Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Ρωσία σκέφτεται να απαγορεύσει την Booking.com στη χώρα
Online booking

Η Ρωσία σκέφτεται να απαγορεύσει την Booking.com στη χώρα

Σε αντίποινα των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της, η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να παύσει τη λειτουργία της Booking.com στη χώρα. Σύμφωνα με τον ρωσικό Τ.Ο. Svoy TS, η Booking.com είναι ο κυρίαρχος 'παίκτης' στην αγορά, με ποσοστό 70% των ανεξάρτητων πωλήσεων στα ρωσικά ξενοδοχεία.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας διέταξε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της χώρας Rosturism να εξετάσει την πιθανότητα απαγόρευσης της δημοφιλούς ιστοσελίδας Booking.com, ως αντίποινα ενάντια στις πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ, μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Ο ρωσικός Τ.Ο. Svoi TS ζήτησε να απαγορευθεί η Booking.com, η TripAdvisor και η Airbnb στη χώρα, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν εκτεταμένες κυρώσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες της Ρωσίας για “κακόβουλες δραστηριότητες”, όπως ανέφερε η Tourprom.ru τον περασμένο Απρίλιο.

Η πιθανή αυτή απαγόρευση θα εμπόδιζε τους πελάτες να χρησιμοποιούν τη Booking.com για να κλείσουν ξενοδοχεία στη Ρωσία, όπως αναφέρθηκε. Σημειώνεται ότι οι χρήστες στη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο της κίνησης της Booking.com διεθνώς, σύμφωνα με την υπηρεσία SimilarWeb. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Svoy TS, η Booking.com είναι ο κυρίαρχος “παίκτης” στην αγορά, με ποσοστό 70% των ανεξάρτητων πωλήσεων στα ρωσικά ξενοδοχεία.

Ο επικεφαλής της Svoy Sergey Voytovich έχει αναπτύξει διάφορες υπηρεσίες, που επιδιώκουν να ανταγωνιστούν με τη Booking.com. Ο τουριστικός οργανισμός έχει υπογράψει τουλάχιστον πέντε συμβάσεις με τον Rosturism τα τελευταία δύο χρόνια για να διαφημίσει το ρωσικό τουρισμό στο εξωτερικό, αυξάνοντας τις πιθανές ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων.

“Κανένας ρωσικός ταξιδιωτικός πράκτορας δεν μπορεί να συγκριθεί με την Booking.com, από τότε που έβαλαν περιορισμούς στις συμφωνίες με τις μεγάλες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες – Accor, Rezidor και Radisson είπε ο Voytovich. “Οι ρωσικοί TOs δε θα υπογράψουν τέτοιες συμφωνίες με όρους πολυ΄χειρότερους γι’αυτούς. Γι’αυτό η Booking.com θα κυριαρχεί στην αγορά, τώρα και στα χρόνια που έρχονται”.

Από την άλλη μεριά, το Τμήμα Τουρισμού & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε ότι δε σκοπεύει να απαγορεύσει τη λειτουργία της Booking.com ή να περιορίσει τις δραστηριότητές της εντός της χώρας, σύμφωνα με της διευθύντριά του, Olga Yarilova.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024