Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημιουργία τουριστικής διαδρομής στα Βαλκάνια
Υπουργείο Τουρισμού

Δημιουργία τουριστικής διαδρομής στα Βαλκάνια

Τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, περιοχές που δραστηριοποιούνται στη δημιουργική βιομηχανία καθώς και οι πρωτεύουσες ή οι μεγάλες πόλεις των βαλκανικών χωρών θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τη σχεδιαζόμενη τουριστική διαδρομή.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε την Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού στη Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση στη Σόφια, που διοργάνωσε η Βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των κρατών-μελών της ΕΕ της βαλκανικής χερσονήσου, της Τουρκίας και των Δυτικών Βαλκανίων. Έγινε με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή και με στόχο τη δημιουργία τουριστικής διαδρομής στα Βαλκάνια προωθώντας περαιτέρω τη διασυνοριακή συνεργασία.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεχθούν τα επιμέρους τοπόσημα και προορισμοί που θα συμπεριληφθούν στην κοινή τουριστική διαδρομή. Τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, περιοχές που δραστηριοποιούνται στη δημιουργική βιομηχανία καθώς και οι πρωτεύουσες ή οι μεγάλες πόλεις των βαλκανικών χωρών θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τη σχεδιαζόμενη τουριστική διαδρομή.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη στενή συνεργασία για την υλοποίηση του σχεδιασμού της κοινής βαλκανικής τουριστικής διαδρομής, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο και να εγκαινιαστεί στη Ρουμανία το Μάιο του 2019.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024