Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρωτοβουλίες για ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας – Ουζμπεκιστάν από την FEDHATTA
Τουριστικά γραφεία

Πρωτοβουλίες για ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας – Ουζμπεκιστάν από την FEDHATTA

Από τον Φεβρουάριο του 2017 οι Έλληνες ταξιδιώτες μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονική βίζα εντός δύο ημερών από τις Προξενικές αρχές του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται πρόσκληση.

Συνάντηση με τον γενικό πρόξενο του Ουζμπεκιστάν, Olim Kasimov, τον υφυπουργό Τουρισμού και διευθυντή του τμήματος Ανάλυσης & Συντονισμού Τουριστικής Ανάπτυξης του Ουζμπεκιστάν, Abdoulaziz Akkulov και τον πρόεδρο του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου, κ. Ξενοφώντα Λαμπράκη, πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν προτάσεις καθώς και πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι δυο πλευρές για τη διευκόλυνση των ταξιδίων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι εκπρόσωποι του Ουζμπεκιστάν ενημέρωσαν τον κ. Τσιλίδη ότι από τον Φεβρουάριο του 2017 οι Έλληνες ταξιδιώτες μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονική βίζα εντός δύο ημερών από τις Προξενικές αρχές του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται πρόσκληση.

Ταυτόχρονα, εξετάσθηκαν τρόποι αύξησης των αφίξεων στη χώρα μας από το Ουζμπεκιστάν. Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές προξενικές αρχές εφαρμόζουν τη διαδικασία VISA CENTER για ταχύτερη εξυπηρέτηση των Ουζμπέκων ταξιδιωτών.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, την Παρασκευή, 11 Μαΐου, το Προξενείο του Ουζμπεκιστάν, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας και ο Ελληνο-Ευρασιατικός Σύνδεσμος διοργανώνουν στην Κέρκυρα την τελετή έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου “Η Τέχνη των Νομάδων Κεντρικής Ασίας” και την παρουσίαση της Νέας Μόνιμης Έκθεσης συλλογής Σαρτζετάκη “Η Τέχνη των Χαλιών και Υφασμάτων του Ουζμπεκιστάν“. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στα Παλαιά Ανάκτορα -Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024