Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΟλοκληρώθηκε το 17o East Med Yacht Show 2018, με συμμετοχή 10 χωρών
Θαλάσσιος τουρισμός

Ολοκληρώθηκε το 17o East Med Yacht Show 2018, με συμμετοχή 10 χωρών

Στην έκθεση συμμετείχαν 60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat, καθώς και φουσκωτά, καθώς και yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Βραζιλία, Γαλλία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα.

Από τις 3 έως τις 6 Μαΐου, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε το 17ο East Med Yacht Show, ικανοποιώντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού και των επαγγελματιών για τον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα για το yachting.

Το σαλόνι σκαφών, που αποτελεί θεσμό όλα αυτά τα χρόνια εγκαινίασαν στην τελετή έναρξης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ο κ. Γιώργος Δ. Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ), ο κ. Πέτρος Κόκκαλης εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Πειραιά, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του ΕΒΕΠ, ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης πρόεδρος της fedHATTA, o κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Μάριος Γεωργιάδης εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος της Βουλής, η κα Ελένη Σταματάκη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά και Νήσων, η κα Γεωργία Γεννιά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην A’ Πειραιώς, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτής ΝΔ, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, βουλευτής Πειραιά, ο κ. Μάνος Κόνσολας, βουλευτής και τομέαρχης Τουρισμού της ΝΔ και η κα Ειρήνη Νταϊφά, αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά.

Από το Λιμενικό Σώμα παρεβρέθηκαν στα εγκαίνια ο α’ υπαρχηγός ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο β΄ υπαρχηγός ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ αντιναύαρχος ΛΣ κ. Θανάσης Ντούνης, ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Θεοφίλου, ο πλωτάρχης Αντώνιος Μηνάς, διοικητής Μαρίνας Ζέας και ο ανθυπασπιστής κ. Ιωάννης Βήχας, υποδιοικητής Μαρίνας Ζέας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Παναγιώτη Λυκούδη.

Στην έκθεση:

  • Συμμετείχαν 60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat, καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά.
  • Έλαβαν μέρος 40 περίπτερα ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.
  • Συμμετείχαν yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Βραζιλία, Γαλλία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα.

Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως:

  • Το FORUM “Ευθύνη, Ασφάλειες & Διαιτησία για τα Επαγγελματικά Σκάφη”, με ομιλητές την δρα Κώνστα Κατερίνα, τον κ. Παναγιώτη Κούνουπα, την κα Τζένη Βαρδαβίλια-Πουρνάρα και την κα Μαρία Μαυρουδή.
  • Σεμινάριο από την Loreta Tosca, βραβευμένη  bartender σε διεθνής διαγωνισμούς (3η θέση στον κόσμο για το 2017 με το Bacardi Legacy ), η οποία παρουσίασε την τέχνη των cocktails χρησιμοποιώντας τον αόρατο πάγο (ice up).
  • Yoga on Deck από την Νίκη Πετρουλάκη με live DJ set by MARSHA, στο κλασικό παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος “ARKTOS”.

Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για τον θαλάσσιο τουρισμό καθώς αναγνωρίζει σε αυτόν ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας αλλά και προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών του από το εξωτερικό κατά την προσφορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ήταν παρών τόσο κατά τις επαφές των τουριστικών γραφείων με τους επαγγελματίες θαλάσσιου τουρισμού όσο και στα εγκαίνια της έκθεσης. Ο κ. Τσιλίδης δήλωσε: “Η Ελλάδα είναι ιδανική χώρα για θαλάσσιο τουρισμό λόγω της πληθώρας των νησιών της και της εξαιρετικά μεγάλης της ακτογραμμής. Οι επισκέπτες της μπορούν να περιηγούνται στα νησιά μας έχοντας την ευελιξία να απολαμβάνουν τις όμορφες παραλίες και την ίδια ημέρα να ελλιμενίζουν το σκάφος τους διασκεδάζοντας σε άλλο μέρος του νησιού. Ο συνδυασμός αυτός του γιώτινγκ και του ‘life living’ ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους ξένους επισκέπτες. Τα τουριστικά γραφεία θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους τουρίστες της χώρας το προϊόν αυτό, το οποίο είναι μοναδικό, ποιοτικό και προσφέρει καλό value, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον ξένο επισκέπτη να ανακαλύψει τις ομορφιές της χώρα μας με έναν ξεχωριστό τρόπο”.

Ενδεικτική της ανόδου του ενδιαφέροντος για τον θαλάσσιο τουρισμό στη χώρα, είναι η συμμετοχή με περίπτερο του Δήμου Σάμου, τον οποίο εκπροσώπησε ο δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, καθώς και του Λιμενικού Ταμείου Μήλου, τα οποία έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην έκθεση.

Η ΕΠΕΣΤ, θέλοντας να τιμήσει και να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην διαφύλαξη και προστασία των θαλασσών και των λιμανιών της χώρας, παραχώρησε περίπτερο, ώστε να τονιστεί και να προβληθεί η συμβολή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη διασφάλιση και την ανάδειξη του θαλασσίου τουρισμού και ειδικότερα του yachting. Στο ίδιο πλαίσιο και με γνώμονα την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη κατά τη διάρκεια όλων των χρόνων του East Med Yacht Show, παραχωρήθηκε περίπτερο στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.

Το 17ο East Med Yacht Show, διοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Το σαλόνι είχαν θέσει υπό την Αιγίδα τους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΝΕΕ), ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ. Το East Med Yacht Show 2018 διοργανώθηκε από την εταιρεία Trinity Events.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024