Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠροώθηση του ελληνικού τουρισμού και της συνδεσιμότητας της χώρας στην ITB China
Εκθέσεις

Προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της συνδεσιμότητας της χώρας στην ITB China

Συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού στη Σαγκάη με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και των αερομεταφορών.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στη Σαγκάη με κορυφαίους ταξιδιωτικούς ομίλους της κινεζικής αγοράς με στόχο την διερεύνηση των ευκαιριών για τη στοχευμένη προβολή και την περαιτέρω προώθηση της Ελλάδος ως ελκυστικού προορισμού στην αγορά της Ανατολικής Κίνας.

Στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού στην διεθνή τουριστική έκθεση της Σαγκάης, ITB China, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος των Κινέζων επισκεπτών, και ειδικότερα για την προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από την κινεζική αγορά συνολικά για το 2018 και το 2019.

Επίσης, με πρωτοβουλία της υπουργού διοργανώθηκε στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο “Hellas House” της Σαγκάης, ειδική εκδήλωση με εκπροσώπους των τριών μεγαλύτερων κινεζικών αεροπορικών εταιρειών (Air China, China Eastern, China Southern) που πραγματοποιούν διεθνή δρομολόγια προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελ.Βενιζέλος”, με συγκεκριμένη επιδίωξη την δρομολόγηση νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάης- Αθήνας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε:

  • ο προορισμός Ελλάδα σε σχέση με την αγορά της Κίνας,
  • το πετυχημένο παράδειγμα της νέας πτήσης Πεκίνου- Αθήνας,
  • οι νέες παροχές του ΔΑΑ «Ελ.Βενιζέλος» για τη διευκόλυνση των Κινέζων ταξιδιωτών,
  • και οι προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη, η κα Κουντουρά παραχώρησε συνέντευξη Τύπου παρουσία του Έλληνα Πρέσβη, κ. Λεωνίδα Ροκανά, και του γενικού πρόξενου Σαγκάης, κ. Βασίλη Ξηρού, σε προσκεκλημένους δημοσιογράφους και εκπροσώπους 30 ΜΜΕ της Ανατολικής Κίνας, όπου παρουσίασε την Ελλάδα ως ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για το ταξιδιωτικό κοινό της Σαγκάης και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων ανοίγματος της αγοράς. Ενώ, εκτενής αναφορά έγινε και στις ταχύτατες διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (visa) από τις Προξενικές Αρχές της χώρας στην Κίνα, που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος.

Η υπουργός έδωσε συνέντευξη στο δημοφιλές δίκτυο Phoenix TV, έναν εκ των υψηλότερων σε τηλεθέαση ενημερωτικών σταθμών της Ανατολικής Κίνας, καθώς και στο πολυβραβευμένο κεντρικό μαγκαζίνο “Shanghai Live” του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου International Channel Shanghai (ICS).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024