Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠαρουσίαση της γαστρονομίας και του πολιτισμού της Ζακύνθου στην Xiamen της Κίνας
Προβολή προορισμού

Παρουσίαση της γαστρονομίας και του πολιτισμού της Ζακύνθου στην Xiamen της Κίνας

Στο εμπορικό κέντρο του Xiamen για δύο βραδιές ακούστηκαν Ζακυνθινές καντάδες, ενώ ο χορευτικός σύλλογος 'Το Φιόρε του Λεβάντε' χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Το ελληνικό εστιατόριο “Golden Olives” στην πόλη Xiamen φιλοξένησε την παρουσίαση της Ζακυνθινής γαστρονομίας, της μουσικής και των παραδοσιακών χορών για δύο μέρες, στις 15 και 16 Μαΐου 2018.

Στην επίσημη εκδήλωση παρεβρέθηκαν, ο πρόξενος της Ελλάδας στην Guangzhou κ. Γρηγόρης Τασσιόπουλος και πολλοί επίσημοι της Τοπικής Κυβέρνησης της πόλης Xiamen. Ο Li Xiaoping, γενικός διευθυντής και ο αναπ. διευθυντής, o Yao Jianhong του Γραφείου Εξωτερικών και Υπερπόντιων Υποθέσεων, ο Lin Jiatian, αναπλ. γραμματέας του Γραφείου Εκπαίδευσης και ο Chen Guilin, αναπλ. γενικός διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού και της Επιτροπής Αναπτυξης της πόλης Xiamen.

Στην εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Τασσιόπουλος, ενώ την παρουσίαση της Ζακύνθου και των προϊόντων της στους επίσημους καλεσμένους έκανε η και Μαρία Ζήσουλη, υπεύθυνη διοργάνωσης της εκδήλωσης. Οι καλεσμένοι γεύτηκαν τα ελληνικά πιάτα και τις παραδοσιακές γεύσεις της Ζακύνθου που ετοίμασαν οι σεφ κ. Νίκος Δαουτης από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” και κ. Κωνσταντίνος Βαρέλης από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και δοκίμασαν τα Ζακυνθινα κρασιά.

Το ελληνικό εστιατόριο ήταν στολισμένο στα ελληνικά χρώματα γαλάζιο και λευκό, καταλαμβάνοντας και ένα μεγάλο μέρος της  κεντρικής πλατείας με τους Κινέζους πελάτες του.

Στο εμπορικό κέντρο του Xiamen για δύο βραδιές ακούστηκαν Ζακυνθινές καντάδες, ενώ ο χορευτικός σύλλογος “Το Φιόρε του Λεβάντε” χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και το φημισμένο Ζακυνθινό συρτό, παρασύροντας στό χορό και πολλούς από τους καλεσμένους.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο σεφ Νικόλαος Δαούτης έκανε δώρο στην ομάδα του εστιατορίου ένα αντίγραφο του Παρθενώνα, ενώ ο σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας τους πρόσφερε τοπικά προϊόντα της Κέρκυρας.

Χθες, Πέμπτη 17 Μαΐου η Ζακυνθινή αποστολή βρέθηκε στην πόλη Shenzhen.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024