Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑύξηση άνω του 50% από την κινεζική αγορά αναμένει το Υπουργείο Τουρισμού το 2018
Υπουργείο Τουρισμού

Αύξηση άνω του 50% από την κινεζική αγορά αναμένει το Υπουργείο Τουρισμού το 2018

Η κινεζική αγορά κατέγραψε διψήφια αύξηση επισκεπτών 35% την περασμένη χρονιά, και αναμένεται νέα αύξηση το 2018, άνω του 50%. Εγκαίνια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου 'Hellas House', που θα προβάλει τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα προϊόντα και τον τουρισμό της Ελλάδας στη Σαγκάη.

Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, εγκαινίασε ως επίτιμη προσκεκλημένη τη σημαντικότερη διεθνή τουριστική έκθεση για τον εξερχόμενο κινεζικό τουρισμό, ITB China, που διοργανώνεται στη Σαγκάη (16-18/05) με τη συμμετοχή εκθετών από 70 χώρες και όπου η Ελλάδα έχει φέτος ενισχυμένη και δυναμική παρουσία με τη συμμετοχή του ΕΟΤ.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, κ. Λεωνίδας Ροκανάς, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, κ. Βασίλης Ξηρός, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας, κ. Γιάννης Πλεξουσάκης.

Η υπουργός, στο περιθώριο της έκθεσης, παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, όπου αναφέρθηκε συνολικά στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου για το δυναμικό άνοιγμα της κινεζικής αγοράς, από την οποία καταγράφηκε διψήφια αύξηση επισκεπτών 35% την περασμένη χρονιά, και αναμένεται νέα αύξηση το 2018 άνω του 50%.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σαγκάη, η κα Κουντουρά εγκαινίασε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο “Hellas House” σε μία πετυχημένη εκδήλωση με πλήθος κόσμου και παρουσία του αντιδημάρχου, αρμόδιου για τα θέματα τουρισμού της πόλης, Weng Huahian και τη γενική γραμματέα του Γραφείου Τουρισμού της Σαγκάης, Cheng Meihong. Το “Hellas House” θα προβάλει ενεργά τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα προϊόντα και τον τουρισμό της Ελλάδας στο κέντρο της κινεζικής μεγαλούπολης. Την εκδήλωση κάλυψαν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Σαγκάης με συνεντεύξεις τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024