Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣυνεδρίαση στο Υπουργείο Τουρισμού για τη στρατηγική εκσυγχρονισμού της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης
Τουριστική εκπαίδευση

Συνεδρίαση στο Υπουργείο Τουρισμού για τη στρατηγική εκσυγχρονισμού της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης

Συζητήθηκε η επικαιροποίηση του Κανονισμού Σπουδών των 8 ΙΕΚ Τουρισμού του υπουργείου που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, προκειμένου να προσαρμοστεί το περιεχόμενο των σπουδών στα νέα σύγχρονα δεδομένα.

Παρουσία της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά συνεδρίασε το πενταμελές Επιστημονικό Συμβούλιο Διασφάλισης Ποιότητας της Τουριστικής Εκπαίδευσης που συστάθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Τουρισμού και προχωρά στην υλοποίηση της στρατηγικής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν η γενική γραμματέας Τουρισμού του υπουργείου και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του υπουργείου κα Μαριάνθη Ανδρέου ως αναπλ. πρόεδρος, και τα τακτικά μέλη, η διευθύντρια της ΑΣΤΕ Κρήτης κα Ευαγγελία Σημαντηράκη, η διευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου κα Χαραλαμπία Κοβούση, ο καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου και ο καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας του τμήματος Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων κ. Δημήτριος Λαλούμης.

Το Υπουργείο Τουρισμού σχεδίασε και προχωρά στη ριζική αναβάθμιση των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) Ρόδου και Κρήτης, στην ενδυνάμωση των 8 δημοσίων ΙΕΚ Τουρισμού στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης με βάση τα διεθνή πρότυπα μέσα από την εισαγωγή πρακτικών ψηφιακής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο υλοποιεί την εκπαιδευτική πολιτική για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει την τροποποίηση και επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών και του κανονισμού των σπουδών στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης, τα οποία είχαν αναθεωρηθεί, τελευταία φορά, την περίοδο 2006-2007.

Αντίστοιχα, συζητήθηκε η επικαιροποίηση του Κανονισμού Σπουδών των 8 ΙΕΚ Τουρισμού του υπουργείου που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, προκειμένου να προσαρμοστεί το περιεχόμενο των σπουδών στα νέα σύγχρονα δεδομένα.

Επίσης, εξετάστηκαν συνολικά τα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση του ρόλου και του έργου των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και στη σύνδεση των σπουδαστών με την αγορά εργασίας, δεδομένου ότι η ζήτηση για τα τουριστικά επαγγέλματα και σπουδές στον κλάδο παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού τα τρία τελευταία χρόνια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024