Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο αεροδρόμιο της Αθήνας
Αεροδρόμια

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Με μια ξεχωριστή συναυλία, η Χορωδία θα 'ταξιδέψει' τους επισκέπτες και επιβάτες που θα βρεθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, σε άλλες χώρες και πολιτισμούς, το Σάββατο 26 Μαΐου.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποδέχεται, στο πλαίσιο του προγράμματος Fly me to the Moon, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Διαπολιτισμική Χορωδία της. Με μια ξεχωριστή συναυλία, η Χορωδία θα “ταξιδέψει” τους επισκέπτες και επιβάτες που θα βρεθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, σε άλλες χώρες και πολιτισμούς, το Σάββατο 26 Μαΐου.

H Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Σκηνής και των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ τον Ιανουάριο του 2016. Τα μέλη της, μόνιμοι ή προσωρινοί κάτοικοι της Αθήνας, προέρχονται από διαφορετικές χώρες, όπως Ουκρανία, Καμερούν, Σλοβακία, Τανζανία, Νέα Γουινέα, Συρία, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ελλάδα, Ιράν, Κένυα και Ιράκ.

Τα τραγούδια της συναυλίας που θα παρουσιαστούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, συγκαταλέγονται στο ρεπερτόριο της παραδοσιακής μουσικής των χωρών προέλευσης κάποιων από τα μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας: Apuse (Papua), Mbube (South Africa), Tuman Yarom (Ukraine), Yagmur yagar tas ustune (Turkey), Lamma bada yatathanna (Arab-Andalus), Nepi Jano, nepi vodu (Slovakia), Malaika (Tanzania).

Κατά την τρέχουσα, καθώς και την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο, η Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ πραγματοποίησε εργαστήρια σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, καθώς και ανοιχτές συναυλίες στην Πλατεία Κυψέλης και Ομόνοιας.

Μέγας δωρητής της δράσης είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ η εβδομαδιαία μετακίνηση των χορωδών αποτελεί ευγενική χορηγία των Φίλων και Υποστηρικτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024