληνικά οινοποιεία, τα οποία έχουν παρουσιασθεί και μέσα από τις σελίδες του περιοδικού “BLUE”, παρουσιάζοντας ανάγλυφα όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας μας και αναδεικνύοντας τη σπουδαία δουλειά των Ελλήνων οινοποιών. Με την τελευταία της πρωτοβουλία “Όλη η Ελλάδα Κοντά”, για ένα ολόκληρο έτος προσέφερε πάνω από 60 ελληνικά τοπικά προϊόντα σε συνεργασία με 50 Έλληνες παραγωγούς τόσο στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού καθώς και στα Business Lounges σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα. Η πρωτοβουλία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθώς προϊόντα Ελλήνων παραγώγων από διάφορα σημεία της χώρας προσφέρονται τόσο στις πτήσεις εσωτερικού όσο και στις πτήσεις εξωτερικού.

Στη φωτογραφία (από αριστερά) οι κ.κ. Λευτέρης Λαζάρου, Στέλιος Παρλιάρος και Χριστόφορος Πέσκιας (φωτό: Μάρα Δεσύπρη).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024